Usb Kameralara Windows'ta Aynı Anda İki Program Erişebilir Mi?
-
Selam arkadaşlar,
Elinde harici usb kamerası olan varsa 2 programla aynı anda kameraya ulaşmayı deneyebilir mi windows'da?
Bende sadece laptop'un kendi kamerası var ve onla windows'ta aynı anda erişemiyorum, kamera kullanımda diyor. Ancak bunu usb kamera ile de denemem lazım. Büyük ihtimalle olmaması lazım.
Deneme şansı olan arkadaşlar mesela Skype daki görüntü ayarlarına girip kamerayı aktifleştirsin, daha sonra windows un camera isimli programını çalıştırıp bir de oradan görüntü almaya çalışsınlar, ikisine erişilebilenecek mi acaba?
-
Kısa cevap olmaz:) Windows aynı android gibi webcamin sahipliğini bir defa veriyor. Güvenlik! Uzun cevap: multicam uygulamaları var. Daha uzun cevap: directshow filtresi ile sanal kaynaklar oluşturulup orijinal kaynağı kopyalayabilirsin hocam.
-
sağol hocam cevap için ama deneme şansın varsa deneyip söylesen daha iyi olur :) teze ekleyeceğim bu kısmı da, denenmiş olsa iyi olur. Çalışmayacağını biliyorum ama denense daha iyi olur :)
Ben daha önce şöyle yapıyordum; skype kameraya erişiyor, ben de skype üzerinden region of interest ile bölgeyi capture ediyordum ve görüntü işlemeyi onun üzeirnden yapıyordum.
Ancak kullandığım kamera ip kamera olduğu için ve mjpeg desteği olduğu için direk mjpeg üzerinden görüntü almaya çalıştım, adamlar çeşitli protokollerle vlc de açtırıyorlar ama benim program vlc nin toolkitiyle falan uğraşmasın diye biraz araştırma yaptım. Baktım aforge.net mjpeg kaynağı stream ediyor ve bunu da open source olarak yayınlamışlar.
Aldım hemen düzenledim kendime göre ve çalıştırdım, artık direk mjpeg üzerinden hem benim program stream ediyor, hem skype. Böylece daha performanslı oldu, diğer türlü sadece ekran üzerinden capture etmek suretiyle işleme yapıyordu ki o ekranın yeri değiştiğinde sıkıntı çıkıyordu :)
İşte teze neden ip kamera kullandığımı açıklamak için iyi bir sebep, windows aynı kameraya aynı anda birden fazla erişmeye izin vermiyor normalde, o yüzden ip kamera kullandık. Tabi başka bir sorun da skype, ip kamerayı desteklemiyor :) onun için de sanal bir kamera oluşturan bir yazılımla yine mjpeg üzerinden stream ederek skype a görüntü sağlıyor.
İşte tek bilmem gereken kesin olarak windows un aynı anda birden fazla erişime izin vermediği. Bunla ilgili makele, açıklama v.s. olursa daha iyi olur :)
-
unbalanced bunu yazdı
...Ancak kullandığım kamera ip kamera olduğu için ve mjpeg desteği olduğu için direk mjpeg üzerinden görüntü almaya çalıştım, adamlar çeşitli protokollerle vlc de açtırıyorlar ama benim program vlc nin toolkitiyle falan uğraşmasın diye biraz araştırma yaptım. Baktım aforge.net mjpeg kaynağı stream ediyor ve bunu da open source olarak yayınlamışlar.
Aldım hemen düzenledim kendime göre ve çalıştırdım, artık direk mjpeg üzerinden hem benim program stream ediyor, hem skype. Böylece daha performanslı oldu, diğer türlü sadece ekran üzerinden capture etmek suretiyle işleme yapıyordu ki o ekranın yeri değiştiğinde sıkıntı çıkıyordu :) ...
Dediydim ben değil mi:)
http://stackoverflow.com/questions/13262836/access-webcam-from-multiple-applications-simultaneously
https://www.maketecheasier.com/use-webcam-with-multiple-programs/
-
laptopun kamerasi da usb kamera degilmi zaten ?
-
nurulmac11 bunu yazdı
laptopun kamerasi da usb kamera degilmi zaten ?
Evet ama konuyla ne alakası var?
-
neyi dedin hocam anlamadım :)
o verdiğin linkler akademik şeyler değil :D hani tezde referans olarak göstereyim gibilerinden ama neyse hallederim ben :)
sağolasın ilgin için
-
Hocam dediğin gibi test edip söylüyorum çalışmıyor :)
farklı denemeler yapmadan normal yolla çalışmıyor diyeyim.
-
tamamıdr hocam çok teşekkür ettim
-
-
direk driver ile değil de webe yönlendirip birden fazla yazılım ile aynı anda hükmedebilirsin.