Uyku Neden Gerekli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Uykum geldi su anda ne yapmaliyim ve neden :/
    insan hakkinda hrsey yazdigi icin konuyu buraya actim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Ne mektup geliyor ne haber senden soyle de bileyim biktin mi benden, her aksam gunesin battigi yerden gozlerin doguyor Gecelerime...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Cunku buyume proteinlerin uyku aninda sentezlenir ve sinirlerinin yeniden caliir hale gelmesi icin uyuman gerekiyo yoksa gun boyu uyarilan sinirlerin kaslarin hep uyarilmis halde kalir buna da yorgunluk denir

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Erkek

Gereksiz bişi bu melet, zaman kaybı. Ama uyumadan da olmuyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

Hocam 2. posta bakılırsa sen iyisin galiba :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kafan güzel galiba amk...

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı:
    -----------------------------
    Cunku buyume proteinlerin uyku aninda sentezlenir ve sinirlerinin yeniden caliir hale gelmesi icin uyuman gerekiyo yoksa gun boyu uyarilan sinirlerin kaslarin hep uyarilmis halde kalir buna da yorgunluk denir
    -----------------------------
    Bilimsel olarak biliyorum manevi veya ruhsal olarak bi neden var mi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

http://www.google.com.tr/search?q=Uyku+Neden+Gerekli&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Kısa ve detaysız bir açıklama yapmak gerekirse, enerji tüketimi minimal düzeylere gerilediği için vücut onarıma geçer.

Örneğin 2 saatlik bir antrenman sonrası kaslarda yıkım gerçekleştirirsin. Bunun üzerine gidip sağlam bir uyku çekmen gerekir.

Bunun nedeni ise; uyku esnasında gelişen olaylardır. Senin yıkıma uğrattığın kaslar onarıma ihtiyaç duyar. Der ki; arkadaş ben bu kadar tempoya ayak uyduramıyorum, benim daha büyük bir hacme ihtiyacım var. Daha çok gelişmem lazım. Bu sefer spor yapan bir insanın bol miktarda almış olduğu muhtemel proteini kaslara yükler ve onarımı gerçekleştirir. Yani uyku sırasında kas gelişimi sağlanır.

Bu sayede 30 cm olan bicepsin, sıkı çalışma sonucu kısa dönemde 33 - 34 cm e kadar genişleyebilir. Vücud geliştirme gibi çok geniş bir konuda bile önem sıralaması şöyledir;

1) Dinlenme

2) Beslenme

3) Antrenman performansı

Şimdi birşeyleri aydınlatmadığımı söyleme bana sakın :)

NOT: Hocam elektronik eşyalarını bile (mesela bilgisayarın ) dinlendirmen gerekir. Değil mi ? Aylarca açık bıraksan yine ''AH'' etmez. Ama gelgelelim ısınır, bozulur vs.. birçok sorun çıkarabilir. Bu nedenle dinlendirmek adı altında birçok yöntem uygulamak zorunda hissedersin. Kafanı dinlendirmek neden gereksiz gelsin ki :)

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Erkek

Uyumazsan büyüyemezsin devam et. :D

Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    @nazi_ hocam ben spor yapmiyorum bu gavat kaslar ondan mi biz bi herife fazlayiz diyip yaga donusuyor uyurken mi oluyor bu olay :/
Toplam Hit: 5175 Toplam Mesaj: 42