Uniye Gidecekler İcin Bolum Tecrube Paylasimi
-
Arkadaslar peki mugla unıversitesi sivil havacılık ve ulastırma bolumu 2 yıllık nasıldır..Meslek lisesi cıkıslıyım ve puanlar ic acıcı degil pek..Gecis yapmayı dusunuyorum ??
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
paşa bu bölüm bu aralar pek popüler sanırsam fazla yok o bölümden.
-
İşletme seçicek olanlar ; Seçin güzeldir. Eğer başka alternatifiniz yoksa 2 yıl falan demeyin gidin. Çok az bir çalışmayla dersleri verebilirsiniz. Özellikle karı - kız isteyenler bu bölüme yüklensin ama unutmayın ki gelecekte işinize yaramayacaktır. 2 ila 7 sene arasında gönül eğlendirir sonrasında dımdızlak ortada kalabiliteniz yüksektir.
-
ArkiYaN bunu yazdı:
-----------------------------Boğazici Odtü İtü gibi iyi üni lerin en dandik bölümlerinde okumak kötü bir üniversitenin en iyi bölümünde okumaktan daha iyidir buna göre tercih yapabilirsiniz
-----------------------------kendi düşüncendir saygı duymak lazım ama bence söylediğin şey çok saçma diyelim odtü biyoloji bitidin senin iş imkanın diğer üniversitedeki tıp ,elektronik bilgisayar hühendisliğinden daha mı fazla?
-
odtü biyolojiyi bitirdin diyelim atiyorum sütçü imam biyolojiyi bitirmiş olan biriyle aynı işyerine iş başvurusu yaptın hanginiz daha şanslı sence işe girmede. bahsettiğim olay okuduğun bölümü en iyi unisinde okumaktır.bunu tüm rehber öğretmenler söylemektedirler bende ilk başlarda şüpheyle yaklaştım ama sonradan iş bulma olayına gelince hak verdim
-
arkadaşlar söz.2 307,020 puan aldım 44300. oldum geçen senenin taban puanlarına baktığımda girebiliyorum 3-5 yere eskişehirdeyim ve kendi şehrimde okuyacağım yani esk.de
aşşağı yukarı tutan yerler:
arkeoloji
sanat tarihi
sinema ve televizyoniletişim ( geçen sene 313 puan diyor)
basın ve yayın
tarih ( 310 puan diyor)
falan filan sizce ne yapmalıyım?
::Bu arada odtüden çıkıpta işsiz kalan insanlarda var Bence üni. önemli değil önemli olan insanın sosyal olması gerisi kolayca gelir...
-
ArkiYaN bunu yazdı:
-----------------------------odtü biyolojiyi bitirdin diyelim atiyorum sütçü imam biyolojiyi bitirmiş olan biriyle aynı işyerine iş başvurusu yaptın hanginiz daha şanslı sence işe girmede. bahsettiğim olay okuduğun bölümü en iyi unisinde okumaktır.bunu tüm rehber öğretmenler söylemektedirler bende ilk başlarda şüpheyle yaklaştım ama sonradan iş bulma olayına gelince hak verdim
-----------------------------hocam bir yazına bak istersen nası bir anlam cıkıo.heralde odtü biyoloji ile sütçü imam biyoloji bir deiğildir.ama senin dediğin bu deil. sen diyosun ki odtü itü boğaziçinde en dandik bölümü bitir sıradan bir üniversitenin en iyi bölümünden mezun olan bir insandan daha şanlısın.benmi okuduğumu anlamıyorum yoksa sen mi ne demek istediğini yazamıyorsun
-
şunu hiç bi zaman unutmayın ki gitmek istediginiz yer oldugunuz yerden çokta iyi deil :) ayrıcca genel kanıya göre söyluyorum üniversite kapasında kızlar sıraya dizilmiş sizi beklemiyooo:))
-
r3b3l bunu yazdı:
-----------------------------kanvegul bunu yazdı:
-----------------------------r3b3l bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaslar peki mugla unıversitesi sivil havacılık ve ulastırma bolumu 2 yıllık nasıldır..Meslek lisesi cıkıslıyım ve puanlar ic acıcı degil pek..Gecis yapmayı dusunuyorum ??
-----------------------------kardes iki yilligi oku dikey gecis sinavi basittir 4 yyilliga gecersin yanliz 2 yillikta diploma notunu yukset tutman lazim
ha sunuda unutma tekniker alimi muhendis alimindan daha coktur buda iyi bir avantajdir
-----------------------------
Tabi hocamda dikey gecislerdeki kontenjanın cok az olmasıda celici aslında..Bide aklıma takılan soru su 2 yıllık okucagına hıc okuma diyenler var.Artık uygun olanını yapıcam umarım..
-----------------------------hocam iki yillik okursan eger bir acik ogretimdede intibah vaziyeti goruyorsun 3 siniftan acik ogretim okuyabiliyorsun
arti tekniker diploman var
ha sunuda bil su anda muhendislik diplomasi verilmiyor haberin olsun muhendislik egtimini almistir diye diploma veriliyor
-
Arkadaslar sozel 1 veya sozel 2 den hangi bolumler tercih yapabiliyorus bileniniz warmıdır??
-
unide okuyan arkadaslar biraz bilgilendirin uniye yeni gidecekleri
rene tecrubelerini paylas biraz pasam onca senelik ogrencisin