Uyuyamama Ve Fazla Uyuma Sorununa Çözüm
-
merhaba arkadaşlar önceden günde 2-3 saat uyurdum sonra dengem değişti deli gibi uyur oldum simdilerdede parça parça parça uyur oldum .
aslında sorun ışıklardan kaynaklanıyormuş odamın fazla ışık alması modem ,ekran vb.. gibi ışıklarda etkiliyormuş bu kanıya nerden vardın derseniz bi abim baan göz bandı getirdi gece uyumak için takılan o zaman anladım mükemmel birşey bu diye .
uyku sorunu çekenlere denemelerini tavsiye ederim.
-
onu gözüne takınca rahat edebilirmisin ki. Ben de çok uyuma problemi çekiyorum. Mesela giriyorum yatağa baya ışık alıyor oda (sokak lambasını benim oda için özel takmışlar sanki) kafamdan bişi düşünüyorum sonra laf lafı açıyor falan bi bakıyorum sabah 5 olmuş :(
Edit: Yılda maksimum 2 defa rüya görürüm onun dışında hiç rüya görmem belki de görüp hatırlamıyorumdur bilmiyorum. Uykudan dayak yemiş gibi kalkıyorum.
dcpromo tarafından 14/Tem/17 11:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Benimde normal değildi uyku alışkanlığım doktor bir ilaç yazdı 1-2 hafta hep aynı saate kullandım attıktan 1 saat sonra kesin uyumuş oluyordum 2 hafta kadar sonra otomatik o saate uyumaya başladım ışığın sesin de uyuyamamakta etkisi büyük.
-
Hocam boyun agrısından dolayı bir ilac kullandım 1 seneye yakın
ilacın iyi yönleride var kötü yönleride yani evet veya hayır yok işin içinde bedel ödetiyor biraz
bırakmaya calıstık iflahımız sikildi sinir krizleri geçirdim hayatımdada o tarz birşey yapmamısımdır
yazmamısım gece uyutmadı suan yine başladım ilaca uyuyorum köpek gibi hemde :D
dogal bir çözüm istteyenler melatonin getirtebilir yurt dısından. ben denedim içtiğinizde sizi bayıltıcak gibi bir uyku getirmiyor.
sadece uykun geldigini hissediyon yataga yatarsanda dalıyon uykuya artı cok seksi rüyalar gördürüyor helikopterle ucarken yakıtı bitiyo heli yukarda sabit kalıyo felan dalyarak dalyarak rüyalar :D amjk
Öneri amaclı degildir remeron diye bi ilac var yarımı tamından daha cok uyku yapıyor öyle degisik birşey
:D bide cok acıktırıyor. neyse ilk günümüz bir içtik amk karnım nasıl acıktı ama bayılıcak gibi hissediyorum
kendime dondurmalı helva yaptırdım irmik oluyor heralde :D sanki cıgara içmişimde o şekil yedim yani .D
akıllı olun gençler herşeye ilac veriyorlar kısa süreli kullanın bitane kamile rivotril vermişler senelerce kullanmıs simdi kendine gelemiyor
do_som tarafından 14/Tem/17 11:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Aynı saatte yatmak, yatağı sadece uyumak için kullanmak, yatmadan önce aynı aktiviteleri yapmak(kitap okumak, dişleri fırçalamak vs.), mümkün olduğunca elektronik aletlerden arındırılmış bir odada uyumak, uyumadan belli bi süre önce(tam hatırlayamadım şuan atıyorum 1 saat)yemeyi-içmeyi kesmek yani kısacası vücudu uykuya hazırlamak oldukça önemlidir.
-
ilteris bunu yazdı
onu gözüne takınca rahat edebilirmisin ki. Ben de çok uyuma problemi çekiyorum. Mesela giriyorum yatağa baya ışık alıyor oda (sokak lambasını benim oda için özel takmışlar sanki) kafamdan bişi düşünüyorum sonra laf lafı açıyor falan bi bakıyorum sabah 5 olmuş :(
Edit: Yılda maksimum 2 defa rüya görürüm onun dışında hiç rüya görmem belki de görüp hatırlamıyorumdur bilmiyorum. Uykudan dayak yemiş gibi kalkıyorum.
hocam bendeki thy den gelmişti :D kafamda olduğunu bile hissetmiyorum gayet güzel deneyebilirsin .
eğer büyük derecede sorununuz varsa mutlaka doktora gidin.
-
KaptaN bunu yazdıilteris bunu yazdı
hocam bendeki thy den gelmişti :D kafamda olduğunu bile hissetmiyorum gayet güzel deneyebilirsin .
eğer büyük derecede sorununuz varsa mutlaka doktora gidin.
Bir tane alayim da deneyeyim. Belki de kesin cozum olur. Diktora gudince psikolojik diyip ilac veriyor icersen durduk yere kafayi yedirtiyor o ilaclar da onun icin doktora olum kalim meselesi olmadikca gitmiyorum :)
-
uykusuzluk probleminde '' sıvazlayıp '' uyumayı deneyin işe yarar.
-
Bi uyuyorum, sevseler haberim olmaz amk.
-
Enquinx35 bunu yazdı
uykusuzluk probleminde '' sıvazlayıp '' uyumayı deneyin işe yarar.
geç boşalma sorunum var hocam sıvazlayınca saatlerimi alıyor... :|
-
masteryoda bunu yazdı
Benimde normal değildi uyku alışkanlığım doktor bir ilaç yazdı 1-2 hafta hep aynı saate kullandım attıktan 1 saat sonra kesin uyumuş oluyordum 2 hafta kadar sonra otomatik o saate uyumaya başladım ışığın sesin de uyuyamamakta etkisi büyük.
ilacın adı needir hocam ? reçetesiz alabiliyor muyuz ?
Ben doktora gittim uyku probleminden ötürü ilaç filan yazmadı adam nasihat verdi :D