Üniversite Ve Şehir Tavsiyeleri
-
Yorumlar için sağolun.
"Edirne vs Tekirdağ" karşılaştırması da bekliyorum yapabilecek arkadaşlardan. Bilen eden varsa ufak bi karsılastırma yapabilirse sevinirim.
Diğer uzak şehir yazanların da yazdıgı şehirlere bakıyorum. Yine de İstanbul'a yakın olması benım ıcın onemlı.
-
Konuyu baltalamak gibi olması olacak ama söylemeden de edemeyeceğim. Arkadaşım araba mı alıyorsun? İşte 1600cc olsun, çok yakmasın, rengi de kırmızı olsun der gibi üniversite siparişi vermişsin. E sonrada üniversite mezunlarının işsizliği başlıklı tartışmalar alıp başını gidiyor. Üniversiteye sırf üniversite okumak için gidenlerden olma (!) benim tavsiyem budur. Fedakârlık yoksa başarı da yoktur. İstanbul'a yakın olsa ne olmasa ne. Bizim üniversiteye Kenya'dan gelenler var la. O diyo mu efendim Kenya'ya yakın olsun, demiyo.
Neyse sinirlendim yine...
-
sakaryaya gelme :D kira ebesinin nikahı mınaki :D şemsiyeyi açık sokmaya çalışıyo adamlar :D ama ortamı güzeldir :D
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------Yorumlar için sağolun.
"Edirne vs Tekirdağ" karşılaştırması da bekliyorum yapabilecek arkadaşlardan. Bilen eden varsa ufak bi karsılastırma yapabilirse sevinirim.
Diğer uzak şehir yazanların da yazdıgı şehirlere bakıyorum. Yine de İstanbul'a yakın olması benım ıcın onemlı.
-----------------------------trakyadan uzak dur dostum, egeyi bende tavsiye ederim, eğer istanbul şartını kaldırırsan bas git eskişehire...
-
Caliber bunu yazdı:
-----------------------------Konuyu baltalamak gibi olması olacak ama söylemeden de edemeyeceğim. Arkadaşım araba mı alıyorsun? İşte 1600cc olsun, çok yakmasın, rengi de kırmızı olsun der gibi üniversite siparişi vermişsin. E sonrada üniversite mezunlarının işsizliği başlıklı tartışmalar alıp başını gidiyor. Üniversiteye sırf üniversite okumak için gidenlerden olma (!) benim tavsiyem budur. Fedakârlık yoksa başarı da yoktur. İstanbul'a yakın olsa ne olmasa ne. Bizim üniversiteye Kenya'dan gelenler var la. O diyo mu efendim Kenya'ya yakın olsun, demiyo.
Neyse sinirlendim yine...
-----------------------------Hocam.. İstanbul'dan uzaklastıkca zaten üniversitelerin kalitesi düşüyor. İstanbul'da oturuyorum. Neden daha uzaklara gitmek isteyeyim? Bekledigim puan buradaki üniversitelere yetiyor gibi görünüyor. Neden doğuya gideyim? Dibimdeki "nispeten" daha iyi üniversiteler varken neden daha kötü şehirlere daha kötü üniversitelere gideyim. İstanbul'a yakın olmak gibi bi amacım yok. Amacım Amerika'da hayatımı sürdürmek. Ama şuan bu imkanım yok. Şuan uzaklasıp kötü bi üniversiteye gidersem o imkanım hiç hiç olmayacak. Yani ne kadar önyargıyla eleştiriyorsunuz bir bakın kendinize.
Kenyadan gelen adam Türkiye'de daha iyi eğitim görüyor. Ben Hakkari'ye gidersem daha mı iyi olacak? Verdiğin örneğe bak. Üniversite aynen böyle seçilir. Şartlarına bakarsın , durumuna bakarsın. Kalitesine bakarsın. Sana verebilecegine bakarsın. Bir de mutlu olacak mısın orada. Ona bakarsın. İstanbul'dan uzaklasmak istemesem yani amacım bu olsa , İstanbul'da özel üniversitelerde tam burslu , harç parası bile vermeden okuyabilecek puanım var. Demek ki benim de kendime göre kriterlerim var.
Lütfen konuya bu tarz saçmasapan mesajlar atmayın. Ayrıca birisi demiş ki " Sen üniversite okumaya gitmiyosun oraya " , Diğeri de "Sen gitmiş olmak için gidiyorsun". Nasıl anladınız beyler bunları siz bu konudan?