Üniversitede Öğretim Görevlisi Olmak Hakkında ?
-
okulu bitirip adını hatırlamadığım bir ingilizce sınavını verip yüksek lisans yapacaksın 1 seneydi o da sanırım ondan sonra öğretim görevlisi olarak başvuracaksın üniversitelere mülakat falan oluyor dekanlar söz sahibi olması lazım genelde beğenirseler araştırma görevlisi olarak başlatıyolar sürekli tez falan yazıyosun atlıyosun da zıplıyosun.
benim bildiğim bu
-
10 sene 2000 tl maaş alırsın kaldıki bilgisayar öğretmenisin alırlar mı bilemiyorum mühendis olarak kalman daha kolay olabilir
-
bilgisayar öğretmenliği olarak görevimiz yani kadromuz yok hatta ismimiz bile yok meb de atamamızda 86dan başlıyor .
bu gidişle üni de kalsam mı diye bende düşünüyorum, takipteyim yorumları.
-
badem bıyıklılardan sağlam bi tanıdık mümkünse bir amca dayı varsa işin kolay
-
ÖYP(Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı)araştır derim
-
bizim ingilizce öğretmeni bir tanıdık kpssden iyi puan aldı.yüksek lisans işini de sordu.bitirince 1900 tl maaş alacakmış.meb daha çok veriyor dedi vazgeçti yüksek lisanstan.şimdi mebde öğretmenlik yapacak
-
cem-engine bunu yazdı
bizim ingilizce öğretmeni bir tanıdık kpssden iyi puan aldı.yüksek lisans işini de sordu.bitirince 1900 tl maaş alacakmış.meb daha çok veriyor dedi vazgeçti yüksek lisanstan.şimdi mebde öğretmenlik yapacak
hocam yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi oluyorsun bu etapta aldığı maaş öğretmen maaşını geciyor. düşün yani okuyorsun yarı öğrenci yarı araştırmacısın öğretmenden fazla alıyorsun. öğretmen maaşı şu anda yeni başlayan 1690 civarıdır ek ders almadan. ek ders filan alırsa 2200 e kadar çıkıyor. yüksek lisans demekle bitmiyor ki. araştırma görevlisi , okutman, öğretim görevlisi, doçent, doktora, prof filan ilerliyorsun. en alt kademesi zaten öğretmenden fazla alıyor. bu sistemin büyük çoğunluğu torpil adam kayırma ile işlenmiş ünilerde. bu yüzden herkes araştırma görevlisi olamıyor. ayretten kendine y.lisans yaparkende asistan olabileceğin prof. bulman lazımki bu da torpilin Allahı zaten. neyse boşverin.. sistemde diyor ki ünvler referans yoluyla birbirlerine destek olurlar:)