folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Üniversitede Yarım Dönemde Hazırlık Geçme

Üniversitede Yarım Dönemde Hazırlık Geçme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodger
    dodger's avatar
    Erkek

Sevgili mürid(e)ler ben bu sene istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği kazandım ve dönem bașındaki hazırlık atlama sınavından kalınca hazırlığa bașladım. İyisiyle kötüsüyle ilk dönemi atlattım ve dönem sonundaki 2. hazırlık atlama sınavına girdim ve bu sefer geçtim. Ben tekrar ders seçme olayı olur ve birkaç dersi alıp seneye daha az ders ile nefasetle geçerim diye düșünürken aldığım haberler ile dumur oldum. :) Sebebine gelirsek meğer bizi(ara dönemde hazırlığı geçenleri) direk ders seçme durumu olmadan 1. sınıfın 2.dönemine başlatacaklarmış. Bu da normal olabilir lakin birkaç sorum var. Öncelikle bölüme başladığım zaman "II" ile biten dersleri alıp verirsem ben bu derslerin "I" ile bitenleri tekrar alacak mıyım? Sonrası bölümle alâkalı, algoritma dersi almadan (0 bilgi) 2.dönemdeki programlamaya giriş dersinden çuvallama ve benim hayatıma ilişkin varsa zararı nedir?Ve benim kendi kendime algoritma çalışmam büyük ya da ufak çaplı bir sorun teşkil eder mi?Yine ders ile ilgili bir sorum var, Linear Algebra dersinin Discrete Mathematics ile bağlantısı var mıdır? Not: Reddit te okuduğum bazı yazılara göre yurt dışındaki bazı üniversitelerde Algebra daha önce veriliyormuş yanlış anlamadıysam. :)

Önemli bilgi: Bizlere gösterilmesi planlanan ders programı 1.2-1.1-2.2-2.1-3.2-3.1-4.2-4.1 imiş. Yani çapraz gidiyor dersler. Burada başka bir soru var, müfredat listesine göre 2.sınıf 2.dönemdeki Lojik Devre Laboratuar dersi 2.sınıf 1.dönemdeki Lojik Devre Tasarımı dersinden önce geliyor bunun sıkıntılı yönü nedir? 

Başka bir soru, son senedeki bitirme projesi için ayrı bir durum geçerli mi? Çünkü 2.Dönem "Bitirme Projesi II" ve 1.dönem "Bitirme Projesi I" var. Ve dolayısıyla "II" yi verince de "I" i de vermiş oluyor muyuz?

Hocalar bir akıl verin şu garibe :/

Se...a...se...deneme..deneme..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

ilk 2 satırı okudum

okul hazırlıkla 5 sene fakat sen ilk dönemde hazırlığı bitirdiğin için seni 1. sınıf 2. dönemden başlatacaklar..

zaten güzel kardeşim bu durum oldukça doğal dersler güz dönemi ve bahar dönemi olarak okutulur. sen 2. dönemden dersleri normal alacaksın

2. sınıf 1. döneminde 1. sınıf 1. dönem derslerini devam zorunluluğu ile alacaksın ders programında çakışmayan 2. sınıf derslerinide alabilirsin.. olay aynen böyle..

özetle hazırlık okumadığını varsayalım 1. sınıf 1. dönem hiç dersten geçemedin.. 2. sınıf 1. dönem gelince 1.sınıf 1. dönemin derslerinden kalan ders saatlerinde 2. sınıf 1. dönem derslerini alarak kredini tamamlayacaksın.

yunusdogan tarafından 29/Oca/16 21:19 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodger
    dodger's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

ilk 2 satırı okudum

okul hazırlıkla 5 sene fakat sen ilk dönemde hazırlığı bitirdiğin için seni 1. sınıf 2. dönemden başlatacaklar..

zaten güzel kardeşim bu durum oldukça doğal dersler güz dönemi ve bahar dönemi olarak okutulur. sen 2. dönemden dersleri normal alacaksın

2. sınıf 1. döneminde 1. sınıf 1. dönem derslerini devam zorunluluğu ile alacaksın ders programında çakışmayan 2. sınıf derslerinide alabilirsin.. olay aynen böyle..

özetle hazırlık okumadığını varsayalım 1. sınıf 1. dönem hiç dersten geçemedin.. 2. sınıf 1. dönem gelince 1.sınıf 1. dönemin derslerinden kalan ders saatlerinde 2. sınıf 1. dönem derslerini alarak kredini tamamlayacaksın.

Hocam cevap için teşekkürler. Ama kafamın takıldığı nokta şu ki ben şimdi hazırlığı 1 dönemde geçtiğim için toplamda 4 sene mi okuyacam? Eğer öyle ise çok sevinirim. :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackseaboy28
    blackseaboy28's avatar
    Erkek

Aynısı bizim bi arkadaşın başına geldi. Bizimle beraber bbg2 yi aldı ve hatırladığım kadarıyla kaldı tabiki 0 algortima ve programlama bilgisi ile başlamıştı yapacak bişey yok :(

Lineer cebir 1. dönem dersi, ayrık 2. dönem dersi. fakat önce ayrık matematik alman seni fazla etkilemez. Lineer cebir ve ayrık matematik birbirine fazla bağlı değil diye hatırlıyorum. Lineerde matrisler determinantlar özellikleri transpoze filan... Ayrıkta da var matris fakat ayrıkta bazı özel hesaplama yöntemleri kullanıyosun.. newton raphson filan.. Bu iki ders basit dersler ,derslere girsen rahat geçersin hocam.

