Üniversiteye Yeni Başladım Psikoloji Sıfır
-
aklımı skiim çukurovaya gitmedim uzak die arkadaşlar anlatıo manyak mış yaw :)
-
Hayvan adana da ogrencilik kadar kolay birsey yoktur hoca. Mesela ev aramaya cikarsin ev fiyati 400 ytl dir.Abi biz ogrenciyiz dedinmi 350-300 e kapatirsin.Ogrenci olmak adanada avantajdir.Adana halki ogrenciyi sever ve deger verir.Ucuz memlekettir , ogrenciysen daha ucuza yasarsin.Kampus mukemmeldir , egitim guzeldir...hayat guzeldir...soguk gormezsin ama kisin bile terlersin :D
-
İyi aslında compü.
Amcam aiptir sölemesi diclede doç. Prof akrabada var. Aslına bakarsan birazda onun bana yardımı filan olur diye orayı yazdım. Aynı bölümdeyiz. Geçiş yapma durumları filanda olabilir. Dur bakalım bu sene nasıl olacak. Burda eve 400 ytl kira veriyoz xD Ama daha ucuzada var her halde.
-
senin zamana ihtiyacın var birader herkesin dediği gibi alışırsın. ama bu psikoloji çoğu insanda vardır. 2hafta bi yere tatile gittin orayı sevdin saydın evin gibi gördün evine gittiiğin zaman bi kaç gün orları özlersin orada ne olup ne bitiinin sohbetini özlersin.
ama yok gittiğin yerden nefret ettiysen bi daha atmak istemezsin şimdi senin mecburiyetlerin var illaki oraya gitmek o okulu bitirmk zorundasn bu nedenle daha sosyal olmaya çalış üni. etkinliklerine katıl sevmeye çalış gözünde çok büyütme olumsuzlukları iyimser yaklaş... ;)
her ne kadar miktimin okulunu sevmesemde yinede seviorum :D
http://www.mersin.edu.tr/alt.php?tip=1&id=8
bu rada ömrümün geçtiği fen-ede 4 yıl way be bi 2 yıl daha burdayz gerçi :D
http://www.mersin.edu.tr/ozela.php?id=3&tip=1&meu=09f2a889073ecf3d8d9ff7ca385a4c0f&oid=3409
-
Bende evimden uzakta yaşamaya başladığım ilk 3 ay aynen böyle bunalmıştım, ama insan zamanla alışıyor.
Bu benim ailemden uzakta geçireceğim 5. bayram, biraz hüzünleniyorum ama alıştım bu duruma...
-
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------Hocam sana şu kadar diyeyim Eğer Allah insana "Alışmak" diye birşeyi bahşetmemiş olsaydı insan Allah'a isyan etse haklıydı...
Düşün bir,kim üzebilir seni senden başka ? Sen izin vermezsen bu kadar karamsarlığa beynin bile üzemez seni..gün gelir acılarımız tarih kadar eskileşir.. Sezen'e inanmıyor musun ?
Hazret ! Şimdi sana diyeceklerimi can kulağıyla dinle zira bu adamda hıç dertten anlamıyor,aman bee gecenın bı vaktı yazmış olmak ıcın yazmış işte gibi yargılarla yaklaşırsan para etmez.. Yazmış olmak için bu kadar kasmam kendimi + derdimi anlatamam ama dertten iyi anlarım..1-) Ben seni neden sakaryalı die hatırlıyom :D
2-) Zaman herşeyin ilacı diyecekler sikleme ! Zaman değil zamanda ne kadar çok şey düşündüğün,ruh haline ne kadar iyi baktığın olcak ilacın ! Sen biz kızı 6 ayda unutacaksan normalde bu kızı unutmak için eşşeklik yapıp sevmediğin,siklemediğin kzılarla çıkmaz oturur evinde ağlar,memory remains yaparsan bu süre en az yarıya düşer ! Herşeyin ilacı acıdır acıdan korkma No pain,No gain ! Ama ruhunu acıya teslimde etme bak burayaz yazıyorum,gerçekleşmezsen sende gerçekleşmedi abi de, gün gelecek lan derdim olsada dertlensem diyeceksin gün gelecek şu sonbahar hüznünün memleket hasretinide katıp ardına yıkıp perişan eylediği piskolojin o kadar güçlü olacak ki ,bu açtığın topiğe bakım gülüceksin ama gülme ! Yaşaman gerekıyordu yaşadın.. Acının sana kattığı değeri anlayınca kendine aşık olacaksın,o kadar seviceksin ki kendini senin hayatta olmanın bütün dertlerin önüne geçebilecek yegane hazine oldugunu anlayacaksın,biz buna self love diyoruz ama siz ne isterseniz diyiniz.. Nasıl ki yıllarca kös kös oturduğun mahallende lan artık bıktım buralarda derken anlayamadıysan memleketinin kıymetini şu anda da anlayamıyorsun kendinin değerini.Ve nasıl ki öptüysen Kütahya'nın toprağını Isparta'nın dönüşü öyle öpeceksin kendini,kendini buldugun zaman..
3-) Bir sen vardur senden içerü.. Senden baska kimse göremez bırak işin bok tarafı sende kımseye gosteremezsın bı gosterılseydı o içimizdeki biz bize kul köle olmayacak avradın hoptiri ninaynom..
