folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Unutkanlık Psikolojikmidir ?

Unutkanlık Psikolojikmidir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

RevengeX bunu yazdı:
    -----------------------------

Ekerci bunu yazdı:

ben normal degilim sanırım...hicbir sitresim yok uykusuzlugum yok susuzlugum yok..e benim ki neden kaynaklanıyor?? uyku düzenim şu sekilde

ortalama gece saat 3 gibi yatıyorum.11.30da bazen kalkıyorum.yada 2.30 da..

Hocam uykusuzluğun yokda niye gece 3te yatıyosun :))

Normalde insanlar 12 olmadan yatıp sabah 7 gibide kalkıyor ama bizim gibi bu sorunu yaşayanlar genelde gece 2-3-4 civarı yatıp sabah 10-11 yada öğlen 1-2 gibi kalkıyorlar.

Uyku düzeninden kastım iLkokul çağlarından lise çağlarına kadar bünyenin alıştığı gibi gece 10-11 civarı yatıp,sabah 7-8 civarında kalkmaktır :)

Buarada genel anlamda unutkanlık beynin yeteri kadar dinlenemeyip,uyanık olduğunda yorgun olup dinlenmeye çalışması yüzünden bilgileri belleğe tam aktaramaması yada aktarıp yeteri kadar bellekte bilgiyi tutamamasından kaynaklanıyor.

wallla  sabah kalkıp napacam diyorum gece olunca tvde daha iyi şeyler oluyor :D bende gece uymuorm..sonuc olarak uykuyu tam alıyorum..farzetki jetlag olduk..yada amerikaya gittik gece ile gündüz yer degiştirdi..nolcak yine mi unutkanlık olacak :Sbence uyku saatinin kayması etkilemez gibi..uykuyu almamak etkiler..tabi bunlar bnce :D pro fln değilim :D

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

RevengeX bunu yazdı:

Ekerci bunu yazdı:

ben normal degilim sanırım...hicbir sitresim yok uykusuzlugum yok susuzlugum yok..e benim ki neden kaynaklanıyor?? uyku düzenim şu sekilde

ortalama gece saat 3 gibi yatıyorum.11.30da bazen kalkıyorum.yada 2.30 da..

Hocam uykusuzluğun yokda niye gece 3te yatıyosun :))

Normalde insanlar 12 olmadan yatıp sabah 7 gibide kalkıyor ama bizim gibi bu sorunu yaşayanlar genelde gece 2-3-4 civarı yatıp sabah 10-11 yada öğlen 1-2 gibi kalkıyorlar.

Uyku düzeninden kastım iLkokul çağlarından lise çağlarına kadar bünyenin alıştığı gibi gece 10-11 civarı yatıp,sabah 7-8 civarında kalkmaktır :)

Buarada genel anlamda unutkanlık beynin yeteri kadar dinlenemeyip,uyanık olduğunda yorgun olup dinlenmeye çalışması yüzünden bilgileri belleğe tam aktaramaması yada aktarıp yeteri kadar bellekte bilgiyi tutamamasından kaynaklanıyor.

wallla  sabah kalkıp napacam diyorum gece olunca tvde daha iyi şeyler oluyor :D bende gece uymuorm..sonuc olarak uykuyu tam alıyorum..farzetki jetlag olduk..yada amerikaya gittik gece ile gündüz yer degiştirdi..nolcak yine mi unutkanlık olacak :Sbence uyku saatinin kayması etkilemez gibi..uykuyu almamak etkiler..tabi bunlar bnce :D pro fln değilim :D

Heheh hocam benim demek istediğim şey küçüklükten beri alıştığın uyku düzenindir,tamam jetlag olursunda aylarcamı olursun,çok az zaman alır ve geçer :))

Ayrıca bende gece yaşıyorum herkes yatıyor ses yok seda yok rahatsız eden yok geçiyorum oyunun yada dizilerin-filmlerin başına,alıyorum yiyeceğimi içeceğimide miss xD

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

Gecement bunu yazdı:

Alkol kullanımı, yaşam tarzı, uyku düzeni bunların hepsi tetikler unutkanlığı.

