folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder UNIX Ve C'nin Yaratıcısı Hayatını Kaybetti

UNIX Ve C'nin Yaratıcısı Hayatını Kaybetti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Tugberk bunu yazdı:
    -----------------------------

Bilgisayar tarihinin en önemli isimlerinden birisi, dünyayı değiştirmiş bir insan, ölecek adam mı kalmadı :( steve jobs ile karşılaştırılması ayrıca üzücü. Birisi bilgisayar deha'sı diğeri pazarlamacı.

Steve jobs'mu pazarlamacı ? yoksa iphone ipod ipad apple mac os x gibi ürünlerin babasımı ? Elinde tutuğunu mouse u bile o adam yaptı ilk, steve olmasa yazı yazamıyordun pc den ey gidi ey :D yorumu bile atıyorsan o adam sayesinde.

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Üniverrsitelerdeki C ve UNIX dersleri iptal olur mu beyler ? :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

1-618-GR bunu yazdı:

Tugberk bunu yazdı:

Bilgisayar tarihinin en önemli isimlerinden birisi, dünyayı değiştirmiş bir insan, ölecek adam mı kalmadı :( steve jobs ile karşılaştırılması ayrıca üzücü. Birisi bilgisayar deha'sı diğeri pazarlamacı.

Steve jobs'mu pazarlamacı ? yoksa iphone ipod ipad apple mac os x gibi ürünlerin babasımı ? Elinde tutuğunu mouse u bile o adam yaptı ilk, steve olmasa yazı yazamıyordun pc den ey gidi ey :D yorumu bile atıyorsan o adam sayesinde.

Böyle bir konu altında jobs tartışmak ne kadar doğru bilmiyorum ama kısa keseyim, fare'yi bulan jobs değildir, bu çok açık. Jobs'un bilgisayar üretecek bilgi birikimi hiçbir zaman olmadı, steve wozniak sayesinde ilk mac üretildi. Mac Os unix tabanlı bir sistemdir. Şuanda bu post'u atmamda steve jobs'un katkısı yok denecek kadar azdır (fontlardan dolayı bir katkısı olabilir araştırmak lazım).

Belki şu alanda katkısı olmuştur, jobs sayesinde insanlar bilgisayarları kullanmıyor, bilgisayarlar insanları kullanıyor. Stallman jobs hakkında şöyle demişti, benim de görüşüm bu yöndedir.

"I’m not glad he’s dead, but I’m glad he’s gone.” Nobody deserves to have to die – not Jobs, not Mr. Bill, not even people guilty of bigger evils than theirs. But we all deserve the end of Jobs’ malign influence on people’s computing."

"Öldüğü için memnun değilim ancak gittiği için memnunum"

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Tugberk bunu yazdı:

1-618-GR bunu yazdı:

Tugberk bunu yazdı:

Böyle bir konu altında jobs tartışmak ne kadar doğru bilmiyorum ama kısa keseyim, fare'yi bulan jobs değildir, bu çok açık. Jobs'un bilgisayar üretecek bilgi birikimi hiçbir zaman olmadı, steve wozniak sayesinde ilk mac üretildi. Mac Os unix tabanlı bir sistemdir. Şuanda bu post'u atmamda steve jobs'un katkısı yok denecek kadar azdır (fontlardan dolayı bir katkısı olabilir araştırmak lazım).

Belki şu alanda katkısı olmuştur, jobs sayesinde insanlar bilgisayarları kullanmıyor, bilgisayarlar insanları kullanıyor. Stallman jobs hakkında şöyle demişti, benim de görüşüm bu yöndedir.

"I’m not glad he’s dead, but I’m glad he’s gone.” Nobody deserves to have to die – not Jobs, not Mr. Bill, not even people guilty of bigger evils than theirs. But we all deserve the end of Jobs’ malign influence on people’s computing."

http://www.gizemlikapi.com/icatlar/38308-mouseun-icadi-ve-tarihcesi.html

+

http://www.cadcamokulu.com/ilginc-degisik-mukemmel-icatlar-muhendislik-harikalari/841-mause-fare-icadi-douglas-engelbart-ve-steve-jobs.html

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Tugberk'e ek olarak Steve Jobs apple'dan ilk atıldıgında SDK'ların 10.000$ satılması gerektigine ve Apple'ın izin vermedigi yazılımların piyasaya çıkmasına izin vermemek gerektigine inanıyordu.Mottosu şuymuş:İnsanların ihtiyaclarını onlar değil ben belirlerim.Ona kalsaydı apple firmasının yaptıkları haricinde yazılıma ihtiyacımız yok.

Eger wikipediadan bakarsan mousun başka bir firmada yapıldıgını ama Apple'ın ilk pazarlayan firmalardan oldugunu görürsün

http://en.wikipedia.org/wiki/Mouse_(computing)

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Tugberk bunu yazdı:

1-618-GR bunu yazdı:

Tugberk bunu yazdı:

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

vay be,adam işletim sistemi ile programlama dilinin temelini atmış adam

steven jobs ile bir yere koyulacak adam değil

adam open sourcenin temelini atmış bi kere

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

Tugberk'e ek olarak Steve Jobs apple'dan ilk atıldıgında SDK'ların 10.000$ satılması gerektigine ve Apple'ın izin vermedigi yazılımların piyasaya çıkmasına izin vermemek gerektigine inanıyordu.Mottosu şuymuş:İnsanların ihtiyaclarını onlar değil ben belirlerim.Ona kalsaydı apple firmasının yaptıkları haricinde yazılıma ihtiyacımız yok.

