Unutamadıgınız Eski Oyunlar:)
-
Hoca carmageddon demeyin yav :) O oyunu virüslü çekmişler zamanında win95.cih virüsü yayılmıştı her yere.Harddisk gitti benim.Aslında 2gbdı harddisk ama o zamana göre büyüktü tabi :p
-
Avatar yetiyo vallaha Carmageddon Rules!!! derim, 2. si en iyisidir kanımca TDR 2000 bi boka benzemiyo...
-
ir2 bunu yazdı:
-----------------------------pda da hergün fullthortle oynuyorum (:
monkey island forumda linkini verdim 1 in de sallayan olmadı eskilerin değerini bilen yok adveanture oyunlar neydi ya ulan saatlerce uğraştığımı bilirik o zamanlar walktrough larda yokdu öyle 56k ile internete bağlanıp onu bulmak işkence olduğundan ske ske geçiodun (: şimdi sağlam adveanture kalmamış hiç bi sam & max i oynadım oda bok gibi arkadaş 3d güzel olmuo hele lucasarts ın o kendine özgü espirileri hiçbiyerde yok (:
-----------------------------
versene 1in gene
-
bombx'de enter'a basıp oynayın gerekirse sorun bana çekinmeyin ne de olsa fransızcam var diye hava atıyorum :D
-
eski oyunlar deyince aklıma atari salonları gelio yahu birde evdeki külüstür C64 ve amiga500 şimdi nerdeler acaba...
Mustafa adlı oyun yani Cadillacs&Dinosaurs harika mesela MIME yükledim pc ye oynuom şimdi de
Sensible Soccer, Ninja Tosbağalar (kasetin üzerinde böyle yazıyordu ) , CM nin ilk sürümleri , sonra DOS çağında Tetris ve PoP ilk sürümü hala bence yerini hiç bişi tutamaz pijamalı prens gibisi yok hele o ayna bölümü off off...
Sonra Sid Meier Amcamızın CIV serisi harikadır ki gittikçe güzelleşiyor o konuda bir lafım yok ki W95/98 çağı için çıkardığı Alpha Centauri harikadır..
Lucas oyunları zaten apayrı Indiana Jones adventureları olsun dediğiniz gibi Monkey Island, Full Throtle ve Sam&Max olsun eşi benzeri yoktur, sonra Sierra'nın yapımları Larry serisi ve King's Quest serileri olsun ve en sonunda Half-Life olsun yazık oldu kapanması...
rockstarı tanımamı sağlayan GTA 1 ve London efsanedir mesela 2nin çıkışını dün gibi hatırlarım... ama 3 den sonrası beni pek çekmedi geçen günlerde 4 için bir trailer yayınladılar ama hayırlısı olsun...
sonra RPG türü ki en sevdiğim türdür
AD&D - Eye of the Beholder türün ilk ismidir d&d oyunlarının tacıdır Interplay ve TSR ın varolduğu zamanlar heyt be...
ki geçenlerde üni den dönüşte bit pazarı gibi bişi var dolaşıyordum yerde The Elder Scrolls: The Arena 'yı gördüm ilk oyun hemde cd versionu falan yapılmış baktım çizik çizik olmasaydı alırdım ...
Baldur's Gate, Planescape: Torment sonra fazla eski olmayan NWN, IWD, Arcanum hep müthiş oyunlardı..
sonra The Lost Vikings vardı Blizzard'ın ilk oyunlarındandı 3 tane dwarf kılıklı vikingin platform oyunuydu çok severdim şimdi WoW oynarken Uldaman'da gördüm onları ki zaten oyunun bi arasında diyordu Azeroth'da ne işimiz var diye tabi Warcraft serisi Diablo ve Starcraft da unutulacak yapımlar değil...
zaten ne geldiyse B lerden geldi başımıza...
Bethesda, Black Isle, Blizzard, BioWare...
Wolfied diye de bi DoS oyunu vardı baya bi eski oyundu bilgisayarlarda kuruluydu ortaokuldayken onu oynuyorduk ...
aslında sadece PC ve Atari değil konsollarda da baya oyun oynadım özellikle SNES ve Sega MasterSystem imde oynadığım Mario ve Sonic'in haddihesabı yoktur, Rocky ve Terminator oyunları da vardı... am en çok R-Type bitirmek için kuzenle günlerimizi harcadığımız 2boyutlu uzay simulasyonu bu kadar güzel bişi olamazdı heralde... Sonra Asterix 'in de bi oyunu vardı Shinobi unutulmaz mesela Alex Kid diye bi oyun vardı bossları taş makas kağıt seçerek öldürüyrduk :D
şimdi yeni nesilde eğlenceden çok görsel şölen yer kaplıyo dışı güzel içiboş oyunlar çoğalıyor... şu an zaten WOWa yapışmış durumdayım...
-
eski oyunlardan açılmışken konu arkadaşla birlikte ne zamandır time commando yu arıyoz bulan varsa öle bi sevaba girerkii...
-
eski ama bu saydıklarınıza göre yeni bi oyun:
Arcanum.. özledm be küçükken geceleri ona kasardım süper oyundu..
-
fallout ve starcraft tavsiyemdir.:)
-
Arcanum ve fallout aaaaaaaaaah benim gibi yılların DMinin hayatını degiştiren oyunlar kaç kere oynadım kaç kere bitirdim bilemem :)
-
bende arcanumu çok bitirdiydim en son geçen yaz bitirmiştim o derece oynadım oyunu..