Ustalara Bi Soru..
-
Evimden, babamın evine bilgisayar üzerinden yayın göndermek istiyorum. Bu yayın canlı olacak ve stream özelliği taşıyacağı için yüksek bant genişliğine sahip bi yazılım/donanım olması gerekiyor. Babamın evi de bilemedin 300 m falan mesafede. Şimdi sorular şunlar;
1- Televizyondaki yayını kendi bilgisayarıma nasıl alabilirim (ki);
2-Bilgisayar üzerinden babamın evindeki bilgisayara, ondan da HDMI kablo ile televizyona aktarabileyim ki adam maçları falan rahatça izleyebilsin.
Mesela Teamwiever (ya da benzeri) kursam yeterli bant genişliği sağlayarak takılmadan yayını ulaştırabilir miyim?
Varmıdır ki fikri/bilgisi olan?
(Konu gizlidir ki d-smart, digitürk yapışmasın ensemize sen ne paylaşıyon babanın malı mı diye..)
-
Pci-e slotlu tv kartları var hocam iyi olanlarından alırsan olur yani ama hd aktaramazsın aktarıcaksan bile en azından hddnin yazma hızı yüksek olsun tabi internet de cabası
ha niye böyle uğraşa girdin anlamadım madem o kadar yakın maçlarda felan size gelsin :D
0x656e tarafından 30/Ağu/13 02:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Bunun gibi birşey mi insanlar canlı olarka oynadıgı oyunu yayınlıyor bu şekilde birşey kullanabilirsin abi.
http://tr.twitch.tv/ -
Ka1nsha bunu yazdı
Pci-e slotlu tv kartları var hocam iyi olanlarından alırsan olur yani ama hd aktaramazsın aktarıcaksan bile en azından hddnin yazma hızı yüksek olsun tabi internet de cabası
ha niye böyle uğraşa girdin anlamadım madem o kadar yakın maçlarda felan size gelsin :D
Ataerkil büyüdük. Babaya hadi gel diyemeyiz. Desek gelir ayrı konu ama ben diyemem :)
Ha, çok mu ihtiyacımız oldu, olmadı işin doğrusu. Ama her lazım olduğunda babam herşeyiyle yanımızdaydı. Şimdi de evinde uzatsın ayaklarını televizyonda maç baksın istiyorum. Olay bu yani :)
Sağol bakayım bi.
#casey sağol bakıcam dediğin olaya.
-
olay tv kartına, yazılıma ve internetin gücüne bakar.
türkiyede upload hızı belli :)
HD aktaracam diyosan biraz zor bence.
basit mantık HD videonun kalitesi nedir? en az 1000 kilobitten başlar (bu bile düşük)
1000 kilobit nedir böl 8'e = 125 kb / saniye
var mı böyle bi internetin ? yok (sanırsam 25 kb tı upload hızın hocam)
o zaman öncelikle HD'yi bi unutacan :)
tersten gidelim, 25 kb nedir 25*8 = 200 kbps
200 kbps nedir? 200 kbps ile anca slayt gösterisi sunarsın hocam :D
edit: ha aradaki mesafe demişsin ki 300 mt arada duvar/engel vs durumu ne bilmiyorum ama
sağlam bi wifi dağıtıcı alırsan ve aynı wifiye bağlanırsanız,
wifi üzerinden rahat rahat aktarımını yaparsın. ama işte kaçıncı kattasınız, babanız kaçıncı katta, arada ne gibi engeller var vs vs
YekteranBaymedir tarafından 30/Ağu/13 03:42 tarihinde düzenlenmiştir -
ustream.tv den yayın yap ver linkini
-
Teşekkürler. Peki şöyle bişey olur mu acaba?
http://www.chip.com.tr/haber/kilometrelerce-mesafeye-veri-aktarimi_31624.html
linkteki gibi bi cihazla, diğer evden, benim evimdeki internetime bağlanılsa, bu bağlantı yoluyla teamwiever ya da benzeri bi programla bilgisayarımın içine girilmesini sağlayabilir miyim? Bunu yapabilirsem sanırım yayınları istediğim gibi ulaştırabilirim. (Teknik olarak kabaca bu kadarına yetiyor bilgim.)
Bu arada bağlantım 8 MBit'e kadar.
-
uhf yada vhf göndersek ne olur hd olması şartmı?
-
mesafe uzak
-
konu gizli değil mi bana mı öyle geliyo..:))
-
haci windiws uzak masaustunden yapsan olurmu acaba tabi bu bir varsayim sanala kur bi win yada windows 7 icin coklu remote desktop eklentisini kur. kur proguda oraya calistirsin senin pc uzerinde bilmiyorum olurmu denemek lazim.
diger bir secenek kablosuz wifi guvenlik kameralari var duzenegi kendi pcne uyucak sekilde yaparsan ( orta duzey elektronik bilgisi laxim) bu sekilde aktarabilirsin diye dusunuyorum.