Uykusuzluuk !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mximus
    mximus's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

5 yıl bunla boğuştum. tecrübeme gelince az uyumaya alışcan. zamanla gerekli gereksiz zamanlarda uyumaya başlıyon. mesela akşam geliyon uyuyon. sanıyon düzeldi uyku düzenin. ama ertesi gün yine uyuyamıyon.

az uyucan yani özetle. başka hiçbir çözüme inanma boşuna.

Bu yöntem doğrudur,tecrübeyle sabittir.

Sabah 8 de derse girmek için saat kaçta kalkıyorsan 2 saat daha erken kalk bakayım akşam ayakta durabiliyormusun.

Yani sabah 7 de kalkıyorsan, 5 te kalk ve gör .

En çok da kapı kendiliğinden açıldığında korkuyorum şu hayattan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Hoca bak ben sana diyim mi bu sorunun cevabı sırf alıştığın için.

Ulan tbt'de 10 kişiden 7'sinde aynı sorun var, neden? Alayımız bilgisayar başında durmadan ışığa bakan insanlarız geceleri.

Gece uyumamaya alışıyor bünye sonra uyuyamıyorsun ama sabah gerekince de erken kalkıyorsun.

Valla ben bu durumdan memnunum aslına bakarsan. Neden diye sorucak olursan, mesela uykusuzluğun olumsuz yönlerini bünyemde hiç hissetmiyorum. Bi insan ne kadar az uyursa (tabi sağlığına ve zihnine zarar vermeden) onun için o kadar iyidir. Eğer diyorsan ki ben gündüz uyku ihtiyacı hissediyorum yok halsiz oluyorum yok kafam çalışmıyor düşünemiyorum en güzel kendini uyumaya alıştırmak, yeniden!

Nasıl yapacan onu? Seni uykuya yönelten ne varsa onu bulacan. Mesela ben kitap okumaya başlayınca yatakta 20 dakkaya kalmıyor uykuya dalıyorum. :D Hiç olmadı en garanti yöntem, ışığı bilgisayarı her şeyi kapat müzik falan dinlemek yalan. Kapat gözlerini hoca elinden geldiğince "düşünmemeye" çalış. Gece yatakta düşünmekten uyuyamıyoruz zaten anasını satim ne bileyim plan yaparsın hayal kurarsın falan bunlar hep uykunun önüne geçiyor. Kendini yeniden uyumaya alıştırırsan hiçbi sorunun kalıycak emin ol. He bi de unutmadan biyolojik bazı durumlar var. Gece yatağa girmeden 2-3 saat öncesi çok çay içme, kahve hiç içme. İçeceksen süt iç, ayraniç, zlatan ibrahimoviç anadın mı. Efendime söyliyim sigara içiyorsan gene 1 saat evvelinde bi sigara iç 1 saat sonra yatağa gir falan fıstık. İşe yarayacak güven bana bir de şöyle sıcak bi banyo yaptın mı ohhh misler gibi uyursun. Hadi iyi uykular

hay
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek
    mximus bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

5 yıl bunla boğuştum. tecrübeme gelince az uyumaya alışcan. zamanla gerekli gereksiz zamanlarda uyumaya başlıyon. mesela akşam geliyon uyuyon. sanıyon düzeldi uyku düzenin. ama ertesi gün yine uyuyamıyon.

Sabah 8 de derse girmek için saat kaçta kalkıyorsan 2 saat daha erken kalk bakayım akşam ayakta durabiliyormusun.

Ya adam onu mu demiş promete adam diyor ki "az uyumaya alış" diyor. Ondan düz mantık ne var, gece geç yattıysan ertesi gün uyuma. Sonrakisi gece eşek zike zike uykun gelecek. Yok öyle bişey gelmiyor insan hakikaten artık metabolik olarak daha az uyumaya başlıyor. Amma ve lakin dediğim gibi eğer az uykunun sıkıntısını çekiyorsan başa bela.

hay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiaD06
    MiaD06's avatar
    Erkek

hocam hepinize teşekkürler. önerilerinizi denicem :) ve evet mahzal adlı muritin dediği doğru hepimiz alıştığımız için uyuyamıyoruz. 

