Üniversite İle İlgili Soru, Tecrübeli Arkadaşlar,..
-
Baranbcx bunu yazdı:
-----------------------------haco sakın 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup bilgisayar mühendisliğine geçiş yaparım diye düşünme okula girince yalan oluyor o
bende ilk yıl kasıp yatay geçiş yaparım hacettepeye giderim diyordum şimdi bırak kalmayı şu anki okulu bitiremiyorum
ha sen 2 yıllık MEZUN OLCAM diye gir mühendisliğe geçiş yaparsan ne ala (mesela ege de 1-2 dokuz eylül de 1-2 kontenjan açık oluyor ilk bilmemkaça girmen lazım :)
-----------------------------ilk bilmem kaç derken 2 yıllık okuduğun üniversitedeki okul derecesimi? eğer öyleyse bilgisayar dışında bir ders görülüyormu o 2 yıl içerisinde?
-
benim anlamadıgım nokta;
anadolu meslek lisesi yazılım bölümü 4. sınıftayım. sayısal diye geçiyo bizim bölüm ama matematik,geometri,fizik,kimya,biyoloji,edebiyat,tarih derslerimz yok.
haftada iki gün okul var. din kültürü,dil ve anlatım,rehberlik,web programlama dersleri onlar da.
ee şimdi ben üniversite sınavında bu görmediğim derslerin sorularını nasıl yapıcam ?
sayısal bölümüz ama sayısal dersimiz yok. 2 yıllıgı istemesemde sike sike iki yıllıga gidicem orası ayrı. peki 2 yıllıktan mezun olunca bi işe yaramadıgını bende biliyorum. bu geçiş durumu vs nasıl olcak :S
-
sakın 2 yıllıga gecerım dıye gıtme zaten onun onunu kestıler artık 2 yıllıkları 4 yıllıga cevırcekler ıllakı gıdecem dıyosan
2 yıllıkdakı okul not ortalaman cok onemlı yanı gecıs yapmak ıcın okulda 3e gırmen gerekırkı notun yuksek gelsın bunu yapman ıcın hıcbır hocayla ters dusmemen tabırı caızse sıke sıke aranı ıyı tutman gerek ha bazı hocalarda warkı yalakaları gram sevmez zaten onu sen adamın ruh halıne gore ayarlarsın
sonra dgsde fulle yakın bısey yapman gerek neden dersen dgs zaten kolay bı sınav oldugu ıcın kolaylıkdan kastım mat1 ve turkce oldugu ıcın
daha sonra ısın bıtmıyo her bolum 1-2 kısı dgs kontenjanı ayırdıgından dolayı ve dgsden once tercıhlerını yaptıgından gote gelme durumun war, ornegın bu sene cogu kısı ankara unıversıtelerıne yuklenmıstır, sende yazmıssındır ama senın puanın onlarınkınden az oldugu ıcın gırememıssındır bı bakarsın senden puanı az olan adam eskısehırdekı unıversıtelere gırmıstır gıbı,
yanı bıde dassaklı adamların olması lazımkı garantı olsun dıye
he gectın dıyelım, odtu veya hacettepe harıcı unıversıtelerde belan sıkılır, buralarda ıntıbak yok, dırek kendı ogrencısı gıbı hazırlıkdan baslıyosun,
sana tavsıyem, ımkanın varsa ozel oku
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------
Baranbcx bunu yazdı:
-----------------------------haco sakın 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup bilgisayar mühendisliğine geçiş yaparım diye düşünme okula girince yalan oluyor o
bende ilk yıl kasıp yatay geçiş yaparım hacettepeye giderim diyordum şimdi bırak kalmayı şu anki okulu bitiremiyorum
ha sen 2 yıllık MEZUN OLCAM diye gir mühendisliğe geçiş yaparsan ne ala (mesela ege de 1-2 dokuz eylül de 1-2 kontenjan açık oluyor ilk bilmemkaça girmen lazım :)
-----------------------------ilk bilmem kaç derken 2 yıllık okuduğun üniversitedeki okul derecesimi? eğer öyleyse bilgisayar dışında bir ders görülüyormu o 2 yıl içerisinde?
