Ustalara Bi Soru..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Evimden, babamın evine bilgisayar üzerinden yayın göndermek istiyorum. Bu yayın canlı olacak ve stream özelliği taşıyacağı için yüksek bant genişliğine sahip bi yazılım/donanım olması gerekiyor. Babamın evi de bilemedin 300 m falan mesafede. Şimdi sorular şunlar;

1- Televizyondaki yayını kendi bilgisayarıma nasıl alabilirim (ki);

2-Bilgisayar üzerinden babamın evindeki bilgisayara, ondan da HDMI kablo ile televizyona aktarabileyim ki adam maçları falan rahatça izleyebilsin.

Mesela Teamwiever (ya da benzeri) kursam yeterli bant genişliği sağlayarak takılmadan yayını ulaştırabilir miyim?

Varmıdır ki fikri/bilgisi olan?

(Konu gizlidir ki d-smart, digitürk yapışmasın ensemize sen ne paylaşıyon babanın malı mı diye..)

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Pci-e slotlu tv kartları var hocam iyi olanlarından alırsan olur yani ama hd aktaramazsın aktarıcaksan bile en azından hddnin yazma hızı yüksek olsun tabi internet de cabası

ha niye böyle uğraşa girdin anlamadım madem o kadar yakın maçlarda felan size gelsin :D

0x656e tarafından 30/Ağu/13 02:57 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    casey
    casey's avatar
    Erkek

Bunun gibi birşey mi insanlar canlı olarka oynadıgı oyunu yayınlıyor bu şekilde birşey kullanabilirsin abi.
    http://tr.twitch.tv/

Zamanı durduramazsın.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

Pci-e slotlu tv kartları var hocam iyi olanlarından alırsan olur yani ama hd aktaramazsın aktarıcaksan bile en azından hddnin yazma hızı yüksek olsun tabi internet de cabası

ha niye böyle uğraşa girdin anlamadım madem o kadar yakın maçlarda felan size gelsin :D

Ataerkil büyüdük. Babaya hadi gel diyemeyiz. Desek gelir ayrı konu ama ben diyemem :)

Ha, çok mu ihtiyacımız oldu, olmadı işin doğrusu. Ama her lazım olduğunda babam herşeyiyle yanımızdaydı. Şimdi de evinde uzatsın ayaklarını televizyonda maç baksın istiyorum. Olay bu yani :)

Sağol bakayım bi.

#casey sağol bakıcam dediğin olaya.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

olay tv kartına, yazılıma ve internetin gücüne bakar.

türkiyede upload hızı belli :)

HD aktaracam diyosan biraz zor bence. 

basit mantık HD videonun kalitesi nedir? en az 1000 kilobitten başlar (bu bile düşük)

1000 kilobit nedir böl 8'e = 125 kb / saniye

var mı böyle bi internetin ? yok (sanırsam 25 kb tı upload hızın hocam)

o zaman öncelikle HD'yi bi unutacan :)

tersten gidelim, 25 kb nedir 25*8 = 200 kbps 

200 kbps nedir? 200 kbps ile anca slayt gösterisi sunarsın hocam :D

edit: ha aradaki mesafe demişsin ki 300 mt arada duvar/engel vs durumu ne bilmiyorum ama

sağlam bi wifi dağıtıcı alırsan ve aynı wifiye bağlanırsanız,

wifi üzerinden rahat rahat aktarımını yaparsın. ama işte kaçıncı kattasınız, babanız kaçıncı katta, arada ne gibi engeller var vs vs

YekteranBaymedir tarafından 30/Ağu/13 03:42 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

ustream.tv den yayın yap ver linkini

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Teşekkürler. Peki şöyle bişey olur mu acaba?

http://www.chip.com.tr/haber/kilometrelerce-mesafeye-veri-aktarimi_31624.html

linkteki gibi bi cihazla, diğer evden, benim evimdeki internetime bağlanılsa, bu bağlantı yoluyla teamwiever ya da benzeri bi programla bilgisayarımın içine girilmesini sağlayabilir miyim? Bunu yapabilirsem sanırım yayınları istediğim gibi ulaştırabilirim. (Teknik olarak kabaca bu kadarına yetiyor bilgim.)

Bu arada bağlantım 8 MBit'e kadar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

uhf yada vhf  göndersek ne olur hd olması şartmı?

yunusozturk.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rewolt84
    rewolt84's avatar
    Erkek

mesafe uzak 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyax_gokhan
    manyax_gokhan's avatar
    Erkek

konu gizli değil mi bana mı öyle geliyo..:))

Kasabın mesleğini bilmezsen, beslediği kuzuya şefkatini sevgisinden zannedersin. Her başını okşayanı dost her başını ağrıtanı düşman bilme...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

haci windiws uzak masaustunden yapsan olurmu acaba tabi bu bir varsayim sanala kur bi win yada windows 7 icin coklu remote desktop eklentisini kur. kur proguda oraya calistirsin senin pc uzerinde bilmiyorum olurmu denemek lazim.

diger bir secenek kablosuz wifi guvenlik kameralari var duzenegi kendi pcne uyucak sekilde yaparsan ( orta duzey elektronik bilgisi laxim) bu sekilde aktarabilirsin diye dusunuyorum.

delimiyim ben?
Toplam Hit: 2879 Toplam Mesaj: 21