USB Flash Bellekler İçin Mıknatıstan Yapılmış Stand ?
-
ilteris bunu yazdı
https://www.hadron.com.tr/usb-hub/prd-hadron-hd165100-usb-2-0-hub-8-port
al bunu montele istediğin yere sok çıkart şeklinde kullanırsın düzenli güzel olur.
^^D
Konu ayrı güzel de hazır böyle USB2.0 hub 8 port cevabından, Cep telefonlarına özel bir soru sormak istiyorum.
Şimdi ben Otg özellikli bir telefonda bu çok port'lu hub'lardan birini kullanarak Kablo'lu bir şekilde hem klavye ve hem mouse'u Aynı anda telefon ekranında kullanabilir miyim?
Bu MediaMarkt'da Teknik servise sordum; bana, biri Wireless diğeri kablolu olmak üzere aynı anda kullanabilirsin dedi. Her ikisinin de Kablolu olduğu bir çözüm yok mudur?
---
Konuyla alakalı olarak da @ShockMan'a katılıyorum; büyük ihtimal flaşdisk üzerindeki diğer elemanlar üzerinden bozulabilir.
---
GuArDiAn55 bunu yazdıShockMan bunu yazdıGuArDiAn55 bunu yazdıflash belleklerin içindeki depolama için kullanılan çip, nand flash memory diye geçiyor. kendisi manyetik alandan etkilenmiyor çünkü transistörlerden oluşuyor. Birşey olmaz hocam youtube'da devasa mıknatısları flash belleğe tutuyorlar birşey olmuyor. hdd'lerde belirli bir Tesla değerine kadar manyetik alanlara dayanıklı üretiliyor zaten.
Hocam Neodmiyum mıknatıslar zarar verebiliyorlar, Flash belleğin tamamı transistörden üretilmemektedir, içerisinde mıknatısa duyarlı kimyasallar vardır, ve transistörler belli bir oranda manyetizmadan etkilenirler, verilerin silineceği ölçekte etkilenmezler, ama anahtarlama özelliklerinde dengesizlikler oluşabiliyor, ve flash bellekte anahtarlama amacı ile oluşturulan devrelerde vardır. Harddisklerin kılıfı belirli düzeyde manyetizmayı def edecek şekilde üretilmiştir, bu doğrudur, ama Neodmiyum mıknatısla şahsen risk oyunu oynamamayı yeğlerim, o mıknatıs gerçekten delidir. :)
DipNot= Ha tabi ki anlık yakınından geçmesi gibi durumlara karşı dayanıklıdırlar, uzun süreli güçlü manyetizmaya maruz kalmaları ile ilgili söylem türetiyorum, bu içlerindeki anahtarlama devrelerde dengesizlik yaratabiliyor.. Bu da ilerde format almama, okuma yapar ama yazmaz, gibi dengesizliklerin oluşmasına neden olur, bu durumları kontrol eden kapılar vardır, bu kapılarda anahtarlama devreler vardır, ve bu devrelerde kimyasal özelliklerde malzemeler vardır diye biliyorum, ve son olarak güçlü manyetizma elektronik devrelere zarar verir,
cihazlarınızı maruz kalmaktan koruyun...
Googleda falan gezindim de etkilenmiyor demişler. transistör zaten iki adet pn fonksiyonunun birleşiminden oluşuyor. fonksiyonda kullanılan element silisyum. Silisyumun bağıl manyetik geçirgenlik katsayısı mikro seviyelerinde. Manyetik alandan neredeyse hiç etkilenmiyor denebilir.
Ama tedbirli olmak lazım tabi. Sizin dediğiniz gibi flash bellek sadece hafızadan oluşmuyor; smd ,kondansatör, bobin vs. etkilenir manyetik alandan. :D Ama bozulacağını sanmam ya ben olsam yapıştırmıştım birer mıknatıs :D
Bu arada sd kart, flash bellekten daha rahat bence. Tak çıkar usb çok uğraştırıyor sd kart çok harika bu konuda. Taşıma konusunda da daha avantajlı. fazla ısınıyorlar ama dikkat etmek lazım. Birde bendeki sd kartlar mı kaliteli usbler mi dandik çözemedim. usbye bir dosya kopyalarken aktarım hızı sürekli drop yapıyor. ara sıra 0 oluyor falan. ama sd kartta sürekli 90mb drop falan olmuyor baya stabil.
sd kart > usb flash :D
Bende bir tane yedek olarak tuttuğum Toshiba 32GB mikro Sd-kart vardı, kırılmasın diye Cüzdanın içinde Banka kartlarının arasında adaptör'yle beraber tutuyordum. Bir gün bu sd-kart'ı taktım telefona, çalışmadı. Kırılma yok filan ama yüzeyin birinde hafif bir içe göçme var, öncesini hatırlamıyorum ama.
Metalik iletişim iletkenlerini sildim filan ama çare olmadı. içindeki dosyalar fotolar da güme gitti.
Şu Tesla olayını bir anlatsana. Çok genel soruyorum. Geçen konunun birinde daha sözünü etmiştin. Bunu neyle ölçüyorlar?
Diy tarzı bir tesla değerlerini ölçmek için teslametre yapabilir miyiz?
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıilteris bunu yazdı
al bunu montele istediğin yere sok çıkart şeklinde kullanırsın düzenli güzel olur.
^^D
Konu ayrı güzel de hayır böyle USB2.0 hub 8 port konusundan Cep telefonlarına özel bir soru sormak istiyorum.
