UPL Almayı Düşünüyorum
-
Herkese selam,
UPL yani ultralight pilot lisansı almak istiyorum çok araştırdım bursada 42 bin tlye eğitim veren yer buldum. Kuzenim pegasusta pilot. Daha sonra extra uçuş eğitimi ile PPL'e yükseltebilirsin diyor ancak kendi uçağın yoksa Türkiye'de işine yaramaz diyor. Ben de çok güzel ultralight uçaklar buldum 450 binden başlıyor. Şuan için sadece lisansı alabilirim uçak işi gelecek olan miras sonrası olabilir. Ama merak ettiğim konu uçağı havalimanında barındırmanın ücreti nedir acaba? internette pek bilgi bulamadım. ya da ultralight uçak kiralayabileceğim yerler var mı? yine bununla ilgili de bilgi bulamadım.
Bu arada amatör kaptanlık belgem var yani amatör denizcilik belgesi onun için çalışıp almıştım bu tür şeylere ilgim var denizciliği az da olsa hallettik şimdi havacılıkta :D
Örnek ultralight uçak =
bilginiz olsun 2 kişilik oluyor genelde
Edit=
Eğitim kurumu = https://www.sahibinden.com/ilan/ozel-ders-verenler-mesleki-dersler-pilot-lisans-egitimi-ultralight-25-saate-pilot-ol-dunyayi-gez-598108442/detay
arkinfes tarafından 20/Mar/20 21:16 tarihinde düzenlenmiştir -
vay amk. ay sonunu zor getiriyorum.
Yanlış anlama, gözümüz yok hocam. Uçak lisansı alma, mirasla kendi uçağını alma felan. Hayırlı olsun şimdiden.
-
tereke34 bunu yazdı
vay amk. ay sonunu zor getiriyorum.
Yanlış anlama, gözümüz yok hocam. Uçak lisansı alma, mirasla kendi uçağını alma felan. Hayırlı olsun şimdiden.
hocam uçak lisansı 1 sene içinde olur ama kendi uçağını alma 15 seneye anca olur :D bende de para yok sadece hobilerim için biriktirdiğim her zaman param olur kenarıda uçak lisansı için olan paramı da uzun süre zarfında biriktirdim.
-
Alacağımızdan değil fakat bilgimiz olsun
Havaalanı yer kirası ödeniyor mu? Senelik, aylık vb.
Uçuş lisansı varsa uçuş yapmam ve başka havaalanına inmem için ne kadar para ödeniyor.
-
myblackworldweb bunu yazdı
Alacağımızdan değil fakat bilgimiz olsun
Havaalanı yer kirası ödeniyor mu? Senelik, aylık vb.
Uçuş lisansı varsa uçuş yapmam ve başka havaalanına inmem için ne kadar para ödeniyor.
Havada osursan bile vergisini alıyorlar.
Ultralight alacağına adam akıllı C172 gibi bir uçak alırsan türkiyede daha mutlu olursun çünkü ultralightlar bir hollandada olduğu kadar yaygın olmadığı için her konuda sıkıntı yaşarsın + türkiye gözünde lüks birşey olduğundan aynı kategoriye sokacaklar kendi minik pistin ya da iniş yapabileceğin bir yer yoksa.
Sikeyim benim de içimde kaldı. En temizi adam akıllı bi bilgisayar düz sonra simulasyona başla en azından ölme riskin yok (900 küloya ulaşıp kalp krizi geçirmezsen tabi) -
ultralight diye bir sınıf neden var hiç anlamış değilim alacaksan adam gibi lisans alıp en azından cessna falan uçurursun.
-
Uzun suredir bende araştırıyorum Bursa'daki yer ile de görüşmüştüm :)
benim öğrendiğim bilgilerde tüm hava alanlarına inebiliyorsun iniş kalkış için ne kadar ücret isteniyor bilmiyorum ancak gecelik otopark ücreti 10 lira falan demişlerdi.. park ucuz ama iniş kalkışta öperler diye düşünüyorum :)
-
yanında uçuracağın kişiye bile izin çıkartman falan gerekiyor diye biliyorum. bir sürü tatava ve para.
daha önce uçtun mu? uçmadıysan hiç bulaşma
bulaşırsan, coronadan beter, dönüşü yok, iflah olmaz bir aşkla bağlanırsın :-)
-
böyle şeylerle uğraşacağına 450 bin tl ye direk ticari pilot yetiştiren okullara yazılabilir, havayollarında uçabilirsin.
-
450binTL'ye ticari pilotluk, bu ne alüminyum. .,?!#*
@arkinfes Denizcilik dedin de, hiç açıldın mı? ne bileyim 1 hafta kadar kıyıdan uzakta kaldın mı?
-
RitmFarbRacourci bunu yazdı
450binTL'ye ticari pilotluk, bu ne alüminyum. .,?!#*
@arkinfes Denizcilik dedin de, hiç açıldın mı? ne bileyim 1 hafta kadar kıyıdan uzakta kaldın mı?
Denizciliği cebinde 50 lirası olan herkes alıyor.. 1 saat seminer gibi sikko bir şeyler anlatıyorlar sonra sınav yapıyorlar 500 kişi aynı anda herkes birbirine soruyor ya da gözetmezlerse soruyor sınava girip geçemeyen kimseyi duymadım sayı doldurmaya çalışıyorlar