folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Üniversitede Öğretim Görevlisi Olmak Hakkında ?

Üniversitede Öğretim Görevlisi Olmak Hakkında ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

okulu bitirip adını hatırlamadığım bir ingilizce sınavını verip yüksek lisans yapacaksın 1 seneydi o da sanırım ondan sonra öğretim görevlisi olarak başvuracaksın üniversitelere mülakat falan oluyor dekanlar söz sahibi olması lazım genelde beğenirseler araştırma görevlisi olarak başlatıyolar sürekli tez falan yazıyosun atlıyosun da zıplıyosun.

benim bildiğim bu

Avukat/Hukukçu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

10 sene 2000 tl maaş alırsın kaldıki bilgisayar öğretmenisin alırlar mı bilemiyorum mühendis olarak kalman daha kolay olabilir 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

bilgisayar öğretmenliği olarak görevimiz yani kadromuz yok hatta ismimiz bile yok meb de atamamızda 86dan başlıyor .

bu gidişle üni de kalsam mı diye bende düşünüyorum, takipteyim yorumları.

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

badem bıyıklılardan sağlam bi tanıdık mümkünse bir amca dayı varsa işin kolay

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek

ÖYP(Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı)araştır derim

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

bizim ingilizce öğretmeni bir tanıdık kpssden iyi puan aldı.yüksek lisans işini de sordu.bitirince 1900 tl maaş alacakmış.meb daha çok veriyor dedi vazgeçti yüksek lisanstan.şimdi mebde öğretmenlik yapacak

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    cem-engine bunu yazdı

bizim ingilizce öğretmeni bir tanıdık kpssden iyi puan aldı.yüksek lisans işini de sordu.bitirince 1900 tl maaş alacakmış.meb daha çok veriyor dedi vazgeçti yüksek lisanstan.şimdi mebde öğretmenlik yapacak

hocam yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi oluyorsun bu etapta aldığı maaş öğretmen maaşını geciyor. düşün yani okuyorsun yarı öğrenci yarı araştırmacısın öğretmenden fazla alıyorsun. öğretmen maaşı şu anda yeni başlayan 1690 civarıdır ek ders almadan. ek ders filan alırsa 2200 e kadar çıkıyor. yüksek lisans demekle bitmiyor ki. araştırma görevlisi , okutman, öğretim görevlisi, doçent, doktora, prof filan ilerliyorsun. en alt kademesi zaten öğretmenden fazla alıyor. bu sistemin büyük çoğunluğu torpil adam kayırma ile işlenmiş ünilerde. bu yüzden herkes araştırma görevlisi olamıyor. ayretten kendine y.lisans yaparkende asistan olabileceğin prof. bulman lazımki bu da torpilin Allahı zaten. neyse boşverin.. sistemde diyor ki ünvler referans yoluyla birbirlerine destek olurlar:)

Toplam Hit: 2017 Toplam Mesaj: 18