USB Flash Bellekler İçin Mıknatıstan Yapılmış Stand ?
-
Herkese merhaba. Elimde çokça usb bellek var ve bunların her birisinin işlevleri var. Kimi dosya transferi kimisi veri saklama,ödevdir sunumdur vs vs
Bunlar çok olunca bir kutu bulmam ve kutuyu göz önümde tutmam gerekiyor fakat gözümün önünde çokça şey olunca dikkatim dağılıyor.
USB'lerin içinde metal parçalar var ve mıknatısla bunları bir yere tutup düz bir metal üzerine sabitleyebilirim gibi bir fikir geldi. O standıda ekranın altına montelerim. Gerekli olanı çekip kullanıp yerine geri bırakırım. Bu şekilde dururlar orada.
Neodmiyon mıkntısta var elimde bayağı güçlü bu şerefsizler bunlardan bir metale takıp metali mıknatıs haline getirip usbleri bu metale takmak istiyorum işte.
Manyetik alan bu usblere zarar verir mi ? Yada uzun süre 1 hafta falan mıknatısla direk temas halinde olmaları bir sorun oluşturur mu ?
128gb var bir kaç tane diğerleri full 64gb. Yazık olmasın bozulurlarsa.
-
hocam yapışkanla altlarına cırtcırt yapsan sonra masanın bi kenarınada cırtcırt yapsan daha güzel olmaz mı? mıknatısa saatin o bu takılır delirirsin
-
SaviorAngel bunu yazdı
hocam yapışkanla altlarına cırtcırt yapsan sonra masanın bi kenarınada cırtcırt yapsan daha güzel olmaz mı? mıknatısa saatin o bu takılır delirirsin
yok ya öyle hoş olmaz bence.
Öncelikli isteğim mıknatıslı bir yüzeye tutturmak. Eğer mıknatıs olayı olmazsa bu sefer 1 tane tahtaya girecekleri boyutlarda delikler açıp oraya koyucam. Herbirisi için bir tane boşluk olacak işte.
-
Uhu patafix
Yapıştır tekrar tekrar yapistir
-
Mıknatıs Flash bellekleri, Bilgisayarındaki harddiske varıncaya kadar, bir çok elektronik aletin masada etkilenebileceğini unutma, bendeki mıknatısları çalışma masamdan daima uzakta bir yere koyarım, çocuklarada tembihlemişimdir, sakın masamın üstüne yanlışlıklada olsa mıknatıs koyduğunuzu görmiyeyim demişim, çünkü bir çok elektronik arızanın sebebi olabiliyorlar.
-
ShockMan bunu yazdı
Mıknatıs Flash bellekleri, Bilgisayarındaki harddiske varıncaya kadar, bir çok elektronik aletin masada etkilenebileceğini unutma, bendeki mıknatısları çalışma masamdan daima uzakta bir yere koyarım, çocuklarada tembihlemişimdir, sakın masamın üstüne yanlışlıklada olsa mıknatıs koyduğunuzu görmiyeyim demişim, çünkü bir çok elektronik arızanın sebebi olabiliyorlar.
Aaa yani manyetizma zararlı birşey elektronik cihazlar için ama usb'de kullanım dışında içerisinde herhangi bir elektrik yükü olmadığını düşündüğüm için mıknatısın tahtaya etkisi neyse usblere de öyle bir etkisi olacağını sanmıştım.
Ozaman en basiti tahtaya usb sayısında delik açıp içlerine koymak.
-Teşekkürler herkese (:
-
flash belleklerin içindeki depolama için kullanılan çip, nand flash memory diye geçiyor. kendisi manyetik alandan etkilenmiyor çünkü transistörlerden oluşuyor. Birşey olmaz hocam youtubeda devasa mıknatısları flash belleğe tutuyorlar birşey olmuyor. hdd'lerde belirli bir tesla değerine kadar manyetik alanlara dayanıklı üretiliyor zaten.
-
GuArDiAn55 bunu yazdı
flash belleklerin içindeki depolama için kullanılan çip, nand flash memory diye geçiyor. kendisi manyetik alandan etkilenmiyor çünkü transistörlerden oluşuyor. Birşey olmaz hocam youtubeda devasa mıknatısları flash belleğe tutuyorlar birşey olmuyor. hdd'lerde belirli bir tesla değerine kadar manyetik alanlara dayanıklı üretiliyor zaten.
