folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Usb Belleğe Linux Kurcam. Ne Öneririniz?

Usb Belleğe Linux Kurcam. Ne Öneririniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ya olm backtrack 3 kurun, bali bi işe yarar, usbden cdden açıldığından biraz daha hızlı açılıyo

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Mandriva,Ubuntu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek
    bence sanal bilgisayar oluşturan programlar var bunları kullanabilirsin. hem format derdin kurtulursun hem virüs bulaştımı format atman çok kolay olur.

boş
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabuCe
    kabuCe's avatar
    Erkek

O donanımda sanal bilgisayar çalışmaz.96 MB ram kendini zor idare eder. Benzer donanımlı makine bende de olduğu için arkadaşın antivirüs kurmama ve linuxe geçme ihtiyacını anlıyorum :)

USB veya CD'den calısan bir Linux kullanmak yerine, Harddiske kur derim. Normal bir sistem kurarsan maksimum 3gb yerini alır.

Slackware, Debian, Damn Small Linux ve Gentoo tavsiye ederim. Diğer dağıtımlarda çalışır,fakat bunlara oranla yavaş çalışabilir. İlk aşamada Damn Small Linux kurman en kolayı sanırım. Zaten harddiske kurduktan sonra DSL, bir çeşit Debian oluyor.

Eğer herhangi bir Linux dağıtımında masaüstü ortamı seçmeniz gerekirse (Linux'a biraz alıstıktan sonra ne demek istediğimi anlarsınız) KDE veya Gnome'dansa XFCE'yi tavsiye ederim. Az ram yer, ve diğerlerine göre daha hızlıdır.

Linux'e biraz daha alıştıktan sonra Gentoo Linux kurmanızı şiddetle tavsiye ederim, fakat linux bilginizin yeterli seviyeye gelmesi lazım. Kurulumu 1-2 gününüzü alabilir. Ancak daha zonra cok hızlı bir sisteme sahip olabilirsiniz.

Benim 1ghz işlemci, 128 MB ram'li makinemde çalışan Gentoo Linux, Masaüstü ortamı geldiğinde (XFCE) 20 MB civarı ram kullanıyordu. Programların açılma hızı iste,

2Ghz Amd Turion, 1 GB ram Laptopumdaki 64 bit Suse Linux ile yarışıyor. Ayrıca Gentoo Linux'um, Laptopumdaki Suse'den daha hızlı açılıyor ve kapanıyor.

Kısaca diğer dağıtımlarla Linux'e alıştıktan sonra, kendi sisteminize uygun bir Gentoo Linux hazırlamaya bakın.

...Orada Olmayan Adam...
Toplam Hit: 5874 Toplam Mesaj: 25