Bunlar işin felsefesiydi kısaca özetlemek gerekirse birşeylere anlamak vermeye calısma zira her başına gelenı anlayabılmen ıcın mekana mekansız zamana zamansız bir yerden bakabılmen şart idi ki o da kullara nasip edilmemiş birşey.. Bu depresyonumsu ruhuna fazla kapılıp derslerı zıklemezsen asıl derdın o zaman baslar hojam hangi insan ufakta olsa bir acıyla ömur boyu yaşayabilir ? Annesini,babasını kaybeden ınsanlar bile ertesi sene hayatına dönüyor..Devasını vermeseydi derdiyle bir ömür geçirmemizi beklemezdi..Beterin beteri var haline şükret dostum yıllarca mutluluğun her gun peşinde koştum ve inan bana kucuk mutluluklarla yetınmenın verdiği hazzı en byuk mutluluklarımda bıle yaşamadım .Çok iyimser bakıyorsun dersen hayata msn adresımı ekle camı acıp götumle gulcem sana.Alakası yok ben hep gerçeklerin peşinden koştum ömrüm boyunca ve gerçeği bulana kadar gidilen yollar o kadar kara efsundu ki karamsar oldu ruhum dedim,artık geriyede dönemem beynimi bu sekilde eğitmişim zira hep en kötüsüne hazırlıyorum kendimi iyi birşey düşünemıyorum amq .. Ama işte kendini eğitmeye devam edersen bole felsefe yapıp,çevrende,dünyada,kendi iç dünyanda yaşanılanlardan sürekli dersler alırsan,yorarsan beynini bu konuda derslerını ıhmal etmeden,ben zaten ebemın amını gormusum bu moralle ders mı calısılırmış demezsen sende görüceksin gerçek gözlerinin önündeymiş.. Ve hiçte zor değilmiş,alışmak yada kucuk mutluluklarla büyük sevinçler duyabılmek hatta doğru olanıymış zaten bu diyeceksin..
Kişi ne kadar bilirse bilsin,ne kadar anlatırsa anlatsın ... kişinin bildiği karşısındakinin anladıgı kadardır.. Kendini üzebilecek şeyde sensin,mutlu edebilecek şeyde zamanla geçer deme zamanla geçmez ! Eylemle geçer.. geçsin diye beklerken hiç geçer mi hocam ? Ben sana kendi bakış açımdan bu gibi zorluklarla nasıl başa çıkılabiliceni anlattım acıyıda iste sevincide biri olmadan diğerinin hiç bir anlamı yoktur ! Ve sen sen ol hazret,bu gunden ıtıbaren asla olaylara bellı bır zaman ıcınde bakma ! Fizikle bir kuram vardır ; gerçek hızın ölçülebilmesi için bir sabit gerekir ama zaman sabit birşey değildir bu yüzden birini sabit kılabilmek için ikinci bir zaman ele alınır.İşte sende olaylara 21-22 yaş civarlarından bakmazsan,ikinci bir zaman alırsan kendine ki - bunu sadece gelecek oalrak düüşünme illa,geçmişinide al eline al ki özle o günlerinide yada pişman olmadıgın için hatalarından , ki sen dersini aldıgı için pişman olmamıştın, kasım kasım kasıl kendinle.. Ve anla gerçek hızın saate kaç kilometre...
-----------------------------
erzurum:) -
Türkiyenin bana göre eşsiz şehiri, çok büyük değil ama herşey buluna bilen, büyük şehirlere göre ucuz , insanları her ne kadar büyükşehir olmaya alışamamış bir şehir olsada modern, sanatsal vs.. olarak Türkiyenin ilk 3 e girecek şehrinden ayrılıy6orum.
Doğma büyüme eskişehirliyim.Annem, anneannem olmadan hiç bir yere gitmedim şimdi kıbrısa tek gidiyorum.
Ben ne yapayım mq..Siz özlediniz mi ödnersiniz.Benim 240 ytl kadar vermem lazım.Gurbet zor çoık zor!!
Yemekler pahallı, lokanto yok.KEşke erzurmda üniverste kazansaydımda oraya gitseydim.
-
hayvan @
dicle ünv. güzel bi üniversitedir.fen fak. ın arkasında aşıklar tepesi die bi yer var.tüm d.bakırı görebilirsin ordan.sevişgenleride görebilirsin orda.ben arabayı çekiyodum bira içiyoduk orda arkadaşlarla.güvenlikçilerle bayağı maceralarımız var:)) amcamınoğlu bitirdi matematiği çok zor bi bölüm.mezun olana kadar çok çekti.
-
sabır
-
Profesor:
Doğru dayı biliom o tepeyi xD Orospu oldu o tepe. Bir birine kayan kayana. Hatta iyi bi araştırma yaparsan kullanılmış korungaça bile denk gelebilirsin xD ...Manzarası güzel. Diyarbakır'ın surları baştan sona görünür bi şekilde duruyor, dicle nehri ve hevsel bahçeleri filanda tam karşında görünüyor. Bari insan ramazan ayı kaymaz birbirine arkadaş. Dinleyen yok ki :p
Ama iyi hocalar var fakültede eet.