Eger wikipediadan bakarsan mousun başka bir firmada yapıldıgını ama Apple'ın ilk pazarlayan firmalardan oldugunu görürsün

http://en.wikipedia.org/wiki/Mouse_(computing)

steve jobs'un dediği olay şuydu : en fazla hesap makinasını kullanmış birine macintosh nasıl olmalı diye sorsaydım söyleyemezdi.Ben machintosh'u yaptım, şimdi fikriniz nedir diye sordum.Bence gayet doğru mantık.Adamın zevk aldığı diğer şeylerden biriside ; milletin yapamazsın dediği herşeyi yapmak.Bunun içinde ;

Yaratıcılık sürecini seviyorum.Etrafınızdaki insanlar imkansız olduğunu, yapamayacağını söylerler.FAkat herşeyin sonunda siz haklı çıkarsınız.Diyordu.

-------------

Genel forum mesajı  ;

Mouse'u ilk xerox firması bulmuştur.Arayüzüde aynen xerox bulmuştur.Bu konuda steve jobs'u tartışmak saçma olmakla birlikte ufak tefek bir iki şeye değinemeden geçemeyeceğim.

Steve jobs hiç bi bok yapmayan, woznaik, xerox vs.. den geçinen bir adam olduğunu mu düşünüyorsunuz ? Windowsun arayüzü mac'ten çaldığını göz önünde bulundurursak, xerox'un arayüzü ile apple'ın arasındaki dağlar kadar görsellik ve tasarım farkını ortaya katarsak, wozniak 'a kalsa kişisel bilgisayar gelişmeyecekti.
    steve jobs, herkes için kişisel bilgisayar işine girdi ve çıkartıp direkt fişe takılınca kullanılabilecek ürün haline getirdi.Eğer bu konuda konuşan ve birazcık bilgisi olan arkadaşlar ; bunun öncesinde sadece işi bilenlerin devreleri alıp evde lehimleyip birşeyler yaptığını bilir.
    Önce Bilgisayar, sonra mouse, arayüz, mükemmel tasarım, ipod, iphone, ipad (dolayısıyla artık internet ve eğlence bilgisayardan çıkıp cihazlara girmiştir) gibi bir çok konuda kendisinin katkısı vardır.
    Herkes program yazar, herkes devre yapar.Önemli olan wozniak gibi d.rithie gibi adamların bu işlerde yaratıcılık katarak yeni birşeyler yapması ve steve jobs gibi adamların geleceği görüp ona göre ürün üretmeye zorlamasıdır.
    Steve jobs baktığınızda iyi program yazamaz, çok kral devreler yapamaz ( bilmediğiniz yönü çocukluğundan beri evde kitlerle telsiz vs.. yaptığıdır ) fakat teknolojiye yön verir geleceği görür ve ona göre adım atar.Ayrıca steve jobs biyografisinde (nasıl steve jobs olunur) , steve jobs'un şirkette bir ürünü geliştirmek için şirket baskısını (yoğun prosedürleri) nasıl ortadan kaldırdığını iyice anlatıyor.
    Steve jobs , bütün bunları yanında pixar içinde süper bir durum sergileri.
    ----------
    Dennis Ritchie ile karşılaştırmayın.Sadece Dennis Ritchie, Steve jobs gibi adamlara (hatta sevmediğim billy gates) saygı duyun.Çünkü sevmesemde saygı duyduğum adamlar var.
    Siz göt üstü oturup onların geliştirdiği teknolojilere, onların getirdiği yeniliklere bok atarken , bu herifler devrim yaratıyor.Hiç birinizin beceremediği şeyleri beceriyor.Kolay diyorsanız buyrun başlayın 20 sene sonra görüşelim.
    Stallman'a gelirsek ;
    linux gibi bir mükkemmellik bile gnu ve gpl kavramlarını kavramışken mac'os un yaklaşık 3'te 1 i pazar payına sahipse bence sussun.Bu herifin aptal bi şarkısı vardı özgür yazılımcıların marşıymış.onu dinledikten sorna iyice tiksindim.
    Tam güzel düşündün, süper iş.FAkat andropoz'a girdiğin bu kadar belli etme.Steve jobs'a saygı duy azıcıkta çeneni kapa be arkadaş.
    steve jobs, dennis richie .. sıradaki ? billy gates ! hadi artık kurtar windows belasından :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

printf("Bye Bye World!\n");

punto cero
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

Steve Jobs peygamberse, Dennis Ritchie Tanri'nin ta kendisidir. siz neyi tartisiyorsunuz.

steve onu yapti bunu yapti. merak ediyorum steve oturup birebir kendisi mi tasarliyordu bu grafik arayuzu ya da tasarimlari? yooo.

bill gates'e bile steve'den daha fazla saygi duyuyorum.

tekonoloji dunyasina yon vermekse olay tum dunyada yuzde 90 kullanim oranina sahip windows'un yaraticisini soyle bas koseye koyacaksin.

gerisi fasa fiso.

anca forum ortasi kelime masturbasyonu.

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
Toplam Hit: 3452 Toplam Mesaj: 26