Hocam Neodmiyum mıknatıslar zarar verebiliyorlar, Flash belleğin tamamı transistörden üretilmemektedir, içerisinde mıknatısa duyarlı kimyasallar vardır, ve transistörler belli bir oranda manyetizmadan etkilenirler, verilerin silineceği ölçekte etkilenmezler, ama anahtarlama özelliklerinde dengesizlikler oluşabiliyor, ve flash bellekte anahtarlama amacı ile oluşturulan devrelerde vardır. Harddisklerin kılıfı belirli düzeyde manyetizmayı def edecek şekilde üretilmiştir, bu doğrudur, ama Neodmiyum mıknatısla şahsen risk oyunu oynamamayı yeğlerim, o mıknatıs gerçekten delidir. :)
DipNot= Ha tabi ki anlık yakınından geçmesi gibi durumlara karşı dayanıklıdırlar, uzun süreli güçlü manyetizmaya maruz kalmaları ile ilgili söylem türetiyorum, bu içlerindeki anahtarlama devrelerde dengesizlik yaratabiliyor.. Bu da ilerde format almama, okuma yapar ama yazmaz, gibi dengesizliklerin oluşmasına neden olur, bu durumları kontrol eden kapılar vardır, bu kapılarda anahtarlama devreler vardır, ve bu devrelerde kimyasal özelliklerde malzemeler vardır diye biliyorum, ve son olarak güçlü manyetizma elektronik devrelere zarar verir, cihazlarınızı maruz kalmaktan koruyun...
ShockMan tarafından 20/May/19 04:38 tarihinde düzenlenmiştir -
ShockMan bunu yazdıGuArDiAn55 bunu yazdı
Hocam Neodmiyum mıknatıslar zarar verebiliyorlar, Flash belleğin tamamı transistörden üretilmemektedir, içerisinde mıknatısa duyarlı kimyasallar vardır, ve transistörler belli bir oranda manyetizmadan etkilenirler, verilerin silineceği ölçekte etkilenmezler, ama anahtarlama özelliklerinde dengesizlikler oluşabiliyor, ve flash bellekte anahtarlama amacı ile oluşturulan devrelerde vardır. Harddisklerin kılıfı belirli düzeyde manyetizmayı def edecek şekilde üretilmiştir, bu doğrudur, ama Neodmiyum mıknatısla şahsen risk oyunu oynamamayı yeğlerim, o mıknatıs gerçekten delidir. :)
DipNot= Ha tabi ki anlık yakınından geçmesi gibi durumlara karşı dayanıklıdırlar, uzun süreli güçlü manyetizmaya maruz kalmaları ile ilgili söylem türetiyorum, bu içlerindeki anahtarlama devrelerde dengesizlik yaratabiliyor.. Bu da ilerde format almama, okuma yapar ama yazmaz, gibi dengesizliklerin oluşmasına neden olur, bu durumları kontrol eden kapılar vardır, bu kapılarda anahtarlama devreler vardır, ve bu devrelerde kimyasal özelliklerde malzemeler vardır diye biliyorum, ve son olarak güçlü manyetizma elektronik devrelere zarar verir, cihazlarınızı maruz kalmaktan koruyun...
Googleda falan gezindim de etkilenmiyor demişler. transistör zaten iki adet pn jonksiyonunun birleşiminden oluşuyor. jonksiyonda kullanılan element silisyum. Silisyumun bağıl manyetik geçirgenlik katsayısı mikro seviyelerinde. Manyetik alandan neredeyse hiç etkilenmiyor denebilir.
Ama tedbirli olmak lazım tabi. Sizin dediğiniz gibi flash bellek sadece hafızadan oluşmuyor smd kondansatör bobin vs. etkilenir manyetik alandan. :D Ama bozulacağını sanmam ya ben olsam yapıştırmıştım birer mıknatıs :D
Bu arada sd kart, flash bellekten daha rahat bence. Tak çıkar usb çok uğraştırıyor sd kart çok harika bu konuda. Taşıma konusunda da daha avantajlı. fazla ısınıyorlar ama dikkat etmek lazım. Birde bendeki sd kartlar mı kaliteli usbler mi dandik çözemedim. usbye bir dosya kopyalarken aktarım hızı sürekli drop yapıyor. ara sıra 0 oluyor falan. ama sd kartta sürekli 90mb drop falan olmuyor baya stabil. sd kart>usb flash :D
-
https://www.hadron.com.tr/usb-hub/prd-hadron-hd165100-usb-2-0-hub-8-port
al bunu montele istediğin yere sok çıkart şeklinde kullanırsın düzenli güzel olur.
-
Neodymium falan naptin dayı :)
Git bi pizzaciya, buzdolabı magneti al On tane, kes kes yapıştır flashlara. Masana da bitane metal plaka koy, yapıştır ona. Illa neodymium kullancam diyosan, ufak bir anahtarlık tak her flahsa, anahtarlıgi mıknatısa yapıştır. 5/10cm uzak dursun.
Çantada falan bulması da kolay olur, flash belleklerin kaybolmasına çözüm olarak götüne uzunca bi kurdela taktım iki senedir kaybetmiyorum