Uydu Alıcı Aldım Ama Sinyal Yok, Net Görüntü Alamıyorum
-
hava şartlarından dolayı olabilir lnb'nin üstü kar buz tutmuştur :)
-
sorun devam ediyor mu ?
1. hava şartlarından dolayı olabilir.
2. çanak yönü ve lnb ince ayarı tam yapılmamış olabilir.
3. kablo sıkıntısı..
4. disecQ ayarına baksaydın bide.
belirli bir sinyal var mı hocam ?
mesela ;
Q ( quality ) %70 civarlarında falan.
S ( signal ) vs..
-
Selamlar ben antenci. :)
Hemen yardımda bulunayım kardesim.Şimdi "Sinyal 78" Lerde demişsin , lnb ve kablolarda sorun yok ;) Hatta şöyle anlatayım.Cihazın sinyal bölümünde üstekki bölüm 60+ ise , lnb ve kablolarda sorun yok antende sorun var mm oynamalar bile değiştirir demiştim geçen konu arkadaşa yine aynısını söylüyorum.
Bir antenci çağıracaksın o gereken herşeyi yapacak biz burda uydu düzenlemelerine ayarlama+yol olarak 30-40tl alıyoruz.
Eğer merkezi sistem değil , sadece senin antenin sana özel ise al eline 12-13 anahtarı yanlardaki vidaları gevşet anteni "Kıble" yönünde aşşağı , yukarı , sağ , sol olarak oynamaya başla , içerden görüntü geldiğinde bağırsınlar sen vidaları sıkmaya başla , vidaları sıktıkca görüntü gidip gelir. :)
Ama unutmadan bu türk usülü yine anten çatıda filan ise hiç uğraşma iş uzmanlarına bırak , ver parasını esnaf ın gelsin ayarlarsınYön bulma aletinden bahsetmiş murid kardesler o alet bu alet ; Satfinder diye arattığınızda çıkar serileri vardır satfinder 1,2,3,4,5 olarak seri gittikçe pahalanır çünkü özellikleri değişiyor. :) bende satfinder 3 var , ilk çıktığında 400-500 lirayamı ne almıştım. Başka markalarda vardır fakat satfinder kalitedilir.
Not: Yapamassan , bana hangi şehirde olduğunu söyle sana antenci telefon numarası veriyim esnaf ağım geniştir. :)
iyi günler.