Ustalara Bi Soru..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dongleservice
    dongleservice's avatar
    Erkek

Öncelikle Sunucu olman için Port açman Ve Routerdan NAT ayarları yapman gerekli..

hız konusuna gelince Yapacağını sanmam ama 3G canlı yayınlar şu şekilde yapılır

1 pc ye 6 modem bağlanır ( hepsinin ayrı ip alması sağlanır )

ve bu 6 modem ara bir  yazılımla birleştirilir

yani

internet hızı

download

4mbit ise 4*6 = 24 mbit te çıkar

upload

2 mbit ise 2*6 = 12 mbit olur

Profosyonel Reserve Engineering
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Anladım. Bi çok seçenek var ama sanırım hepsini deneme yanılma yoluyla çözmem gerekiyor. Fikirler için teşekkürler..

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    kazasker1 bunu yazdı
    Ka1nsha bunu yazdı

Pci-e slotlu tv kartları var hocam iyi olanlarından alırsan olur yani ama hd aktaramazsın aktarıcaksan bile en azından hddnin yazma hızı yüksek olsun tabi internet de cabası

ha niye böyle uğraşa girdin anlamadım madem o kadar yakın maçlarda felan size gelsin :D

Ataerkil büyüdük. Babaya hadi gel diyemeyiz. Desek gelir ayrı konu ama ben diyemem :)

Ha, çok mu ihtiyacımız oldu, olmadı işin doğrusu. Ama her lazım olduğunda babam herşeyiyle yanımızdaydı. Şimdi de evinde uzatsın ayaklarını televizyonda maç baksın istiyorum. Olay bu yani :)

Sağol bakayım bi.

#casey sağol bakıcam dediğin olaya.

babanla olan iliskini kiskandim hocam, ben 4 senedir konusmuyorum amk

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    kazasker1 bunu yazdı
    Ka1nsha bunu yazdı

Pci-e slotlu tv kartları var hocam iyi olanlarından alırsan olur yani ama hd aktaramazsın aktarıcaksan bile en azından hddnin yazma hızı yüksek olsun tabi internet de cabası

ha niye böyle uğraşa girdin anlamadım madem o kadar yakın maçlarda felan size gelsin :D

Ataerkil büyüdük. Babaya hadi gel diyemeyiz. Desek gelir ayrı konu ama ben diyemem :)

Ha, çok mu ihtiyacımız oldu, olmadı işin doğrusu. Ama her lazım olduğunda babam herşeyiyle yanımızdaydı. Şimdi de evinde uzatsın ayaklarını televizyonda maç baksın istiyorum. Olay bu yani :)

Sağol bakayım bi.

#casey sağol bakıcam dediğin olaya.

babanla olan iliskini kiskandim hocam, ben 4 senedir konusmuyorum amk

Herkese göre görecelidir ilişkiler.  Ama dediğim gibi biz ataerkil öğrendik öyle büyüdük, öyle öğrendik. Babamız da karşılığını verdi gücünün yettiği kadar. sana Naçizane önerim de, yüreğin ne diyorsa onu yap. Ha, karşılık görürsün görmezsin o bambaşka bi boyut. Ancak sen, içinden ne geliyorsa yapmalısın ki içinde en küçük bi soru işareti kalmasın. Yoksa şu an algıladığım gibi, ilerde de üzülmek yine sana düşer. Sonuna kadar haklı bile olsan, baban babandır. Kusura bakma sorununa böyle maydonoz olmak pek uymamış olabilir. Sadece içinde kalan şeyler var sanki. At gitsin içindekileri diyorum. Ve atmak için gidip elini öpmen gerekiyorsa da öp. Küçülmezsin inan. Muhtemelen de kazanırsın...

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam paranoyaklığına da hayran kaldım :D

(Konu gizlidir ki d-smart, digitürk yapışmasın ensemize sen ne paylaşıyon babanın malı mı diye..)

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

1) tv nin modeline bağlı.. hdmi çıkışın varsa pcye girersin.

2) kablosuz ağ.

300 metre çok ekstrem mesafe değil. iyi bi antenle sinyali diğer eve gönderirsin.

rat ya da uzakmasaüstü ile o iş olmaz.

senin localde stream yayın yapman lazım. yayın için local ip ve port ayarlarını yaptıktan sonra;

senin peder bey gom ya da media playerdan dan url aç der.. 192.168.1.3:6575 şeklinde yayına ulaşır.. adresi örnek olsun diye verdim.

