Uyku Neden Gerekli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------
    KaRaKuLe bunu yazdı:
    wert bunu yazdı:
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    KaRaKuLe bunu yazdı:
    Cunku buyume proteinlerin uyku aninda sentezlenir ve sinirlerinin yeniden caliir hale gelmesi icin uyuman gerekiyo yoksa gun boyu uyarilan sinirlerin kaslarin hep uyarilmis halde kalir buna da yorgunluk denir
    Bilimsel olarak biliyorum manevi veya ruhsal olarak bi neden var mi

hacı soru uyuyunca ne olur değil neden uykuya muhtacız

o işlemi uyumadanda yapabilirz dedim ya 

programlamada hata var yani insan oğlu okadarda mükemmel değil

Yapma haci ne alakasi var mukemmellikle program hatas demek cok sacma ona bakarsan yorulmamamiz da gerekli hic durmadan kosalim o zaman robot degiliz ki biz
    Ornegin atlar yorulma hissi olmadan kosuyor sonuc :/

:D:D:D makına mı lan bu :D ne guldum gece gece yorulmak farklıdır 

geced 6 i gordugum oldu kımı sı 2 yı gormeden yorgunluktan yıgılıyormus.

atların fızıkı performans degerlerı farklı yoruldugunu hıssedıyorlar tabıkıde ama verılen emırı uyguladıklarından durmuyorlar.

sen dogada asırı yorgunluktan kosmaktan olmus at gordun mu ? duydun mu 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    KaRaKuLe bunu yazdı:
    wert bunu yazdı:
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    KaRaKuLe bunu yazdı:
    Cunku buyume proteinlerin uyku aninda sentezlenir ve sinirlerinin yeniden caliir hale gelmesi icin uyuman gerekiyo yoksa gun boyu uyarilan sinirlerin kaslarin hep uyarilmis halde kalir buna da yorgunluk denir
    Bilimsel olarak biliyorum manevi veya ruhsal olarak bi neden var mi

hacı soru uyuyunca ne olur değil neden uykuya muhtacız

o işlemi uyumadanda yapabilirz dedim ya 

programlamada hata var yani insan oğlu okadarda mükemmel değil

Yapma haci ne alakasi var mukemmellikle program hatas demek cok sacma ona bakarsan yorulmamamiz da gerekli hic durmadan kosalim o zaman robot degiliz ki biz
    Ornegin atlar yorulma hissi olmadan kosuyor sonuc :/

ne demek yorulmaz hacı. aküylemi çalışıyo pillemi çalışıyo onlar ? 

aynı kas sisteminin daha gelişmişi onlardada var. 

niye doping filan yapıyorlar sanıyorsun..

ekleme : istek üzerine tartışmaya dahil oldum. Lütfen alıntılarda yer vererek orta düzey hakaretler savurunuz. 

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Hani laktik asit yoktu onlarda hissetmiyorlardi getirin lan o biyo hocasini
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    Hani laktik asit yoktu onlarda hissetmiyorlardi getirin lan o biyo hocasini

o hocan bosuna okumus:D laktik asit üretmeyen kas dokusu mu var 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metalkolik
    metalkolik's avatar
    Erkek

bnde hep hapşırmaya neden olen şey nedir ve hapşırma nasıl olur bunun bilimsel açıklamasını merak etmişimdir.

metal, bir müzik türü değildir bir yaşam tarzıdır, bırak seni yönlendirsin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    abi kimi arkadaslar var la uykumuymi banamisin demiyor gece 4-5defa uyaniyor kimi zaman sabahta uykusuzluk diye birsey yok. kimi insana bu uyku cok az etki ediyor bazen tatli gelsede genelde sevmiyorum uykuyumu helede9-10 saat uyumussam cildiriyorum

matematik24.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    Atalarımız yerleşik hayata geçmeden önce çok az uyurmuş yerleşik hayattan sonra uyku süreleri artmış ve bu bize kadar taşınmış. Uykusuzluğun nasıl bir kafa yaptığını tatmak istiyorsanız Google'dan "Da Vinci Uykusu" olarak araştırma yapın eğer iradeniz olağanüstüyse uyuma şeklinizi oradakine göre yaparsanız max 1 hafta dayanabilirsiniz ben 5. Gün elendim ama bunu denerken yaşadığım garip olaylar ve hisler uyuşturucu kafası gibi birşeydi.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı:
    Atalarımız yerleşik hayata geçmeden önce çok az uyurmuş yerleşik hayattan sonra uyku süreleri artmış ve bu bize kadar taşınmış. Uykusuzluğun nasıl bir kafa yaptığını tatmak istiyorsanız Google'dan "Da Vinci Uykusu" olarak araştırma yapın eğer iradeniz olağanüstüyse uyuma şeklinizi oradakine göre yaparsanız max 1 hafta dayanabilirsiniz ben 5. Gün elendim ama bunu denerken yaşadığım garip olaylar ve hisler uyuşturucu kafası gibi birşeydi.
    Hocam ben 3 gun uyumadan durmustum sinir sistemi cokecek gibi oluyor konusmalari duyuyosun ama algilamak icin sure geciyor ve surekli kalabalikta gibi hissediyorsun tepkilerin bir anda artabiliyor
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

gün boyu o kadar çok bilgi bombordımanına tutuluyoruz ki bunları işlemek için uyku moduna geçiyoruz. 

uyudunmu dış bilgilerden kurtulup gün boyu alınan bilgiler işleniyor. bir insan farkında olarak 7 tane bilgi işler. bu klavyenin renginden, duvar boyasına, gözünün gördüğünü, kulağın işitiği, elinin hissettiği, burnun aldığı koku vs vs çoğu farkında olmadan alınıyor, uykuda işleniyor, problem çözülüyor, rahatlamış bir şekilde uyanıyorsun. bu yüzden gerekli.

boş
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Esquire bunu yazdı:

gün boyu o kadar çok bilgi bombordımanına tutuluyoruz ki bunları işlemek için uyku moduna geçiyoruz. 

uyudunmu dış bilgilerden kurtulup gün boyu alınan bilgiler işleniyor. bir insan farkında olarak 7 tane bilgi işler. bu klavyenin renginden, duvar boyasına, gözünün gördüğünü, kulağın işitiği, elinin hissettiği, burnun aldığı koku vs vs çoğu farkında olmadan alınıyor, uykuda işleniyor, problem çözülüyor, rahatlamış bir şekilde uyanıyorsun. bu yüzden gerekli.

işte demek istediğim o bilgiyi geldiği gibi işlemeliyiz

programlama hatası abi geçen düşündümde ulan bizim niye kılımız var hadi kaşlar kirpikler tamam fazla ışığı engellemek için 

hadi saçta tamam sonuçta beyin en önemli organ onu korumak lazım bacağımda niye kıl var aq 

hatalı kodlama hacı başka açıklaması yok :D

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 5177 Toplam Mesaj: 42