Şimdi ben Otg özellikli bir telefonda bu çok port'lu hub'lardan birini kullanarak kablolu bir şekilde hem klavye ve hem mouse'u aynı anda telefon ekranında kullanabilir miyim?
Bu MediaMarkt'da teknik servise sordum; bana biri Wireless diğeri kablolu olmak üzere aynı anda kullanabilirsin dedi. Her ikisinin de kablolu olduğu bir çözüm yok mudur?
---
Konuyla alakalı olarak da @ShockMan'a katılıyorum; büyük ihtimal flaşdisk üzerindeki diğer elemanlar üzerinden bozulabilir.
---
Tablette gta3 oynarken denemiştim olmuştu hocam.
-
67Impala bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıilteris bunu yazdı
^^D
Konu ayrı güzel de hayır böyle USB2.0 hub 8 port konusundan Cep telefonlarına özel bir soru sormak istiyorum.
Şimdi ben Otg özellikli bir telefonda bu çok port'lu hub'lardan birini kullanarak kablolu bir şekilde hem klavye ve hem mouse'u aynı anda telefon ekranında kullanabilir miyim?
Bu MediaMarkt'da teknik servise sordum; bana biri Wireless diğeri kablolu olmak üzere aynı anda kullanabilirsin dedi. Her ikisinin de kablolu olduğu bir çözüm yok mudur?
---
---
Tablette gta3 oynarken denemiştim olmuştu hocam.
Yanıt için tşkler. Lâkin ben telefonda olabiliyor mu özelinde bunu merak ettim. Ha Tablette olabiliyorsa telefonda da olur şeklinde de olabilir.
Bi'de anlamadığım bir şekilde bu MediaMarkt'daki teknik servis elemanı özellikle hiçbir telefon modelinde de o şekilde kullanamayacağımı ısrarla ifade etmesi, ve bunu teknik servis kariyerine nasıl söyleyeyim hakaret ediyormuşum gibi ifade ediyor oluşu. Şaştım kaldım.
Özelde, bütün telefon modellerinde olmayabilir ama Markaların amiral gemisi dedikleri modellerde de mi olmuyor acaba?
Ben özelde şu iki marka ve model'de kabloyla klavye ve mouse'u aynı anda kullanabiliyor muyuzu merak ediyorum; Samsung j7 duo ,ve Xiaomi redmi 5a
tşkler yeniden.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıilteris bunu yazdı
^^D
Konu ayrı güzel de hazır böyle USB2.0 hub 8 port konusundan Cep telefonlarına özel bir soru sormak istiyorum.
Şimdi ben Otg özellikli bir telefonda bu çok port'lu hub'lardan birini kullanarak Kablo'lu bir şekilde hem klavye ve hem mouse'u Aynı anda telefon ekranında kullanabilir miyim?
Bu MediaMarkt'da Teknik servise sordum; bana biri Wireless diğeri kablolu olmak üzere aynı anda kullanabilirsin dedi. Her ikisinin de Kablolu olduğu bir çözüm yok mudur?
---
Otg yi tak usb yerine de Logitech klavye mouse seti olanlardan receiver i tak (1 receiver ile klavye mouse kullanabliyorsun aynı anda ) o şekil dene olursa senindir olmassa da yaprağa kadar yolu var :)
-
Derdinizi mikeyim demek istedim kısa cavaplar
1 otg ile telefona hem klavye hem mause takabilirsin ben taktım kullandım no problem
2 manyetik şeyleri tüm elektronik cihazlarınızdan uzak tutun kumar oynamaya gerek yok
-
https://www.thingiverse.com/thing:2637487
Bu olmaz mı?
-
_PesimisT_ bunu yazdı
https://www.thingiverse.com/thing:2637487
Bu olmaz mı?
Aynen bende bunun tahra versiyonunu yapıcam. Hem daha kaliteli daha sağlam bir ürün olur (:
-
ilteris bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıilteris bunu yazdı
^^D
Konu ayrı güzel de hazır böyle USB2.0 hub 8 port konusundan Cep telefonlarına özel bir soru sormak istiyorum.
Bu MediaMarkt'da Teknik servise sordum; bana biri Wireless diğeri kablolu olmak üzere aynı anda kullanabilirsin dedi. Her ikisinin de Kablolu olduğu bir çözüm yok mudur?
---
Otg yi tak, usb yerine de Logitech klavye mouse seti olanlardan receiver i tak (1 receiver ile klavye mouse kullanabliyorsun aynı anda ). o şekil dene , olursa senindir olmassa da yaprağa kadar yolu var :)
İyi dedin güzel dedin dostum ^^, , lâkin bu durumda da yine Bluetooth yada WiFi kullanılıyor. Ben özellikle Kablolu kullanmak istiyorum.
@PanXer yukarıda kullanabildiğini yazmış. Lâkin aklıma takılan başka bi'şey daha var; Görece, yüksek akım çeken 2 harici Disk dâhâ eklesem yanlarına yine bu 8'li Hub vasıtasıyla yine Telefonum bu 2 disk'i de görür mü?
Kısaca, telefonu bilgisayar gibi kullanabilir miyiz?
Meselâ aklıma yine takıldı, bu USB hub'ların Adaptör'lü olanları var. Pekî bunlar gerekli Enerji ihtiyacını (Disk'ler ve Telefon dahil) karşılar mı?
tşkler yeniden.