Tek isteğim MiaD'ımın dolması .. cart curt.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    mahzal bunu yazdı
    mximus bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

Ya adam onu mu demiş promete adam diyor ki "az uyumaya alış" diyor. Ondan düz mantık ne var, gece geç yattıysan ertesi gün uyuma. Sonrakisi gece eşek zike zike uykun gelecek. Yok öyle bişey gelmiyor insan hakikaten artık metabolik olarak daha az uyumaya başlıyor. Amma ve lakin dediğim gibi eğer az uykunun sıkıntısını çekiyorsan başa bela.

yok hacı o da var demek istediklerim arasında da kafam dağınık, toparlayamamışım yazımı. adamın dediği de doğru. 5 yıl ikinci öğretim gördüm biliyorum yani. ama işte az uyuyup sonraki gün erken uyumak zorunda kalıyon uykusuzluktan. o gün güzel gidiyo diyosun düzeldi uykum. ama ertesi gün yine geç saate kadar uyuyamıyon falan. bu işin kalıcı tek çözümü bi işe girmek, düzenli çalışmak. o da öğrenciyken imkansız. işe girince de 2 günde düzelir hemen. o harici dediğim gibi az uyumaya alışcan, düzeni unutucan. öyle uykum düzene girsin olayı imkansız öğrencilikte. en olmadı 1 hafta kasarsın düzeltirsin zorlaya zorlaya, bi gece arkadaşların batak atak gel der tek gecede yine bozulur 1 hafta uğraştığın düzen.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

yok hacı o da var demek istediklerim arasında da kafam dağınık, toparlayamamışım yazımı. adamın dediği de doğru. 5 yıl ikinci öğretim gördüm biliyorum yani. ama işte az uyuyup sonraki gün erken uyumak zorunda kalıyon uykusuzluktan. o gün güzel gidiyo diyosun düzeldi uykum. ama ertesi gün yine geç saate kadar uyuyamıyon falan. bu işin kalıcı tek çözümü bi işe girmek, düzenli çalışmak. o da öğrenciyken imkansız. işe girince de 2 günde düzelir hemen. o harici dediğim gibi az uyumaya alışcan, düzeni unutucan. öyle uykum düzene girsin olayı imkansız öğrencilikte. en olmadı 1 hafta kasarsın düzeltirsin zorlaya zorlaya, bi gece arkadaşların batak atak gel der tek gecede yine bozulur 1 hafta uğraştığın düzen.

Hocam o zaman benden sana bi soru: Diyelim ki saat 3-4 gibi uyuyosun sabah da her türlü 7'de kalkıyorsun. Düzenin bu hergün bu şekildesin. Gün içinde uykusuzluk çekiyon mu? Uykusuzluğun olumsuz yönlerini hissediyon mu?

hay
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

bir iş bul çalış

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    mahzal bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

Hocam o zaman benden sana bi soru: Diyelim ki saat 3-4 gibi uyuyosun sabah da her türlü 7'de kalkıyorsun. Düzenin bu hergün bu şekildesin. Gün içinde uykusuzluk çekiyon mu? Uykusuzluğun olumsuz yönlerini hissediyon mu?

bu olay tamamen psikolojik. şöyle ki eğer bi şekilde bi işle meşgulsen hiç uykusuzluık çekmezsin. ama boşsan çok çekersin. ben tamamen boşken günde 16 saate kadar uyurum ve gerikalan zamanda da uykusuzluk çekerim. mesela anadoluda hostken hiç uyumadan 3 gün gece-gündüz çalışıp uykumun gelmediğini bilirim. oysa normalde uykusuzluğa dayanamayan biriyim. bunlar uç örneklerimdi tabi. normal şartlarda da aynı, bi işle meşgulsen, bu nolursa olsun, uykun gelmez. yorulsan da gelmez. mesela derse girdin, ilgin yoksa hep derste uykun gelir. ama hocayı seviyondur dersi seviyondur yanında oturan kıza aşıksındır, bi şekilde ilgini çeken b durum varsa meşgulsen yani işte o zaman uykusuzluk çekmezsin.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Headhunterz
    Headhunterz's avatar
    Erkek

hiç bişiyi siklemeyen birisi olarak takılma. bazı organlarını yor ki yorgunluk çöküp dinlenmek için uykuya geçişin hızlansın

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

huzur 

"
Toplam Hit: 1796 Toplam Mesaj: 25