Uyku Neden Gerekli
-
Uykum geldi su anda ne yapmaliyim ve neden :/
insan hakkinda hrsey yazdigi icin konuyu buraya actim -
Ne mektup geliyor ne haber senden soyle de bileyim biktin mi benden, her aksam gunesin battigi yerden gozlerin doguyor Gecelerime...
-
Cunku buyume proteinlerin uyku aninda sentezlenir ve sinirlerinin yeniden caliir hale gelmesi icin uyuman gerekiyo yoksa gun boyu uyarilan sinirlerin kaslarin hep uyarilmis halde kalir buna da yorgunluk denir
-
Gereksiz bişi bu melet, zaman kaybı. Ama uyumadan da olmuyor.
-
Hocam 2. posta bakılırsa sen iyisin galiba :)
-
kafan güzel galiba amk...
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------
Cunku buyume proteinlerin uyku aninda sentezlenir ve sinirlerinin yeniden caliir hale gelmesi icin uyuman gerekiyo yoksa gun boyu uyarilan sinirlerin kaslarin hep uyarilmis halde kalir buna da yorgunluk denir
-----------------------------
Bilimsel olarak biliyorum manevi veya ruhsal olarak bi neden var mi -
http://www.google.com.tr/search?q=Uyku+Neden+Gerekli&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a
-
Kısa ve detaysız bir açıklama yapmak gerekirse, enerji tüketimi minimal düzeylere gerilediği için vücut onarıma geçer.
Örneğin 2 saatlik bir antrenman sonrası kaslarda yıkım gerçekleştirirsin. Bunun üzerine gidip sağlam bir uyku çekmen gerekir.
Bunun nedeni ise; uyku esnasında gelişen olaylardır. Senin yıkıma uğrattığın kaslar onarıma ihtiyaç duyar. Der ki; arkadaş ben bu kadar tempoya ayak uyduramıyorum, benim daha büyük bir hacme ihtiyacım var. Daha çok gelişmem lazım. Bu sefer spor yapan bir insanın bol miktarda almış olduğu muhtemel proteini kaslara yükler ve onarımı gerçekleştirir. Yani uyku sırasında kas gelişimi sağlanır.
Bu sayede 30 cm olan bicepsin, sıkı çalışma sonucu kısa dönemde 33 - 34 cm e kadar genişleyebilir. Vücud geliştirme gibi çok geniş bir konuda bile önem sıralaması şöyledir;
1) Dinlenme
2) Beslenme
3) Antrenman performansı
Şimdi birşeyleri aydınlatmadığımı söyleme bana sakın :)
NOT: Hocam elektronik eşyalarını bile (mesela bilgisayarın ) dinlendirmen gerekir. Değil mi ? Aylarca açık bıraksan yine ''AH'' etmez. Ama gelgelelim ısınır, bozulur vs.. birçok sorun çıkarabilir. Bu nedenle dinlendirmek adı altında birçok yöntem uygulamak zorunda hissedersin. Kafanı dinlendirmek neden gereksiz gelsin ki :) -
Uyumazsan büyüyemezsin devam et. :D
-
@nazi_ hocam ben spor yapmiyorum bu gavat kaslar ondan mi biz bi herife fazlayiz diyip yaga donusuyor uyurken mi oluyor bu olay :/