Uyku Sorunum
-
Saat 2'ye 10 var ve ben 23:30'dan beri yataktayım. sağa sola dönüp duruyorum. sürekli bi düşünce kafamda. ' Far Cry 4 çıkıyomuş ya la ' , ' Acaba şu temayı şöyle mi kursaydım ' , ' Şehinşahın bi şarkısı vardı la ' gibi saçma şeyler düşünüp duruyorum. istemsizce elimle ayağımda ritim tutuyorum esniyorum deli gibi uykum var ama uyuyamıyorum. Napcam la ben?
-
anasını satayım uyuma. ben sabah 6 da yatıyorum 12 de kalkıyorum öyle yap.
-
tolvon 10 mg. 10 tl eczanede, 3-4 gün yatmadan 1 saat önce yarım 4. günden sonra tam şeklinde devam et, hayatında uyuduğun en kaliteli uyku için bana teşekkür edeceksin
-
yorgun düşmeye bak ... ancak öyle uyursun .
-
@csr288 Bugün Eyüp'ten çıkıp Topkapı ve Edirnekapı mezarlıklarına uğradık arabayla ve klimasızdı, ardından ataköy ve bağcılara geçtik ki bağcılarda en az 2 saat trafikte sıkışıp kaldık.Ardından akşam 8 gibi evde tek olduğum için düşük bütçeli tıkınmalık aramak için en az 1 km yürüdüm.Ayaklarım sızlıyor ama uyuyamıyorum :( @
Lotus ilaç son çare ama mecbur denemem gerekiyor sanırım, çünkü şimdi kafayı koysam yastığa en az 4-5'e kadar gözümü kırpmadan yatıcam :( @
mRBerkay sosyal aktiviteler 0'a düşüyor o zamanda :D Ekleme: İşin çok garip tarafı ben hiç yatağa girmezsem 4 gün uykusuz kalabiliyorum böyle garip olay.
TheKorsans tarafından 31/Tem/14 02:06 tarihinde düzenlenmiştir -
TheKorsans bunu yazdı
@
Lotus ilaç son çare ama mecbur denemem gerekiyor sanırım, çünkü şimdi kafayı koysam yastığa en az 4-5'e kadar gözümü kırpmadan yatıcam :( şimdi ben kafama göre ilaç söyledimde yaşın küçükmüş eğer bu uyku olayı seni çok etkiliyorsa, ve akşamları ayran,süt,yoğurt tarzı beslenip tamamen karanlık ve sessiz bir ortamda yattığın halde yinede uyuyamıyorsan doktora görünmende yarar var, ama seninde dediğin gibi ilaç son çare olsun bilmiyorum bendemi fazla etki gösteriyor nedir bu tolvon yüzünden en az 3-4 vize ve final kaçırdım, kaçırdığım dersler yüzünden devamsızlıktan kaldığım derslerde cabası, ayrıca elim ayağım olmuş durumda herhalde 6 aydan fazla oldu kullanıyorum almadığım zaman huzursuzum istanbuldan bursaya geldim tolvonu orada unutmuşum dört dönüyorum evin içinde tolvon olaydı şimdi mal gibi olmuştum ne güzel
-
sabah erken kalk 30 dk yürü eve gel .
akşam bakalım varmı uyku yokmu.
-
samaccc bunu yazdı
sabah erken kalk 30 dk yürü eve gel .
akşam bakalım varmı uyku yokmu.
olmuyor işte :D dediğim gibi zorlamadan 4 gün sabahlayabiliyorum :(
@Lotus O şekil bağımlı olunursa da göte gelirim işte, henüz liseye yeni başlıyorum :( ama liseye yeni başlıyıcak olmama rağmen boy 175 63 kilo bi hayvan olmam da ayrı bir mesele.