2-3 saniye geriden yayını alır, ama istediğin kalitede alır.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

hocam paranoyaklığına da hayran kaldım :D

(Konu gizlidir ki d-smart, digitürk yapışmasın ensemize sen ne paylaşıyon babanın malı mı diye..)

Adam, yan odaya da digitürk bağlamak için %50 ücret alıyo biliyosun de mi? :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Görüntüyü yerel ag'a taşıyabilirsen ki çok zor değildir 5ghz de 150 mb aktarabilen kablosuz aktarıcılarla (tanesi yaklaşık 300 tl den 2 tane lazım 600 tl eder) aktarıcıların birbirini görmesi şartıyla 30km ye kadar gidebilirsin. Aktarıcılar birbirini görmüyorsa 2 tane 15db çubuk antenle(tanesi 100 tl civarı ve yine 2 tane almalısın) ve biraz da sabırla 500mt yi çok rahat görürsün. çubuk antende dikkat et kurduğun yerdeki en yüksek şey anten olmasın yıldırım düşebilir.
    Bu cihazlar harici tipdir yani yağmur kar etkilenmez. çatıya balkona heryere koyabilirsin. Antenler birbirini görmesi için heryere koyulabilir. Montajı basittir. Tek bir cat6 data kablosu çekersin çalışması için gereken enerjiyide aynı kablodan taşır.
    Hepsiburada.com da tp-link in var. Piyasada en bol bulunan ve kullanılan cihazlar tp-link'in cihazları.
    150 mb ile aynı anda 2 kanal full hd görüntü+canavar gibi çalışan bilgisayarlar arası bağlantı kurabilirsin. Bir taraftaki 3d film dosyasına diğer taraftan ulaşıp takıntı olmadan izleyebilirsin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı
    Görüntüyü yerel ag'a taşıyabilirsen ki çok zor değildir 5ghz de 150 mb aktarabilen kablosuz aktarıcılarla (tanesi yaklaşık 300 tl den 2 tane lazım 600 tl eder) aktarıcıların birbirini görmesi şartıyla 30km ye kadar gidebilirsin. Aktarıcılar birbirini görmüyorsa 2 tane 15db çubuk antenle(tanesi 100 tl civarı ve yine 2 tane almalısın) ve biraz da sabırla 500mt yi çok rahat görürsün. çubuk antende dikkat et kurduğun yerdeki en yüksek şey anten olmasın yıldırım düşebilir.
    Bu cihazlar harici tipdir yani yağmur kar etkilenmez. çatıya balkona heryere koyabilirsin. Antenler birbirini görmesi için heryere koyulabilir. Montajı basittir. Tek bir cat6 data kablosu çekersin çalışması için gereken enerjiyide aynı kablodan taşır.
    Hepsiburada.com da tp-link in var. Piyasada en bol bulunan ve kullanılan cihazlar tp-link'in cihazları.
    150 mb ile aynı anda 2 kanal full hd görüntü+canavar gibi çalışan bilgisayarlar arası bağlantı kurabilirsin. Bir taraftaki 3d film dosyasına diğer taraftan ulaşıp takıntı olmadan izleyebilirsin.

abi git dijitürk bağla maç paketi al daha ucuza gelir :D

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

abi git dijitürk bağla maç paketi al daha ucuza gelir :D

Yazdığım sistemde max.800 tl yi 1 kez verirsin. Film de taşırsın internetide. Her 2 tarafa internet+lig tv alacağına 1 tane lig tv+internet al sistem 1 yıla kalmaz amorti eder kendini. Sonraki yıllar bedava. Lig tv (50x12 tl)+ sınırsız internet (53x12))=1236 tl yapar.
    Bilgisayardan lig tv 200 tl diye biliyorum. Tek internetle 2 lig tv aynı anda izlenir zira 3mb bağlantı yetiyor diye biliyorum. Sağdece interneti 1 e düşürsen 636 tl kar var. 200 tl yi düşünce 436 kalır sistem en kötü ihtimal 2 yılda amorti eder kendini. Herkes istediği maçı izler, sorunda olmaz. üzerine cihazlar senin olur, istediğin bağlantıyoda kurarsın zira 150 mb az değil. Ttnet adsl de sınırsız internete en az ödeyenlerdenim. üniversite öğrencilierine kampanyası vardı, oradan aldım. Aylık internet+telefon 80 tl ödeyenler var.
    Devir hesap devri.
Toplam Hit: 2881 Toplam Mesaj: 21