Lojikler donanım dersleri. 1. dönemki ders tabiki 2. dönem verilecek dersin temelidir. Fakat bizde böyle derslere başlarken ilk 1-2 hafta önceki dersin tekrarı yapıldı. And,or kapıları ve türevleri filan var minterm maxterm devrenin denklemi gibi bişey buluyoduk tablo olusturup filan .bunların basit oldugunu hatırlıyorum. bi kişiyi bul 2. dersi alırken deki böyle böyle bana anlatır mısın ? anlattıgında rahat anlarsın .

bitirme projeleri hakkında bi bilgim yok ama aldıysan sırasıyla verirsin diye dusunuyorum.

o arkadasım yaz okulunda mat1 gibi dersleri aldı , sürekli üstten ders alıp bosluklarını doldurdu ve bizimle beraber bitirmek istiyor fakat bikac dersi kalacak gibi ama bilmiyorum azimli olursan basit olaylar hocam.

Mobil uygulama geliştirilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    dodger bunu yazdı
    yunusdogan bunu yazdı

..

Hocam cevap için teşekkürler. Ama kafamın takıldığı nokta şu ki ben şimdi hazırlığı 1 dönemde geçtiğim için toplamda 4 sene mi okuyacam? Eğer öyle ise çok sevinirim. :)

hocam sen o 1. dönemden kalan dersleri alttan olarak alıp geriye kalan 3 güz dönemi içerisinde verebilirsen evet 4 yılda mezun olabilirsin.. ama sana tavsiyem sen o ilk dönem derslerini kendi üniversitenin yaz okulunda veya başka ünilerden o derslerin kredileri ve içerikleri tutan derslerle o dersleri verip kurtulmaya bak.. eğer bu alttanları almaya devam edersen en fazla 4.5 sene okursun.

edit: benim sana tavsiyem o 1. sınıf 1. dönem derslerini bu sene yaz okulunda alman.. 2. sınıf 1. dönemde kasılmazsın. fazla derse kasarsan derslerden geçersin fakat notların düşük olur ve ortalaman düşer.. uzun zamana yayarak yaz okulunda yada 3 yıla yayarak alttan 1 2 alman..

yunusdogan tarafından 29/Oca/16 21:45 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Bolum icin tebrik ederim, burdan alacagin hicbir tavsiyeye guvenme sadece ogrenci islerine ve ust donemlerine sor. Okuldan okula asiri degisen seyler sormussun, yamulursun.

Onun disinda genel fikrim: universitede regular gitmek her zaman iyidir.

izzmarit tarafından 29/Oca/16 21:45 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Bolum icin tebrik ederim, burdan alacagin hicbir tavsiyeye guvenme sadece ogrenci islerine ve ust donemlerine sor. Okuldan okula asiri degisen seyler sormussun, yamulursun.

aynen üniversiteden üniversite ufak sistemin değişikliği olabiliyor. fakat benim dicle üniversitesinde olay böyle işler

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hepsini detaylı okuyamadım ama al adığın dersten neden muaf olacaksın ki? dersten kalan adam o dersin 2. sini aldığınds ilk dersten muaf olmuyorsa sen de olmazsın. bilgine güveniyorsan üstten de ders alırsın ama almadığın bi dersten muaf olmazsın ünivde. daha gitmeden açıklarını bulacağını düşünmen de güzel :) 

bilgine güvenmiyorsan kayıt olma yeni döneme otur kendini geliştir. ben hazırlığı bırakıp başka şeylerle uğraştım sonra gelip hazırlığı geçtim ve normal başladım. bana göre hazırlık biraz zaman kaybı

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodger
    dodger's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Yorum için teşekkürler hocam, Sağolasın. Benim bir arkadaş bugün okula gidip sormuş ve dediğim olayı yani 1.2-1.1-2.2-..... olayını anlatmışlar. Kafam çok karışık gerçekten ne yapsam bilemedim. Eğer bölümü dondurup hazırlığa devam edersem sınavlara ilk dönemki kadar ciddiyetle hazırlanır mıyım bilmiyorum, ne de olsa geçtim kafası ile. Ama bu yaz okulu fikri kafama yatmadı desem yalan olur. Sadece ilk sene sıkıntılı olur sonra rayına oturur diye düşünüyorum. Forumda bizim üniversiteden tanıdık biri olsa daha rahat olur ama var mıdır bilmiyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodger
    dodger's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hepsini detaylı okuyamadım ama al adığın dersten neden muaf olacaksın ki? dersten kalan adam o dersin 2. sini aldığınds ilk dersten muaf olmuyorsa sen de olmazsın. bilgine güveniyorsan üstten de ders alırsın ama almadığın bi dersten muaf olmazsın ünivde. daha gitmeden açıklarını bulacağını düşünmen de güzel :) 

bilgine güvenmiyorsan kayıt olma yeni döneme otur kendini geliştir. ben hazırlığı bırakıp başka şeylerle uğraştım sonra gelip hazırlığı geçtim ve normal başladım. bana göre hazırlık biraz zaman kaybı. 

:) Hocam benimki açık aramak değil yanlış anlaşıldım galiba. Ben sadece bilgi almak istiyorum. Sonuçta forumda illa ki benim durumumda ya da benzer durumda olanlar vardır. Şu an memleketteyim okula gidip ayrıntılı da soramıyorum. Dersiniz ki telefon icat oldu ama telefonda tam istediğim yanıt vermiyorlar sene başında birkaç işim oldu oradan biliyorum. :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam sunu bi arastirsana: ikinci donemi tamamen kendine ayirsan ve koca bir donemi tamamen kendi istedigin gibi yasayip donem sonu sinavlarina girip normal birinci sinif gibi eylulde devam etsen nasil olur?

Not. Dondurmadan.

izzmarit tarafından 30/Oca/16 02:09 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
Toplam Hit: 3939 Toplam Mesaj: 14
üniversite bilgisayar mühendisliği hazırlık