-
İnsomnia olabilirsin doktora git. Daha önceki konularından hatırladığım kadarıyla sinir stres ve depresif haller mevcut. Yaş ilerledikçe sıkıntılar kronikleşebilir. Nöroloji veya psikiyatri servisi seni bekler. Burada yazılanlar bir işine yaramayacaktır.
-
Sencer bunu yazdı
İnsomnia olabilirsin doktora git. Daha önceki konularından hatırladığım kadarıyla sinir stres ve depresif haller mevcut. Yaş ilerledikçe sıkıntılar kronikleşebilir. Nöroloji veya psikiyatri servisi seni bekler. Burada yazılanlar bir işine yaramayacaktır.
Mecburen sanırım, şöyle 2-3 gün rahat uyumuştum yine bugün uyku sorunu başladı. :/
-
TheKorsans bunu yazdıSencer bunu yazdı
Mecburen sanırım, şöyle 2-3 gün rahat uyumuştum yine bugün uyku sorunu başladı. :/
Uyku düzenindeki bozukluktan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle. Düzensiz uyku aralıkları ve saatleri en büyük etken. Bugün 6'ya kadar oturayım sonra akşama kadar yatar dinlenirim gibi bir durum yok. Uzunca bir süre uyku problemi yaşamış biri olarak söylüyorum bunu. Eğer hayat memat meselesi bir durum yoksa katiyyen 12 ile 5 arasında uyuyor olmaya dikkat et.
Aşırı düşünme ve en ufak şeyleri dahi büyük problem haline getirme huyun varsa bırakmaya çalış. Ayrıca yatmadan 1 veya yarım saat önce elektronik her şeyle işin bitmiş olsun. Telefon veya bilgisayar ekranına fazlaca maruz kalmak da uyku düzenin feci halde sarsıyor. Her gece yatmadan yarım saat önce ılık süt içmeni tavsiye ederim.
Uykunu nasıl düzene sokacağına gelince: Bugün kaçta yatarsan yat yarın 7,8 veya 9'da muhakkak ayakta ol. Bunlardan istediğini sen seçeceksin gün içerisindeki işlerine göre. Ama 10 olmasın. Uykusuzluktan ölsen de havale de geçirsen yatmayacaksın. Sonra gece saat 11 12'yi bulunca yukarıda yazdıklarımı da uygulamaya çalışarak yatağa gireceksin ve ya bu defa da uyuyamazsam korkusunu atacaksın. Bunu bir hafta boyunca istikrarlı bir şekilde sürdürürsen uyku probleminin yavaş yavaş çözüldüğünü göreceksin.
Ayrıca gün içerisinde yarım saat 45 dakika kadar bisiklet,futbol ya da herhangi bir şekilde yorucu faaliyetlerde bulun, ağır olmamak kaydıyla.
Bir de papatya çayını tavsiye ederim. BİM'de Doğadan markalı satılan hazır sallama paketler var. Gece uyumadan önce bir tane alabilirsin. Sinir sistemini beklenenden çok daha fazla rahatlatıyor ve uyku isteğini arttırıyor.
Yoğun düşünme sıkıntısından kurtulmak adına internette okuduğum bir şeyi paylaşayım. İşe yaradığını sanıyorum, ben bir süre sonra bu sıkıntıdan kurtulduğum için pek gerek duymadım. Yatağa girmeden önce yaptıklarını sözlü olarak değil görsel olarak ve geriye doğru düşünüyorsun.
Ha diyeceksin niye önce doktor dedin şimdi bunları yazdın ; antidepresan öncesi kendi kendine de düzelebileceğini belki görürsün diye yazmamaktan vazgeçtim. Bu konuda aklına gelebilecek birçok tedavi ve süreci atlattım. Her ne kadar yukarıda yazdıklarım klişe tavsiyeler gibi gelse de tek çözümün bunları istikrarlı olarak uygulamakta olduğunu gördüm. Son olarak, ihtiyacın olan şeyler : Tecrübelilerin sözüne kulak vermek, uyku problemini hafife almamak ve ya yine olursa korkusunu atmak.