-----------------------------Tabiki DGS de ilk bilmemkaça girmen gerekiyor,bunun dışında okudugun bölümde de ilk 10 da felan olcak ki okuldan sağlam puan gelsin
Ha bi de şu war(3yıl öncesine kadar) mesala yaptın geçişi bilmemne üniversitesinde bilgisayar mühendisligine geçtin
sana 1 yıl intibak egitimi veriyorlar eger o 1 yılda 1 dersten bile kalırsan okuldan atılıyorsun (3 yıl öncesine kadar bu böyleydi bi aralar kalktı diyolardı ama ne desem yalan olur arastır onu sen)
Haco benim sana tawsiyem puanın yetmezse içinde bilgisayar mühendisliği olan bi fakültede 4 yıllık bi mühendislik yaz,mezun olunca bilgisayardan yüksek lisans yap,mesela istatistik okuyan bi adam iktisattan yüksek lisans yapıyor,iktisat mezunu işletmeden yapıyor,sen araştır bunları kulaktan dolma bilgilerle olmaz oku oku oku :D
-
hocam hayallerin peşinden koşmak iyi hoşta bilgisayar dedin mi tek şey vardır oda mühendisliğidir o yoksa gerişi fos..
benim kuzen bilgisayar bölüm birincisi html den başka kodlama dili bilmiyor
Yani özetle; adam gibi iş bulabileceğin bir meslek oku sonra bilgisayara ayrı yogunlaşırsın zaten vize final harici senin en azından abim öyle yapıyo:D Bide son olarak bi düşün bilgisayar mihendisliği harici girecegim pc ile ilgili bölümlerde iş bulumuyum olaki buldum karnımı doyururmuyum.Benim kadar mühendislik isteyeni yoktu ama olmayacağını anlayınca geçtik o sevdadan sende bi düşün bence dediklerimi.
-
ilk olarak fikrete cevap vereyim o derlerin hiç birini bende görmedim ama kazandım yeterki iste biras gayret et yok günde 1000 soru çöz öküz gibi çalış falan hikaye onlar kardeş.. sonrada hotboy a gelelim hacı sen bu üni işini ii ce bi düşün yani 2 yıllık mı yoksa 4 yıllık mı.. 4 yıllık 2. öğretim tutarsa direk git derim ben.. ek puan olayına gelince meslek lisesi çıkışlı bi öğrenci kendi alanında bi bölüm tercih ederse +24 puan veriolar yani sen artıorum meslek lisesinden 3 le mezun oldun ve 66 gelio okul puanın.. eğer kendi bölümünle ilgili bi yer yazarsan o puan oluo 90.. yani ondan biras daha kasman lazım.. 2 yıllıktan 4 yıllığa DGS ile geçen çok arkadaşm var.. sadece mat ve türkççe soruolar birascık çalışıp birasda kafayı kullanırsan rene gibi neden olmasın derim ben ama sana tavsiyem şimdiden hedefini koy.. ve hedefini büyük koy ki tutmasa bile altındakiler garanti olsun.. yani diiceem boğulursan büyük denizde boğul aq :D
-
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------benim anlamadıgım nokta;
anadolu meslek lisesi yazılım bölümü 4. sınıftayım. sayısal diye geçiyo bizim bölüm ama matematik,geometri,fizik,kimya,biyoloji,edebiyat,tarih derslerimz yok.
haftada iki gün okul var. din kültürü,dil ve anlatım,rehberlik,web programlama dersleri onlar da.
ee şimdi ben üniversite sınavında bu görmediğim derslerin sorularını nasıl yapıcam ?
sayısal bölümüz ama sayısal dersimiz yok. 2 yıllıgı istemesemde sike sike iki yıllıga gidicem orası ayrı. peki 2 yıllıktan mezun olunca bi işe yaramadıgını bende biliyorum. bu geçiş durumu vs nasıl olcak :S
-----------------------------aradığın herşey burdas var ...
http://www.dikeygecis.net/
-
hoca o ıntıbak donemınde ılk 2 yılın derslerını 1 yılda vermen gerekır, veremessen yarım donem daha hakkın war sonra sutlarlar, verdıgın zaman dırek 3 den devam edersın