Usüle Aykırı İşlem Yapan Memura Direnmek Suç Mu?
-
Olay henüz gerçekleşmedi sadece yasal durumu bilmem yararıma olacak bir haciz durumu var ve üzerime olan tek şey köpeğim kanunda ev ve süs hayvanlarına haczedilemezlik olsa da görevli memurun ne yapacağı belli olmaz buna örneklerde var nette araştırdım adamın köpeğini haczedip yediemine vermişler mustafa Sarıgül devreye girip kurtarmış felan.. Olay şu ki önce alsınlar sonra zaten şikayetini yapıp anasını ağlatırsın gibi bir durum söz konusu olamaz köpeğimi asla vermem mümkün olduğunca lisanı münasiple anlatmaya çalışırım fakat almaya kalkışırlarsa olay büyür bu durumda ben memura direnmekten, fiili şiddetten Vs suçlu duruma düşer miyim gerçi düşecek de olsam tutumumu engellemeyecek ama en azından bu nasıl adalet diye şok yaşamam önceden haberim olursa
-
yasayı çıkart göster bilmiyor olma ihtimalide var, eğer hala haciz edicem der ise tutanak yaz bu bu maddeyi söyleyip yasayı göstermeme rağmen suç işlemiştir diye, yanında gelen polis yada zabıtayada imzalat ebesininkini görür.Ancak senin bilinçli olduğunu anlarsa yemez genelde biraz cahil insanlara yapılır
-
Hocam bu dediklerin mal mülk haczedilirken yapılır da canından parça almaya kalktıklarında böyle sakin kalamazsın hem de yasalar yapılamaz dediği halde,ben kalamam en azından. Dediğim gibi önce adam gibi anlatmaya çalışırım zaten heyecan arayan biri değilim ama atara kalkarsa işler çirkinleşir o andan sonra mevcut adalet hükümleri halâ bizden sakin kalıp yasal yollardan devam etmemizi mi bekleyecek muhakkak öyledir de demek istediğim benim bu memura direnme, kaba kuvvet kullanma durumumda yaptığı görevi kötüye kullanma yada usüle aykırı işlem adına ne deniyorsa artık hiç mi benim adıma haklı bir gerekçe olmayacak?
-
Karnesi var mı? Sahibi sen misin?
-
hayvanların statüsü mal gibidir.
Ayrıca TCK 265.
-
Evet sahibi olarak üzerinde adım yazan kimliği var.
-
rapidhacker550 bunu yazdı
Ayrıca TCK 265.
5199sayılı hkk maddesi 5/6fıkra "ticari amaç güdülmeden ev ve bahçesinde bakılan ev ve süs hayvanları sahiplerinin borçlarından dolayı haczedilemezler.
Senin söz ettiğin madde besi ve binek hayvanlarını kapsıyor hocam.
-
köpek arkadaşında dursun bir kaç gün köpeği soran eden olursa da öldü gitti ya da çalındı kayboldu falan dersin ?
ekleme: bu benim köpeğim değil benimki öldü arkadaşım şehir dışında bakmam için bana emanet etti diyebilirsin :D
Bonibon tarafından 11/Kas/16 12:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam ben yetkili bi abiyi arayıp sordum şimdi. Konu şu noktaya çıkıyor, düzgün bi ülke olsak hayvan hakları kanununa göre köpeği haczedememeleri gerekiyor. Ama bizim ülkede köpek haczedilebiliyor ve sonradan geri alman bekleniyor, bunun yasal dayanağı da var. Pratikte de şöyleymiş, haczedilen canlıların bakımı ve korunması çok zor olduğundan at vb. maddi değeri çok yüksek canlılar haricindeki canlıları almayı pek tercih etmiyorlarmış. Ama yine burası türkiye olduğu için gelenler sana uyuz olursa (benim fikrimce resmen taciz etme amacıyla) alıp götürmeye kalkabiliyorlarmış. Bu noktada nacizane tavsiyemiz o sırada köpek evde olursa hacze gelenlerle ters düşmemen, daha da iyisi köpeğini bir süreliğine bir arkadaşına bırakman. Eğer birine bırakma imkanın yoksa da köpeğin arkadaşının malı (yani malı dediğim için kendimden utanıyorum ama) görünmesini sağlamak iyi olabilirmiş. Yani bir arkadaşından rica edersin sokakta bulmuş gibi vete götürür kendi üstüne karne çıkartır, sen de miniğini evde bu karneyle beraber tutarsın, olası bir sıkıntıda köpek benim değil bu insanın diyebilirmişsin. Sözleşmeli sahiplendirme yapma ama bu durumda sokakta bulmuş gibi üstüne alsın. Ama bizce böyle de yapma çünkü yine de alıp yasal sahibi gelsin madem itiraz etsin geri alsın diye sıkıntı yaratabilirlermiş. Bizce en temizi ufaklığı bir süreliğine birine bırak evde olmasın. Ankara'daysan kalacak yer konusunda ben yardımcı olurum. Başka bir soru olursa da her zaman yazabilirsin. Ufaklığa ablası ve amcasından selamlar.
izzmarit tarafından 11/Kas/16 12:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Nikoteen bunu yazdırapidhacker550 bunu yazdı
Ayrıca TCK 265.
5199sayılı hkk maddesi 5/6fıkra "ticari amaç güdülmeden ev ve bahçesinde bakılan ev ve süs hayvanları sahiplerinin borçlarından dolayı haczedilemezler.
Senin söz ettiğin madde besi ve binek hayvanlarını kapsıyor hocam.
hocam uygulamayı söylüyorum ben sana :D
-
cins nedir hocam yavrunun ?