Uydu Kablosu Ve Cnbce, E2, Star, Ntv, Ntvspor, Ve 1-2 Kanal Çekmiyor. Acaba Neden?
-
baslıktada bahsettigim bu kanallarda uyduda (turksat) sinyal yok sorunu yaşıyorum. diger ulusal kanallarda ve yabancı kanallara bir problem yok. sizce bu neden olabilir. kullandigim kablo rg u6 75ohm yaklasik 40 metre ve bakir kolay egilip bükülüyor iç kısmındaki canli tek tel. dış kısmındakı koruma kalkaninin ( agsi kafes yapı ) bir önemi olabilir mi uyduda ?
-
receiver'ın markası nedir ? Dreambox'mı kullanıyorsun ?
-
hepsinin ortak özelliği doğuş gurubunun olması, frekanslar güncel mi
-
frekanslar güncel, uydudan guncelliyorum.
receiver : goldmaster, model 85800. usb ve hdmi li . görüntüyü hdmi dan alşyorum. ekstradanm: lnb binada ortak 4lü digerleri kime ait bilmiyorum bu arada. düzeltme : uydu markasi RitmFarbRacourci tarafından 05/Oca/13 18:38 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam aynı problemi bende yaşıyorum kanallarda aynı sanırım çoklu lmb de sıkıntı oluyo bende de 2 li var çünkü
-
canağa bağlı kablo ucları oksitlenmiş olabilir yada iki canak kullanıyorsan disecq swich'te sorun olabilir.
-
canaga bagli kablo uclarıni kendim siyah bantla iyice bagladim, yüzügü taktıktan sonra. , bi yesillenme ve kararma yok kablo ucularinda.
lnb olabilir, kat sahiplerini bi dolanacagim tek tek .
benim merak ettigim, canaga giden kablonun dis kısmindaki koruma tellerinin zayif olmasi, bu kanallarda sinyal zayıflamasına neden olabilir mi?
bilen var mi? tahribattt... :/ -
diseqc arızalı kesinlikle.
kalitelisinden,mesela atlanta marka alabilirsin 10 tl birşey
-
alexfarrow bunu yazdı
katılıyorum...diseqc problemidir...bende dreambox'ta benzer problemi yaşıyordum diseqc basit görünsede atlanmaması gereken garip bir nokta baff ve atlanta bile işe yaramadı herkesin önerisi sikimsonik goldmaster'ın RM7 modeli oldu ve takır takır çalışıyor
-
Lemuria bunu yazdıalexfarrow bunu yazdı
katılıyorum...diseqc problemidir...bende dreambox'ta benzer problemi yaşıyordum diseqc basit görünsede atlanmaması gereken garip bir nokta baff ve atlanta bile işe yaramadı herkesin önerisi sikimsonik goldmaster'ın RM7 modeli oldu ve takır takır çalışıyor
bu aslında yarayıp yaramama meselesi değil bazı diseqc ler kullanılan uydu cihazının chipseti,işlemcisi v.s bla bla....uyumlu olmayabiliyor
mesela bende skystar usb hd2ci aldım bir sürü diseq denedim nihayetinde atlanta sorunsuz ..................
-
tek canak, 4 kablo cikisli lnb var, 4 ayrı daireye gidıyor ben dahil.
deiseq dediginiz aparat kullan miyorum. ilginç.
yani cift lnb gelen kablolari birlestirip tek kabloya düşüren aparat yok.
gelde kafya yeme. ? :l RitmFarbRacourci tarafından 05/Oca/13 21:53 tarihinde düzenlenmiştir