Usb De Çoklu İşletim Sistemi
-
müridler şöyle bir fikrim var 16 gb lık bir flash alıp içine hem ubuntu gibi bir linüx hem de win 7 hatta mümkünse bir de xp, rescue antivirüs koyayım v bootable yapayım istiyorum. diyelim pc de sorun oldu usb den boot edip istediğim işletim sisteminden açayım istiyorum. hem bu sistemlere lazım programları yüklemek gibi bir düşüncem var (nero, gparted, rescue cd). ama ne kadar bir flasha ihtiyacım olur ve nasıl yaparım sizce
-
forumda usb disk bölümleme vardı, önce diski bölümlendiricen
ama 16 gb sanırsam yetmez o kadar işletim sistemine
sadece win 7 kurulduğunda 12-16 gb arası yer tutuyor :\
-
win 7 portable kurayım diyorum hocam
3Dxsolid tarafından 20/Ağu/12 11:05 tarihinde düzenlenmiştir -
8 GB Çok bile.
birincisi, senden seneler önce hiren isimli yahudi ediklerini çoktan yaptı, adında hiren's boot cd koydu.
İhtiyacın olacak şeyler,
1. Hiren Boot CD SOn versiyon
2. Hiren Boot CD 10.6
3. Linux Mint
Linux mint flashdan çalışmak için süper tüm özellikleri olan güzel bir linux versiyonu.
Kurulum için, ise
hiren boot cd nin sitesine girip usb booting den okuyarak Hiren Boot CD yükle.
Sonra flash içine ISO diye bi klasor acıp içerisine Hiren 10.6 yı ve Linux Mint'in isosunu yükle.
Her iki isoyuda hirenin içindeki rootdaki dosyaları okuyarak boot ettirebilirsin.
Neden 10.6 ?
Hirene mahkeme actılar zamanında, Norton Ghost, Acronis vs silindi imajın içinden. Ama 10.6 nın içinde hala var.
10.6 yı nası bulacam dersen, biraz kafayı çalıştırıp link manupulasyonu ile orjinal sitesinden indirebilirsin.
bu sayede elinde
1. Hiren Boot Cd 15 nın içindeki Windows XP
2. Hiren Boot Cd içindeki PartMagic Linux
3. Linux Mint'in olduğu flash olacak elinde...
-
eywallah renegadealien :) bir deneyeyim
-
bir defa o bölümlendirip win7 miş bilmemneymiş olaylarını bir geç :)
usb bellek diyorsun birden fazla bölüm diyorsun, çoğu usb bellek birden fazla Primary partition desteklemez :)
+ win7 kurup usb belleğin ömrünün şaftını kaydırmak istersen sen bilirsin.
hiren boot cd gayet mantıklı rene'nin dediği gibi. ayrıca son sürüm gayet iş görür. içinde Partition Wizard var xp içinde ki o gayet güzel
yedekleme için de Drive Snapshot (snapshot die geçer, ama içindeki full deil, full istersen netten bulup flash'a at)
-
Rene 8 gb yeter diyor deneyeyim bakalım olcak mı
-
sırf hiren boot cd'sine 1 gb bile yeter :) ki o da işini görür çok yeni bi pc deilse elindeki
içindeki windows xp'yi küçümseme, çogu etherneti, wifi'yi çalıştırıo...
-
Hiren candır. Ailemizin süper kahramanı :)
-
eywallah müridler
-
renegadealien bunu yazdı
8 GB Çok bile.
xp ve linux'a yetiyoda win7 ne olacak hocam
çünkü üçünde kurmak istedğini söylemiş ilk postta
aliyk tarafından 20/Ağu/12 13:00 tarihinde düzenlenmiştir