Uyku Neden Gerekli
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------
KaRaKuLe bunu yazdı:
wert bunu yazdı:
ZoRKaYa bunu yazdı:
KaRaKuLe bunu yazdı:
Cunku buyume proteinlerin uyku aninda sentezlenir ve sinirlerinin yeniden caliir hale gelmesi icin uyuman gerekiyo yoksa gun boyu uyarilan sinirlerin kaslarin hep uyarilmis halde kalir buna da yorgunluk denir
Bilimsel olarak biliyorum manevi veya ruhsal olarak bi neden var mi
hacı soru uyuyunca ne olur değil neden uykuya muhtacız
o işlemi uyumadanda yapabilirz dedim ya
programlamada hata var yani insan oğlu okadarda mükemmel değil
Yapma haci ne alakasi var mukemmellikle program hatas demek cok sacma ona bakarsan yorulmamamiz da gerekli hic durmadan kosalim o zaman robot degiliz ki biz
Ornegin atlar yorulma hissi olmadan kosuyor sonuc :/
-----------------------------:D:D:D makına mı lan bu :D ne guldum gece gece yorulmak farklıdır
geced 6 i gordugum oldu kımı sı 2 yı gormeden yorgunluktan yıgılıyormus.
atların fızıkı performans degerlerı farklı yoruldugunu hıssedıyorlar tabıkıde ama verılen emırı uyguladıklarından durmuyorlar.
sen dogada asırı yorgunluktan kosmaktan olmus at gordun mu ? duydun mu
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
KaRaKuLe bunu yazdı:
wert bunu yazdı:
ZoRKaYa bunu yazdı:
KaRaKuLe bunu yazdı:
Cunku buyume proteinlerin uyku aninda sentezlenir ve sinirlerinin yeniden caliir hale gelmesi icin uyuman gerekiyo yoksa gun boyu uyarilan sinirlerin kaslarin hep uyarilmis halde kalir buna da yorgunluk denir
Bilimsel olarak biliyorum manevi veya ruhsal olarak bi neden var mi
hacı soru uyuyunca ne olur değil neden uykuya muhtacız
o işlemi uyumadanda yapabilirz dedim ya
programlamada hata var yani insan oğlu okadarda mükemmel değil
Yapma haci ne alakasi var mukemmellikle program hatas demek cok sacma ona bakarsan yorulmamamiz da gerekli hic durmadan kosalim o zaman robot degiliz ki biz
Ornegin atlar yorulma hissi olmadan kosuyor sonuc :/
-----------------------------ne demek yorulmaz hacı. aküylemi çalışıyo pillemi çalışıyo onlar ?
aynı kas sisteminin daha gelişmişi onlardada var.
niye doping filan yapıyorlar sanıyorsun..
ekleme : istek üzerine tartışmaya dahil oldum. Lütfen alıntılarda yer vererek orta düzey hakaretler savurunuz.
-
Hani laktik asit yoktu onlarda hissetmiyorlardi getirin lan o biyo hocasini
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
Hani laktik asit yoktu onlarda hissetmiyorlardi getirin lan o biyo hocasini
-----------------------------o hocan bosuna okumus:D laktik asit üretmeyen kas dokusu mu var
-
bnde hep hapşırmaya neden olen şey nedir ve hapşırma nasıl olur bunun bilimsel açıklamasını merak etmişimdir.
-
abi kimi arkadaslar var la uykumuymi banamisin demiyor gece 4-5defa uyaniyor kimi zaman sabahta uykusuzluk diye birsey yok. kimi insana bu uyku cok az etki ediyor bazen tatli gelsede genelde sevmiyorum uykuyumu helede9-10 saat uyumussam cildiriyorum
-
Atalarımız yerleşik hayata geçmeden önce çok az uyurmuş yerleşik hayattan sonra uyku süreleri artmış ve bu bize kadar taşınmış. Uykusuzluğun nasıl bir kafa yaptığını tatmak istiyorsanız Google'dan "Da Vinci Uykusu" olarak araştırma yapın eğer iradeniz olağanüstüyse uyuma şeklinizi oradakine göre yaparsanız max 1 hafta dayanabilirsiniz ben 5. Gün elendim ama bunu denerken yaşadığım garip olaylar ve hisler uyuşturucu kafası gibi birşeydi.
-
GusFring bunu yazdı:
Atalarımız yerleşik hayata geçmeden önce çok az uyurmuş yerleşik hayattan sonra uyku süreleri artmış ve bu bize kadar taşınmış. Uykusuzluğun nasıl bir kafa yaptığını tatmak istiyorsanız Google'dan "Da Vinci Uykusu" olarak araştırma yapın eğer iradeniz olağanüstüyse uyuma şeklinizi oradakine göre yaparsanız max 1 hafta dayanabilirsiniz ben 5. Gün elendim ama bunu denerken yaşadığım garip olaylar ve hisler uyuşturucu kafası gibi birşeydi.
Hocam ben 3 gun uyumadan durmustum sinir sistemi cokecek gibi oluyor konusmalari duyuyosun ama algilamak icin sure geciyor ve surekli kalabalikta gibi hissediyorsun tepkilerin bir anda artabiliyor -
gün boyu o kadar çok bilgi bombordımanına tutuluyoruz ki bunları işlemek için uyku moduna geçiyoruz.
uyudunmu dış bilgilerden kurtulup gün boyu alınan bilgiler işleniyor. bir insan farkında olarak 7 tane bilgi işler. bu klavyenin renginden, duvar boyasına, gözünün gördüğünü, kulağın işitiği, elinin hissettiği, burnun aldığı koku vs vs çoğu farkında olmadan alınıyor, uykuda işleniyor, problem çözülüyor, rahatlamış bir şekilde uyanıyorsun. bu yüzden gerekli.
-
Esquire bunu yazdı:
-----------------------------gün boyu o kadar çok bilgi bombordımanına tutuluyoruz ki bunları işlemek için uyku moduna geçiyoruz.
uyudunmu dış bilgilerden kurtulup gün boyu alınan bilgiler işleniyor. bir insan farkında olarak 7 tane bilgi işler. bu klavyenin renginden, duvar boyasına, gözünün gördüğünü, kulağın işitiği, elinin hissettiği, burnun aldığı koku vs vs çoğu farkında olmadan alınıyor, uykuda işleniyor, problem çözülüyor, rahatlamış bir şekilde uyanıyorsun. bu yüzden gerekli.
işte demek istediğim o bilgiyi geldiği gibi işlemeliyiz
programlama hatası abi geçen düşündümde ulan bizim niye kılımız var hadi kaşlar kirpikler tamam fazla ışığı engellemek için
hadi saçta tamam sonuçta beyin en önemli organ onu korumak lazım bacağımda niye kıl var aq
hatalı kodlama hacı başka açıklaması yok :D