Üniversite Ve Bölüm
-
ben bu sene üniversite sınavına gireceğim. ama tam olarak bölüm ve üniversite kararı vermiş değilim. üniversite neyse ama gideceğin bölüme önceden karar vermek yeni sistemde çok önemli. bir de kafamda bişey olursa daha iyi motive olurum daha iyi çalışabilirim diye düşünüyorum.
derslerim şu zamana kadar kötü değildi. ama hep "bitse de gitsek" modunda geldim buraya kadar. üniversite bitip iş hayatına başladığım zaman da böyle olsun istemiyorum. severek yapabileceğim bişey olsun istiyorum.
yeni bitirmiş ya da şuan okuyan işin içinde olan birilerinden bilgi almak istiyorum. üniversite ve bölümleri hakkında yorum yaparlarsa hem benim için hem de sınava girecek diğer arkadaşlar içinde iyi olur. ya da "şuraya git, şöyle yap; üniversite, bölüm, kampüs hayatı ve sosyal hayat hakkında şurdan güzel bilgi alabilirsin." tarsı tavsiyeler lazım. birkaç gündür araştırıyorum ama sözlükler dışında işime yarar bilgiye rastlayamadım hiçbir yerde.
-
''ben bu sene üniversite sınavına gireceğim. ama tam olarak bölüm ve üniversite kararı vermiş değilim''
kım stedgı bolumu okuyokı bosver puanına gore tercıh yaparsın kasma kendını
-
gel bahcesehire isletme enformatigi oku.
-
hedefin hacettepe tıp olsun buna göre çalış. gerisi yüksek puana bakar zaten.
-
Sen Hele bi sınava gir sonra bakarsın istedin bölüm veya üniversite diye
-
ben arkadaşlara katılmıyorum sınava girmeden önce hedefin olsun her ders çalıştığında girmek istediğin yeri düşünürsün ufak da olsa gaz verir.
-
Tek hedef belirlemene gerek yok.
Aklında bir kaç bölüm olsun ve bu bölümlere girebilmen için gerekli alt puanı belirle.
Böylece sınava kadar ki hedefini belirlemiş olursun; o puanı geçmek.
-
bugune kadar elbette birseylere ilgi duymussundur. bilgisayar olabilir, elektronik olabilir, makine olabilir, doktorluk olur ne bileyim hatta bahceye cicek ekmeyide sevebilirsin. bunları iyi dusun sonra istedigin bolume karar ver. dısardan iyi gorunen bir bolumu istemeye istemeye okursan ne kendine nede milletine yararın olur...
-
Bu senin ilgi alanınla alakalı olacaktır o yüzden şu bölümü oku diyemeyeceğim ama mühendislik olarak odtü, bilkent, itü gibi üniversitelerde oku bence. Eşit ağırlıkçı isen boğaziçi :) Bu arada mühendisliklerin hiçbirine ilgin yoksa pek (bilgisayara genelde ilgileri oluyor gençlerin çünkü msne girip chat yapıp 2 site hacklemeyi bi kaç program yazmayı hobi ediniyorlar çoğunlukla) fizikte sevmiyorum diyorsan (elektronik,makine gibi bölümler bi bakıma eleniyor senin için o zaman) bence endüstri mühendisliğini iyice araştırıp (benim lafımla direk iş yapma diye :)) yazabilirsin.
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
ben arkadaşlara katılmıyorum sınava girmeden önce hedefin olsun her ders çalıştığında girmek istediğin yeri düşünürsün ufak da olsa gaz verir.
-----------------------------ben de öyle düşünüyorum. üniversite açısından o olmazda şu olsun olabilir ama bölümde kesin bir karar verip ona göre çalışmak istiyorum.
"hele bi puanlar belli olsun ne tutuyosa yazarız." zihniyeti bana göre değil.
3 ay öncesine kadar bilgisayar mühendisliği düşünüyordum da. her yer bilg. mühendisi kaynıyor. iş bulmak ayrı dert vazgeçtim. tıp veya genetiğe yönelmiştim. tıpa çok zor diyorlar. genetiğe de türkiye'de iş imkanı yok. bitirenler yurtdışına gidiyor diyorlar. var mı bu bölümlerde okuyanlar bir de onların yorumlarını alalım.
ayrıca ilk tercihim istanbul ankara da olabilir belirtmeyi unutmuşum.
-
Bölüm seçerken "ileride zengin olcam çok para kazancam"mantığıyla hareket edersen üniversiteyi kazandıktan sonra üzülebilirsin.Yetenek ve ilgi alanlarına göre bir bölüm seçmen hem okumak hemde ilerideki meslek yaşantında başarılı olman açısından iyi olur.Populer mesleklerden ziyade senin ne istediğin önemli yoksa hep "bitse de gitsek" dersin asker gibi gün sayarsın :)