Uyku Sorunum
-
uyanmak için bir sebebin yoksa, ne yaparsan yap fayda etmez.
yaz okulu sayesinde, sabah dersim var diye istediğim vakitte yatıp istediğim vakitte kalkabiliyorum.
vücut alıştı.
istersen 7'de yat, 8'de kalk hazırlan okula git, farketmiyor.
ama tatil günleri hayvanlar gibi uyuyorum, çünkü kalkınca beni bekleyen bir sorumluluğum yok.
-
amına koyayım içme ilaç falan, bir önceki sayfada bahsettim uyumak için tolvon kullandığımı ama istanbulda unuttum bu gece içemedim, yarım saat 40 dk önce falan yol yorgunluğu falan bi uyku bastırdı tam cam kenarında püfür püfür rüzgarla uyuya kaldım uyumadan önce anime izlediğim için ruhlar dünyasındayım rüyada neyse anasını satayım karabasan mı diyorlar ne diyorlar uykumdan uyandım daha doğrusu sıçradım bi anda ama vücudumu oynatamıyorum gözlerim açık kaldım öyle, açtım pc yi sabaha kadar devam şimdi, ilaçla uyumaya alıştın mı ilaçsız uyunmuyor
-
hocam uyku benim hayatımdaki en büyük sorun. bütün samimiyetimle söylüyorum kız arkadaşım terk ettik asla düzenli bir iş sahibi olamadım okula hep geç kaldım. gündüz hiçbirşey anlamıyorum. bedenim gece oturmaya ve uyuyamamaya o kadar alışmış ki hiç bir sorumluluk alamıyorum ciddi zor durumdayım. konuyu takip ediyorum ilaç dışında her türlü çözüme açığım.
-
Vallaha o bende lol de yeni hero aldığımda oluyor :D genelde akşam alıyom 1-2 maç atabiliyorum. okadar kısa sürede çözülmüyorda mekaniği tabi hepsi bozgun :D yarın olsada oynasak şimdi giricem mahvedicem ortalığı :D
-
ben senin gibi olunca 1 tabak yoğurt yiyom 20 dk sürmüyor uyumam
-
@Sencer Zaten uyuyamama sıkıntım o dediklerinle başlıyor.Yaptıklarımızı düşünmeye başlayınca aslında hata yaptığımı başka bi şekilde davranmam, başka şeyler yapmam gerektiğini anlıyorum daha da derin düşünüyorum sonra öyle yapsaydım olurmuydu falan diye işin içinden saatlerce çıkamıyorum
@Daft Aynen dediğin gibi, okul varkende geç uyanıyordum ama ilk derse girmiyicek kadar geç :D amacım vardı, şimdi yok.
@Lotus İlaç zaten hep son çare bana göre kolay bağımlı olan birisiyim :D
@Bandito Sırf bu yüzden Master Yi Ashe fix oynarım :D
@Constantin Gece yatmadan önce koskocaman bir tabak corn flakes yerim :D 6-7 yıldır devamlı yaptığım birşey. Yoğurtu da denedim işe yaramıyor.Yoruyor çok hatta gözlerimi açık tutamıyorum ama kapatınca da uyuyamıyorum
-
Haci bende de ciddi sikinti vardi hatta yakin zaman once benzer bi konu acmistim.
Benim uykum duzene girdiyse herkesin duzene girer.
Izledigim yol;
1 gun boyunca hic uyumadim. Gece boyunca pcde takildim. Aksam ustune dogru baya bi iskence oldu. Evde dursaydim kesin yatardim o yuzden disari cikip zaman gecirdim.
Gece 12de yattim. Ne kadar uykuya ac olursam oluyum yine hemen dalamadim uykuya. Bi kac saat donup durdum yatakta.
Sabah 8e alarm kurdum. Kalkmasi cok zor oldu ama becerdim.
O gunun aksami yine 12de yataga girdim. Cok daha zor sekilde uykuya daldim.
Gel gor ki, 3. Gunden itibaren hergun saat 12ye yaklasinca daha agir uykum gelmeye basladi.
Son 1 haftadir 12 olunca siziyorum direk. Sabah 8 kut ayakrayim.
-
bilenyok bunu yazdı
Haci bende de ciddi sikinti vardi hatta yakin zaman once benzer bi konu acmistim.
Benim uykum duzene girdiyse herkesin duzene girer.
Izledigim yol;
1 gun boyunca hic uyumadim. Gece boyunca pcde takildim. Aksam ustune dogru baya bi iskence oldu. Evde dursaydim kesin yatardim o yuzden disari cikip zaman gecirdim.
Gece 12de yattim. Ne kadar uykuya ac olursam oluyum yine hemen dalamadim uykuya. Bi kac saat donup durdum yatakta.
Sabah 8e alarm kurdum. Kalkmasi cok zor oldu ama becerdim.
O gunun aksami yine 12de yataga girdim. Cok daha zor sekilde uykuya daldim.
Gel gor ki, 3. Gunden itibaren hergun saat 12ye yaklasinca daha agir uykum gelmeye basladi.
Son 1 haftadir 12 olunca siziyorum direk. Sabah 8 kut ayakrayim.
bunu ben de yaptım 3-4 gün sürdü yine bozuldu :D
-
uykusuzluğun 2 sebebi vardır
1 alışkanlıklar ki bunu değiştirmek çabayla kolay
2- tıbbi bir problem mesela sinir hastaları uyuyamaz
1. si için yapılacaklar
- erken kalkın saat 5 gibi güneş doğmadan tavsiyem
- gün içinde muhakkak açık hava yürüyüş yapın. her gün uyuyamadıkça süreyi uzatın
- yatmaya yakın yoğurt yiyin yada süt hangisi iyiyse
-yatağa girincede kitap okuyun ( cübbeli Kuran okuyun hemen uyursunuz demişti. bilemiyorum tercih meselesi)
kitap derken matematik çözebilirsiniz yada sizi zorlayacak bir kitabı uykunuz gelene kadar okuyun
benim rekorum 250 sayfa bir oturuşta
2- tıbbi bir rahatasızlıksa yani birdeki maddeler işe yaramadıysa doktora git.
-
İlaçla felan çözmeyi düşünme çünkü senin düşümeyi durdurman gerek. Biyolojik bir durum değil.
Yatmadan önce 2 sayfa kuranı kerim oku mışıl mışıl uyursun, okumayı bilmiyorsan veya hadilan oradan pis dinci diye düşünürsen,
şuna bir göz at http://okyanusum.com/belgesel/eckhart-tolle-uykuya-giris/ bu akşam veya uykuya dalmak istediğin zaman hemen denemeye başla, sonra buraya gel deneyimlerini yaz :) mışıl mışıl ve çok rahat uyuduğundan bahsedeceksin.