Üniverstede Hocalar
-
Göze batma,derse devam et,sınavlardan ortalama puan al,uysal ol okul biter.(4-5 senede)
Dikkat çek,okula arada bir uğra,sınavların sürekli tutarsız olsun,isyankar ol okul biter.(7 sene)
Cemaate gir okul biter.(4 senede)
Bunların hiç birini yapmadıysan seçimi bekle;
Nasıl olsa bu ülkede her hükümet seçime yakın bir AF dalgası tutturur. Af çıkar okul biter. -
Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanının bir dersinde aramızdaki sohbetimiz sırasında bize söylediklerinin sonunda konuyu söyle özetlemişdi.
"Burada öğrenciyiş koruyan hiçbir kural yok. Bir hoca isterse sınav kağıdınız bile yok edip sizi sınava girmemiş gibi bile gösterebilir.İstediği yalaka öğrencilerle istediği ifadeyi verdirip okuldan uzaklaşmanızı sağlayabilir."
-
başımdan geçen olaylar :)))
A.K.Y. isimli Bilecik Üniversitesindeki hocamızın tavrları :))
arkadaş 90 lık kağıt doldurdu aldıgı not 15 ben 20 lik kağıt doldurdum aldıgım not 30 o kaldı ben geçtim
bu yıl enerji yönetimi dersi neyf-se final sınavından girdi bana hoca uygulama notunu okumaya bile gerek duymamış hadi onu geçtim
bizzat elemanların ağzndan çıkan laflar....
ben boş kağıt verdim geçtim 2 derstende
onu da geçtim
arkadaşlarla sunum yapıyoruz 3 er li gruptan ben 0 arkadaş 10 diğer arkadaş 70 alıyor..
onuda geçtim hoca istediği öğrenciyi devamsızlıktan bırakabilir notları ile oynayabilir 2 yıllık üniversite tecrübemde şu var ki öğrenciyi gerçekten de koruyan bir hukuksal yan yön yol yok :))
tek yok var sivil savcılıklar
hea aklınızda bulunsun rektörlüğe gitseniz bile şikayet etseniz bile anca hoca ile konuşulur hoca hep haklı bulunur :)) onuda geçtim polis veya savcılık izni olmadanda o sınav kağıtlarına hoca istemediği sürece baktırmaz :)) ve ayrıca zaten siz sınavdan sonrada bakamıyorsunuz bir bok ta yiyermezsiniz yani boşuna uğraşmayın işler uzar anca sivil savclıkla hakkınızı bulursunuz ki T.C. de bir dava minimum 4 sene sürüyr siz düşünün :))
-
valla iyiside var kötüsü de var hocam yapıcak biş yok bu saatten sora hepsinin hocalğını mı iptal ediceksin..
şans meselesi.. ben yazlım mühendsilği okuorm atılım üniverstesinde, bilgisayar mühendisliğiyle haliyle bir sürü ortak dersimiz var, yani bir sürü hocadan ders alıyorum ama kendi bölümümde hiç öğrenciye takıpta yıllarca bırakan hoac görmedim.. ha notlandırması garip/saçma adamına göre olan hoca var ama öğrenci bırakmaya inatlaşan yok bizde.. diğer bölümlerden aldığım derslerde ki hocaların 10 da 9 u kıl ın önde gideni tabi o ayrı :)
endüstri olsun matematik olsun :)
he halis mulis kendi bölümüme gelirsek, yazılım müh. yani, bölüm başkanı-bölüm başkan yardımcısı(danışmanımda olur kendileri) bal gibi insanlar , e bölümün yönetimi böle olunca eğitim kadrosuda bal gibim oluyo :) baldan tatlı bi bölüm bizimkisi şu an itibariyle yani :)sen ölesine denk gelmişin müdür yapıcak bişi yok :)
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------
hea aklınızda bulunsun rektörlüğe gitseniz bile şikayet etseniz bile anca hoca ile konuşulur hoca hep haklı bulunur :)) onuda geçtim polis veya savcılık izni olmadanda o sınav kağıtlarına hoca istemediği sürece baktırmaz :)) ve ayrıca zaten siz sınavdan sonrada bakamıyorsunuz bir bok ta yiyermezsiniz yani boşuna uğraşmayın işler uzar anca sivil savclıkla hakkınızı bulursunuz ki T.C. de bir dava minimum 4 sene sürüyr siz düşünün :))
-----------------------------Hoca demekki üniversiten üniversiteye fark var yönetmeliklerde. Ktü'de dilekçeni ver kağıdına bak sıkıyorsa göstermesin.
Öğrenciyi korumaya yönelik haklarda vardı.
Mesela 1 güne 3 sınavın denk geliyorsa dilekçeyle erteletebiliyordun 1'ini.
Ne kadar ahım şahım not vermeyen prof olsalar dahi 2 cümle kurdunmu gerçekten insanlığını hatırlar bunlar :F onlarda öğrenciydi zamanında çünki(çünkü) :) .
-
HeadBanger bunu yazdı:
başımdan geçen olaylar :)))
A.K.Y. isimli Bilecik Üniversitesindeki hocamızın tavrları :))
arkadaş 90 lık kağıt doldurdu aldıgı not 15 ben 20 lik kağıt doldurdum aldıgım not 30 o kaldı ben geçtim
bu yıl enerji yönetimi dersi neyf-se final sınavından girdi bana hoca uygulama notunu okumaya bile gerek duymamış hadi onu geçtim
bizzat elemanların ağzndan çıkan laflar....
ben boş kağıt verdim geçtim 2 derstende
onu da geçtim
arkadaşlarla sunum yapıyoruz 3 er li gruptan ben 0 arkadaş 10 diğer arkadaş 70 alıyor..
onuda geçtim hoca istediği öğrenciyi devamsızlıktan bırakabilir notları ile oynayabilir 2 yıllık üniversite tecrübemde şu var ki öğrenciyi gerçekten de koruyan bir hukuksal yan yön yol yok :))
tek yok var sivil savcılıklar
Bu adaletmi bu nasıl bir iştir nasıl bir sistemdir allah belalarını versin başka bişe demiyorum -
Hocalara gider yapılmaz hocam köprüyü geçene kadar ayı ya dayı diceksin.
-
JackDaniels bunu yazdı:
Hocalara gider yapılmaz hocam köprüyü geçene kadar ayı ya dayı diceksin.
-----------------------------Aynen.suyuna gidin nassınız hocam,iyisiniz hocam,öpüjem bırakın hojam! biraz kafayı kullanın olm, çalışmasanız bile hocaya az bişi yavşayacaksınız,bu satten sonra biz mi öğretelim yani? :D hadi bakem
-
:) Aklıma şu caps geldi sanırım durumu açıklıyor :D

-
ben hiçbir zaman hocayla girmenizi önermiyorum üniversitede... lisede yaparsın bunu aranı düzeltebilirsin 15-20 kişilik sınıflar çünkü kanka olur mezun olursun ama ünide siklenmezsin adamın aklı bir yerdedir. zaten allahı kaymıştır yükselme çabalarından dolayı sosyal hayatlarıda berbattır aile desen büyük ihtimalle o da öyledir zaten adaların dünyası sikilmiş o yüzden hiç bulaşmayın :D