folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uyurken Depremi Farketmek

Uyurken Depremi Farketmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

benim aklımda bir çözüm var ama çok zahmetli:

eğer bina yeni ise binanın statik hesaplarını yapan inşaat mühendisi ile görüşüp, deprem hesabında kullanılan modların periyotlarını öğren ve bu modların periyoduna eşit periyotta sarkaçlar hazırla, hazırladığın bu sarkaçları bir çan yada darbe aldığında ses çıkaracak bir şeyin içine koy. artık kısmende olsa rahat bir şekilde yatabilirsin. hazırladığın bu çanlar her depremde çalmaz.

Çünkü; elindeki sarkaç periyotları deprem periyoduyla çakışmadığı sürece bina yatay yüklerden dolayı rezonansa girmez. ama, ama...

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    VisualBoy bunu yazdı

benim aklımda bir çözüm var ama çok zahmetli:

eğer bina yeni ise binanın statik hesaplarını yapan inşaat mühendisi ile görüşüp, deprem hesabında kullanılan modların periyotlarını öğren ve bu modların periyoduna eşit periyotta sarkaçlar hazırla, hazırladığın bu sarkaçları bir çan yada darbe aldığında ses çıkaracak bir şeyin içine koy. artık kısmende olsa rahat bir şekilde yatabilirsin. hazırladığın bu çanlar her depremde çalmaz.

Çünkü; elindeki sarkaç periyotları deprem periyoduyla çakışmadığı sürece bina yatay yüklerden dolayı rezonansa girmez. ama, ama...

ilginç

evet bina yeni, bu yazdığını uygulamak isterdim binaya ama inşaat mühendisi kekonun birisi yazdığın şeyleri ona söylesem böm böm bakar öküz :)

sözde diplomalı mühendis :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ardunio ve hareket sensörüyle kolayca yapılır hocam

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

valla reyiz benim gibi tilki uykusu olanlar vardır diye düşünüyorum aramızda :|

sol kulağımın %lik bir bölümü duymamasına ramen evde nefes alsan o derece ses kasabiliyorum.

en ufak çıtırdı patırdı sallantıda ayaktayım. ( tırstığımdan değil, çocukluktan beridir böyleyim sürekli tetiklilik hali :D )

jeo bilmem ne sensörü var titreşim.

onu bi araştır google'dan fazla birşey olacağını tahmin etmiyorum :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

bazen insan siren çalsa top patlasa bile duymayacak bir uykuda olabilir

şu filmde kullandıkları panik odası geldi aklıma ama 2-3 katlı bir ev yıkılsa sorun olmaz sanırım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

bazen insan siren çalsa top patlasa bile duymayacak bir uykuda olabilir

şu filmde kullandıkları panik odası geldi aklıma ama 2-3 katlı bir ev yıkılsa sorun olmaz sanırım

kalın çelikten bir kutu tarzı bişey alın deprem anında içine girin. böylece deprem olduğunda millet dışarı çıkıp ses çıkartmaz. Benimde işime gelir

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
Toplam Hit: 1747 Toplam Mesaj: 17