Uniye Gidecekler İcin Bolum Tecrube Paylasimi
-
arkadaşlar peki şu itü telekominükasyon ve ya itü kontrol hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?
ayrıcaböyle mühendislikleri yazmaktansa dişçilik yazıp paşa paşa ilerde kendimin patronu mu oluyum yoksa yüksek düşünüp biraz da idealist davranıp mühendislik falan mı yazıyım?benim gönlüm mühendislikten yana ama mühendislerin durumu ortada.
-
hacılar 266 dil puanıyla bişey yapılırmı ki yapılırsa neresi olur nasıl olur gambo fa$lağına sordumda bilmiyore :| bi yardım edin kantara
-
tarih seçicek olanlar için yazıorum
tarih bölümü çoğu sayısalcı arkadaşın iddia ettiğinin aksine zordur çünkü çok çalışmaya bol ezbere dayanır ayrıca bol kitap okumayada dayanmaktadır 1000 küsür sayfa dan sorumlu tutularak sadece 1 vizeye yada 1 finale girmek içten bile değildir. peki kastık ettik bitirdik şimdi ne olucak diye sorucak olursanız size seçeneklerden bahsedeyim
1-yüksek lisans yaparsınız bi şekilde akedimisyen olursunuz falan filan (sabır ve kasma gerektirir tabi bide şans)
2-tezssiz yüksek lisans yaparsınız )formasyon diye geçer halk dilinde) öğretmenlik yapmaya sertifika alırsanız
3-dersanelerde çalışırsınız
4-eğer okuduğunuz bölgede tarihi turistik ilgi çekici bir alan varsa rehber olabilirisniz tabi kurusuna cartına curtuna giderek yada buna benzer alan klavuzu filan olabilirisniz..
5-arşivlerde çalışabilirisniz
6-müzelerde çalışma imkanınız var
7-kpss ye kasarsınız alanınızla ilgi olmasada bi memur olurusnuz (bütün bölümler için geçerli üni. mezunu olsunda tavuk bokundan olsun hesabı)
-
Düz Lise mezunuyum 2 yıllık pc programlama tercih etsem girme şansım ne kadar olur sizce?
2yıllık insan kaynakları bölümünü okusam yada okuyan varmı bu bölümü?
-
hM bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar peki şu itü telekominükasyon ve ya itü kontrol hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?
ayrıcaböyle mühendislikleri yazmaktansa dişçilik yazıp paşa paşa ilerde kendimin patronu mu oluyum yoksa yüksek düşünüp biraz da idealist davranıp mühendislik falan mı yazıyım?benim gönlüm mühendislikten yana ama mühendislerin durumu ortada.
-----------------------------ya bak bence çok doğru bir tespit yapmışsın ve aynı zamanda kararını da vermişsin sanırsam. Kendimden fedakarlık yapacağım, ben dersten başka hiçbir şeye önem vermem, hocaların köpeği olurum, proje,ödev,tez zart zurt vız gelir bana dersen mühendislik seç,buradaki hoca tanımının lisedeki hoca tanımıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur!. Ayrıca mezun olunca da aynı şekilde fedakarlığa devam.
Oraya da giderim buraya da giderim, sabah kalkar gece dönerim, gece bilmez gündüz bilmez her şeyi yaparım dersen mühendislik güzel bir seçim(!)
Yanlış yönlerdirme olmasın da ben şahsen şu an senin yerinde olsam eğer kendi işin olabilecekse (patron) hiç düşünmem dişçilik seçerim.
(Dişçilik hakkında çok ayrıntılı bilgi sahibi değilim)
Kararı yine sen vereceksin ama aldığın puan çok güzel, tekrar tekrar düşün, düşünürken kendini mezun olarak hayal et ne yapacağım diye sor kırk kere kendine?
Ayrıca yazmayı düşündüğün yerdekileri kesinlikle git bul görüşlerini sor, hangi üniversiteyi yazacaksan kesinlikle git gör sor araştır her şeyini.
Bol şans...Hakkında hayırlısı olsun...
-
yunusemre bunu yazdı:
-----------------------------Düz Lise mezunuyum 2 yıllık pc programlama tercih etsem girme şansım ne kadar olur sizce?
2yıllık insan kaynakları bölümünü okusam yada okuyan varmı bu bölümü?
-----------------------------kardes puanin ne ?
meslek liseleri onceligi var ve 24 puan onden basliyor onlar puanin tutuyorsa iyi olur pc programlama
insan kaynaklari hakkinda bilgim yok benim
-
biri işletme iktisat hakkında bilgi verebilrmi?
-
kanvegul bunu yazdı:
-----------------------------kardes puanin ne ?
meslek liseleri onceligi var ve 24 puan onden basliyor onlar puanin tutuyorsa iyi olur pc programlama
insan kaynaklari hakkinda bilgim yok benim
-----------------------------yetermi bunlar ?
Y-ÖSS PUANLARI 0,3 AOBP'li 0,8 AOBP'li Ek Puanlı Y-ÖSS-SÖZ-1 Puanı
Basarı Sırası242,903
0532338279,734
0513084---
---Y-ÖSS-SAY-1 Puanı
Basarı Sırası174,746
0988428---
------
---Y-ÖSS-EA-1 Puanı
Basarı Sırası211,813
0852033247,624
0769884---