folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder UNIX Ve C'nin Yaratıcısı Hayatını Kaybetti

UNIX Ve C'nin Yaratıcısı Hayatını Kaybetti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

AbdullahAzad bunu yazdı:
    -----------------------------

Steve Jobs peygamberse, Dennis Ritchie Tanri'nin ta kendisidir. siz neyi tartisiyorsunuz.

steve onu yapti bunu yapti. merak ediyorum steve oturup birebir kendisi mi tasarliyordu bu grafik arayuzu ya da tasarimlari? yooo.

bill gates'e bile steve'den daha fazla saygi duyuyorum.

tekonoloji dunyasina yon vermekse olay tum dunyada yuzde 90 kullanim oranina sahip windows'un yaraticisini soyle bas koseye koyacaksin.

gerisi fasa fiso.

anca forum ortasi kelime masturbasyonu.

Hem diyorsun ki oturup kendisimi yaptı, sonra diyorsun ki billy gates çalsada çırpsada (ki apple prototipleri billy gates'e gittikten sonra windows arayüzlü hali almıştır) saygı duyarım ?

Pazar payını fazla olması ne teknoloji yarattığını nede teknolojiye yön verdiğini gösterir.

vistadan beri aynı nane.Allahtan vista kadar iğrenç birşey çıkarttılar ki tutuşup win7 gibi birşey yapmak zorunda kaldılar.Daha 5 sene win7 yi makyajlayıp bak yeni işletim sistemi diye yerler insanları.

Dennis Ritchie gibi insanların yaptığını ayrı yere koymak lazım.Steve jobs'u başka bi yere, billy gates'i başka yere. (kötü anlamda değil, hepsinin sonsuz katkısı olmuştur )

Hepsi farklı alanlarda farklı iyi işler yaptı.Dennis ritchie gibi adamlar üreten, steve jobs gibi adamlar , bünyesinde sağlam kişiler çalıştıran ve geleceğin teknolojisi için  yeteri kadar parayı boşa harcayabilen, billy gates gibi adamlarda şirket stratejileriyle öne çıkan adamlardır.

yani kimse gelip teknolojiye yön verdi bak pazar payı %90 demesin.Bu ne programcılıkta iyi olduğunu nede teknolojiye yön verdiğini gösterir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Steve ve Dennis'i ayni paralele koyamayiz bile. Tartisma gereksiz, kaybettigimiz insan bir "Bilgisayar Bilimcisi" yani "bilim adamı" . Hayatini o labaratuarda bilgisayar bilimine adamis bir adam. Gozlerim doldu la, bogazim dugumlendi kaldi ilk haberi aldigimda. Plan9 dalgasina ofisini arayip telefonu acip sesini duydugumda bile icim titremisti, mukemmel bir sahsiyetti...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FoKMaN
    FoKMaN's avatar
    Erkek

tuncaxxz bunu yazdı:

printf("Bye Bye World!\n");

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

steve hayatinda 2 satir kod yazmissa sanslidir.

dennisi onunla karsilastiranlar, dennisin kim oldugunu anladiniz mi cok merak ediyorum...

steve olmasa mause olmazmis :) dennis olmasa ne olurdu acaba.

rest in peace diyorum yinede ikisinede, ama sacma bir tartisma olmus o kesin.

anca gidersin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hirbiden irşey merak ettim şimdi,

eğer unix ve pc (kişisel bilgisayar) bulunmasaydı şimid nasıl birşey olurdu ki ? 

yada böyle birşey imkansız mı olurdu acaba.Yani şu an kullanamadığımız ve direkten dönen binlerce ürün olabilir.vay aq garip geldi ya.

Toplam Hit: 3453 Toplam Mesaj: 26