folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Uydu Alıcı Aldım Ama Sinyal Yok, Net Görüntü Alamıyorum

Uydu Alıcı Aldım Ama Sinyal Yok, Net Görüntü Alamıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

hava şartlarından dolayı olabilir  lnb'nin üstü kar buz tutmuştur  :)

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

sorun devam ediyor mu ?

1. hava şartlarından dolayı olabilir.

2. çanak yönü ve lnb ince ayarı tam yapılmamış olabilir.

3. kablo sıkıntısı..

4. disecQ ayarına baksaydın bide.

belirli bir sinyal var mı hocam ?

mesela ;

Q ( quality ) %70 civarlarında falan.

S ( signal ) vs..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Selamlar ben antenci. :) 
    Hemen yardımda bulunayım kardesim.Şimdi "Sinyal 78" Lerde demişsin , lnb ve kablolarda sorun yok ;) Hatta şöyle anlatayım. 

Cihazın sinyal bölümünde üstekki bölüm 60+ ise , lnb ve kablolarda sorun yok antende sorun var mm oynamalar bile değiştirir demiştim geçen konu arkadaşa yine aynısını söylüyorum. 

Bir antenci çağıracaksın o gereken herşeyi yapacak biz burda uydu düzenlemelerine ayarlama+yol olarak 30-40tl alıyoruz. 

Eğer merkezi sistem değil , sadece senin antenin sana özel ise al eline 12-13 anahtarı yanlardaki vidaları gevşet anteni "Kıble" yönünde aşşağı , yukarı , sağ , sol olarak oynamaya başla , içerden görüntü geldiğinde bağırsınlar sen vidaları sıkmaya başla , vidaları sıktıkca görüntü gidip gelir. :) 
    Ama unutmadan bu türk usülü yine anten çatıda filan ise hiç uğraşma iş uzmanlarına bırak , ver parasını esnaf ın gelsin ayarlarsın 

Yön bulma aletinden bahsetmiş murid kardesler o alet bu alet ; Satfinder diye arattığınızda çıkar serileri vardır satfinder 1,2,3,4,5 olarak seri gittikçe pahalanır çünkü özellikleri değişiyor. :)  bende satfinder 3 var , ilk çıktığında 400-500 lirayamı ne almıştım. Başka markalarda vardır fakat satfinder kalitedilir.

Not: Yapamassan , bana hangi şehirde olduğunu söyle sana antenci telefon numarası veriyim esnaf ağım geniştir. :) 

iyi günler.

Toplam Hit: 3635 Toplam Mesaj: 14