Üniversitede Öğretim Görevlisi Olmak Hakkında ?
-
hacılar bilgisyar öğretmenliğini bitirip üniversitede kalmak istiyorum bu konu hakkında bilgisi olan varmı kadrosu varmı ? sağlam mı yani öyle rektörün canı istedi beni atabilirmi ? maaş durumu nedir ? atama durumu varmı ?
-
en az 2.5 ortalama yapmam gerekiyo, sonra da araştırma görevlisi olarak başvurucaksın, rektörü bağlamaz bölüm başkanına bağlı daha çok, 2200dü sanırım maaş profa kadar yolu var yani 4500tl
-
peki hacı sözleşmelimi oluyo kadrolu mu ? ne gibi aşamadan geçiosun ? öğretim görevlisi olmak için ?
-
bildiğim kadarıyla kadro olaylarını devlet ayarlıyo, ales kpds gibi sınavlara girmen gerekiyo bi de mülakat var, oranlar; %30 ales %30 kpds %30 mülakat %10 ortalaman, bu yüksek için, bitince doktora için başvuru yapıosun ve öğretim üyesi oluyosun üniversite kabul ederse
-
tam emin değilim ama buna benzer aşamalar var, en azından bi 10 sene okumak gerek
-
maaşlar net maaşlar bu arada ek derslerle (ikinci öğretim) baya yükseliyor.
-
1920 2000 arasında alır araştırma görevlisi.
-
peki üniversiteden sonra toplam kaç sene daha okumak gerkiyo göreve başlayıp maaş almak için
-
yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi olarak maaş alan arkadaşlarım var, 2200tl maaş + 1000tl dönerden.
-
kadroda olması lazm şu an bölümündeki asistan hocayla konuşsanda yardmcı olabilir.
-
araştırma görevlisi bir normal bir öğretmenden fazla maaş alıyor vay bee. üstelik torpille alınan adamlar değil mi hepsi. bölüm başkanlarının insafiyeti keyfiyeti doğrultusunda. biz kpss de sürünelim atanalım zar zor. adamlar alesten 60 geçcin torpilin varsa araştırma grevlisi ol. anlamıştım zaten ülkemdeki bu kadar prof. neden doğru düzgün uluslararası bir tez bir çalışma, bir buluş ve keşif yapamadığını..
okuldaki hademe bile fazla alıyo la bizden amk.. adaletini skim dünya... neyse... şarteller atık.. konu dışı oldu..