Unutkanlık derken mesela neyi unutuyorsun? Dün akşam yediğin yemeği mi? Yoksa aileden bir ferdin doğum gününü mü? Yada kendi cep tel numaranı mı ? Bunlarsa gayet normal :)

Zihnini çok yoran bir işte çalışıyorsan yada ezber gerektiren ders vs çok kasıyorsan gayet normaldir. Uyku düzenine dikkat et ayrıca pc başında 2 saaten fazla vakit geçirme. 1 hafta dene baktın herhangi bir gelişme yok doktora git hoca. Kendi kafana göre vitamin yada herhangi bir ilaç kullanma.

Kal sağlıcakla...

Öncelikle yorumun için tşkler hocam

Alkol kullanimi: 3 yil önce barmendim ve teknik servis olarak çalışıyodum yani çift iş + alkol

Şimdi işi teke indirdimteknik servisim uyku sorununum yok gibi gece 3 de yatar sabah 9 da kalkiyorum ama günde en az 8 on saat pc başindayim bi de şu fharmatonmudur nedir vitamin hapi ondan kullanmaya başladim arkadaşin tavsiyesiyle

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

acaba cok mu bilgisayar basındayız..yada yeteri kadar kafayı calıştırmıyormuyuz ? tv izlemek bile zararlı aslında bu bakımdan..çünkü hicbişi düşünmeden tv ye bakıyoruz..orda olanlara ha hıı edioruz sadece..buda beyni kullanmamaya itiyor oda zaten unutkanlıga bire bir..günde kac saat tv izliyoruz ? tv olmasada bilgisayardan dizi vs...

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

bu kadar felsefeye bu kadar kafa yormaya gerek yok sanırsam.

insan, işine yaramayan şeyleri unutur. bu kadar basittir.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

insan işine yarar şeyleri unutur işine yaramayanlarıda unutabilir adamın beyni bizmiyiz ki bunu al bunu alma dicez kontrol sende olabilir ama bazen istesende istemesende unutmak istemesende unutabiliosun bendede var o hafızam çok kötü belirli bir zman sonra eski yeni ne varsa kendine kalan sadece 3 5 anı gerisi boş hikaye gibi geliyor daha sonra beynin deepfreeze lenmiş gibi günü yaşıosun ertesi gün bi kalkıosun dünden eser pek yok :S acvaip bi duygu...Hafıza egzersizleri öneririm sana başkada bişi gelmio şu an aklıma...

Living Death
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

Bu forumda bu çok tartışıldı ama yinede şu uykuyu azaltabilmenin bir yolunu bulamadım yau.. :/ 

uykuyu azaltıp, sinir hücrelerindeki kiyasallari dengeye sokabilmenin bir yolu olmali :P pofff 

Aşiri uykusuzluktan arasıra alkol almış gibi oluyorum.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tedavi
    tedavi's avatar
    Erkek

Unutkanlık artık günümüzde çoğumuzun karşılaştığı durumlardan biri beslenme ve stresin etkisi çok büyük.

İş stresi, ders stresi, zaman baskısı bunlar etkili, birde izlediğimiz ve gördüğümüz olumsuz haberlerde hafıza üzerinde harabiyet yarattığını duymuştum.

Ağacın kurdu kendi içindedir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

Bizim için önemli olan şeyleri unutmayız ama önemsiz olan şeyler umrumuzda olmaz.Genellikle bu tür unutkanlıklar stres ve dikkatsizlikten oluyor.

Bir şey yaparken aklımız başka yerlerde olabiliyor ve yaptığımız işi bir süre sonra unutuyoruz bu gayet normaldir :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

5Agustos1921 bunu yazdı:

Bu forumda bu çok tartışıldı ama yinede şu uykuyu azaltabilmenin bir yolunu bulamadım yau.. :/ 

uykuyu azaltıp, sinir hücrelerindeki kiyasallari dengeye sokabilmenin bir yolu olmali :P pofff 

Aşiri uykusuzluktan arasıra alkol almış gibi oluyorum.

uyku saatlerini 1'er hafta arayla 10 yada 15 dk lık süreyle geriye çek vücudun kimyasını bi anda Öldürmezsen dayanabilirsin sanırsam...

Living Death
Toplam Hit: 4127 Toplam Mesaj: 22