Üroloji Testi (Elisa)
-
Merhaba arkadaşlar 15 20 gün önce bi üroloji sıkıntım oldu ve doktor bir takım testler yaptırdı ve beni tekrar cağırdı ama daha 2.randevuye çok zaman var ben test sonuçlarını internet üzerinden bugün alabildim. ve az çok bilgi verebilicek birileri varsa çok sevinirim.

-
Para karşılığı korunmasız cinsel ilişkiye girdin mi?
-
@citizen
ben tanıyom onu yapmaz öyle şey :D
-
Anti HBs 'nin pozitif olması sizin hepatit B' ye karşı bağışık (korunuyor) olduğunuzu gösterir. Bu hepatit B aşısı ile aşılama veya virüsü alarak oluşmuş olabilir. Bunun anlaşılması için Anti HBc Ig G bakılabilir. Anti HBc Ig G pozitif olması virüsü alarak hastalık sonrası bağışıklığınızın oluştuğunu gösterir. Herhangi bir tedavi veya işleme gerek yok. İçiniz rahat olsun.
-
hayır hocam cinsel ilişki hayatımızda olan şeyler zaten standar ekmek su gibi para karşılıgında öyle bi durum söz konusu degil oruç ayında böyle cok tatlı bı kaşıntı gelmişti oruçtan sonra ugradım he bu arada cinsel ilişkiden sonra spermın içinde 1 damladan az bi kan vardı o kuskulandırdı beni oyüzden gittim zaten doktora. ürolog doktor fazlamı zorladın kendini falan dedı olur erkeklerde böyle seyler falan dedı ama aklımızda birşey kalmasın test yaptır dedı seninde gönlün rahat olsun falan yaptı ama ayak yapmişta olabilir iste vsvsvsvsvs
-
Krypt e ulaş bence sen o anlar bu işlerden
-
Jilet_Boris bunu yazdı
Krypt e ulaş bence sen o anlar bu işlerden
Niye lan zührevi hastalık uzmanı mıyım ben sdfsddfs? Beni kötü ve yanlış tanıtmayın.
Hacım sana gelince Ramazan'dan sonra diyorsun. Elisa testini erken yaptırmışsın. Şüpheli durumdan itibaren 3 ay falan beklemen lazım elisa testi için. P24 testi iste için rahat değilse. Daha erken sonuç verir. Şu anda bir problem yok gibi görünüyor.
krypt tarafından 05/Eyl/13 02:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Yani elisanın tekrar mı gerekli ?
-
Ersekmen bunu yazdı
Yani elisanın tekrar mı gerekli ?
kardeş kaçıncı gün yaptırdın sen bu testi bak şöyle birşey var
90.günde yaptırdığın elisa testinin doğruluk payı %100 gibi yani hiçbir vaka belirtilmemiş 30. günde negatif olupta 90. günde pozitif olan bir vaka var oda kemoterapi görüyormuş ve kansermiş o yüzden onunkisi sonradan pozitif olmuş
Yani 90. gün geldiyse sadece elisa , hepatit , frengi testi yaptır hepatitlerin hepsine baktır kafana takma sonrasını
-
Hocam aynı bayanlar yıllarca yattım korunmasız oldumu hatırlamaıyorum gerçi olmuştur prenin kalmadıgı zamanda ama testi spermde 1 damla kadar az bi kan gördükten sonraki gün yaptırdım.
-
Bir gün sonra diyorsun, bu testin bir anlamı yok o zaman. Yaklaşık 10 gün - 2 hafta gibi bir süre sonra P24 testinin doğruluk payı yüksektir. Ancak elisa'ya yüksek derecede güvenebilmek için 3 ay gibi bir süre geçmesi lazım. Onda bile pozitif çıkması durumunda false pozitif olabileceğinden western blot testi ile birlikte yapılır. Combo test falan var. HIV şüphesi varsa düzenli olarak test yapılması gerekli. İlişkiden 1 ay geçtikten sonra combo test iste tekrar ikiside negatif ise devam etmeye gerek yok testlere. Doktoruna danış tabi önce.
Lakin endişelenecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Spermdeki kanın sana ait olduğuna emin misin? Öyleyse HIV'den şüphelenecek bir durum yok zaten. HIV pozitif olunca büllükten kan fışkırtmıyorsun etrafa.