Uyurken Depremi Farketmek
-
benim aklımda bir çözüm var ama çok zahmetli:
eğer bina yeni ise binanın statik hesaplarını yapan inşaat mühendisi ile görüşüp, deprem hesabında kullanılan modların periyotlarını öğren ve bu modların periyoduna eşit periyotta sarkaçlar hazırla, hazırladığın bu sarkaçları bir çan yada darbe aldığında ses çıkaracak bir şeyin içine koy. artık kısmende olsa rahat bir şekilde yatabilirsin. hazırladığın bu çanlar her depremde çalmaz.
Çünkü; elindeki sarkaç periyotları deprem periyoduyla çakışmadığı sürece bina yatay yüklerden dolayı rezonansa girmez. ama, ama...
-
VisualBoy bunu yazdı
benim aklımda bir çözüm var ama çok zahmetli:
eğer bina yeni ise binanın statik hesaplarını yapan inşaat mühendisi ile görüşüp, deprem hesabında kullanılan modların periyotlarını öğren ve bu modların periyoduna eşit periyotta sarkaçlar hazırla, hazırladığın bu sarkaçları bir çan yada darbe aldığında ses çıkaracak bir şeyin içine koy. artık kısmende olsa rahat bir şekilde yatabilirsin. hazırladığın bu çanlar her depremde çalmaz.
Çünkü; elindeki sarkaç periyotları deprem periyoduyla çakışmadığı sürece bina yatay yüklerden dolayı rezonansa girmez. ama, ama...
ilginç
evet bina yeni, bu yazdığını uygulamak isterdim binaya ama inşaat mühendisi kekonun birisi yazdığın şeyleri ona söylesem böm böm bakar öküz :)
sözde diplomalı mühendis :) -
Ardunio ve hareket sensörüyle kolayca yapılır hocam
-
valla reyiz benim gibi tilki uykusu olanlar vardır diye düşünüyorum aramızda :|
sol kulağımın %lik bir bölümü duymamasına ramen evde nefes alsan o derece ses kasabiliyorum.
en ufak çıtırdı patırdı sallantıda ayaktayım. ( tırstığımdan değil, çocukluktan beridir böyleyim sürekli tetiklilik hali :D )
jeo bilmem ne sensörü var titreşim.
onu bi araştır google'dan fazla birşey olacağını tahmin etmiyorum :)
-
bazen insan siren çalsa top patlasa bile duymayacak bir uykuda olabilir
şu filmde kullandıkları panik odası geldi aklıma ama 2-3 katlı bir ev yıkılsa sorun olmaz sanırım

-
DaveReed bunu yazdı
bazen insan siren çalsa top patlasa bile duymayacak bir uykuda olabilir
şu filmde kullandıkları panik odası geldi aklıma ama 2-3 katlı bir ev yıkılsa sorun olmaz sanırım

kalın çelikten bir kutu tarzı bişey alın deprem anında içine girin. böylece deprem olduğunda millet dışarı çıkıp ses çıkartmaz. Benimde işime gelir