Uzaktan Eğitim Hakkında
-
Merhaba Değerli Müridcanlar,
Ben makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim Türkiye'de bir üniversitede örgün eğitim alıyorum.
Bu sene planım AOF den işletme okumaktı. Geçen gün uzaktan eğitim denen olaya merak sardım kıytırık bölümlerde var sanıyordum şimdi Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Müh. dahi açılmış Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde.
Bende O üniversite uzaktan eğitim ile Endüstri Mühendisliği bölümünü okumak istiyorum aynı anda.Yani herşey yolunda giderse makine mühendisi olduktan 2 3 sene sonra Endüstri müh. diplomasıda almak istiyorum.Amacım bu şartlarda yukarıda belirttiğim gibi.Denklik olayı vs ile pek ilgilenmiyorum açıkçası var yok tartışması var ama pek işime yaramaz Tr denkliği olsa dahi. Aynı anda hem örgün hem aof olduğu gibi hem örgün hemde uzaktan eğitim alabiliniyor mu yurtdışı üniversiteden.
Nette araştırdım 2008de yazılmış yorumlarda kimisi yok olmaz diyor kimisi olur diyor kimisi aynı üninin örgününe gidersen uzaktanda olur diyor bi dünya şey dönüyor ortada.Bilgisi olan var mı bu konuda?
Ve uzaktan eğitim alan arkadaşlardan artılarını ve eksilerini alsak ayrıca Hoca Ahmet Yesevi'de okuyan ve ya ora ile bağlantısı olanlar var mı bilgileri nelerdir üni hakkında. Bu konuyla benim gibi ilgilenen birçok mürid var umarım aydınlatıcı bilgiler kaynar burada:)
Teşekkürler.
-
uparım böyle işi!
nerde bizim tbtnin eğitim seviyesi yüksek entellektüel müridleri arkadaş:)
-
Hacı bende araştırdım onu.
Örgün artı aöf bende çakıyorum zaten.
Ancak uzaktan eğitim'e de öss puanıyla giriliyor normal üniversiteye girildiği gibi.
Benim aklıma gelen tek şey öss puanı ile değil de başka bir şekilde o üniversiteye girmek.
Olursa anca böyle olur.
-
Hocam ben aof işletme okuyorum nasipse eylülde bütte tek dersi verdikten sonra mezun olacağım inşallah.Sana şöyle söylüyeyim okuduğunu anlama kavarama yeteneğin varsa güzelse rahatlıkla geçersin sınıflardan,özellikle ben bu sene dersleri o kadar çalışmadım dönem içinde son bir hafta kala bi kaç gece sabahladım 8 dersin 7 sini verdim.
Avantajları şöyle: Test olarak oluyorsun,hem çalışıp hem okuyabiliyorsun ben öyle yaptım ve aynı zamanda örgüne göre daha ekonomik okumamın temel sebebi para yok,
Dezavantajları: Örgündeki gibi 40 -45 ile kaldınmı hocaya yalandın mı geçemiyorsun aynı zamanda çan eğrisi olmadığından 49,5 tan düşük ortalamayı alırsan geçemiyorsun
-
sakaryadada var hocam uzaktn eğitim
-
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Hocam ben şu anda 3. sınıfta okuyorum bu senede össye girdim.
Bu şartlarda 2 eğitimide bir arada alabilirmiyim sorum bu.
Teşekkürler.
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------
Teşekkürler.
-----------------------------örgün öğretimde okurken aynı anda uzaktan eğitimde okuyamazsın.
uzaktan eğitimde normal fakülte gibi değerlendirilir.
-
husnuweb bunu yazdı:
Nitrous bunu yazdı:
Teşekkürler.
-----------------------------örgün öğretimde okurken aynı anda uzaktan eğitimde okuyamazsın.
-----------------------------hmm.Teşekkür ederim hocam bunu öğrenmeye çalışıyordum bende aslında aksini iddaa edenlerde var ama senin verdiğin cevaba benzer cevaplar daha ağır basıyor teşekkürler.Hayırlı geceler.
-
Nitrous bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
Nitrous bunu yazdı:
Teşekkürler.
-----------------------------hmm.Teşekkür ederim hocam bunu öğrenmeye çalışıyordum bende aslında aksini iddaa edenlerde var ama senin verdiğin cevaba benzer cevaplar daha ağır basıyor teşekkürler.Hayırlı geceler.
-----------------------------bende baya araştırdım.
en son sakarya üniversitesinin sitesinde bariz bir şekilde görünce bıraktım.
-
husnuweb bunu yazdı:
Nitrous bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
Nitrous bunu yazdı:
Teşekkürler.
-----------------------------ya hocam kafayı yiyeceğim:)
biraz önce bir elemanla görüştüm kendisi orada lisans eğitimi almış özgün olarak şimdide Türkiye'de tarih öğretmenliği okuyor ve de orada yüksek lisans yapıyor uzaktan eğitim ile. Sordum aynı soruyu evet yapabilirsin yapanlar var dedi:S Ahmet yesevi üniversitesinin özel bir statüsü mü var bu konuda yoksa? sakarya ünide yazan metin nedir tam olarak? birde orada karma eğitim gibi birşeyden bahsediyor o olay farklı bir şey olmasın.
-
Nitrous bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
Nitrous bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
Nitrous bunu yazdı:
Teşekkürler.
-----------------------------ya hocam kafayı yiyeceğim:)
biraz önce bir elemanla görüştüm kendisi orada lisans eğitimi almış özgün olarak şimdide Türkiye'de tarih öğretmenliği okuyor ve de orada yüksek lisans yapıyor uzaktan eğitim ile. Sordum aynı soruyu evet yapabilirsin yapanlar var dedi:S Ahmet yesevi üniversitesinin özel bir statüsü mü var bu konuda yoksa? sakarya ünide yazan metin nedir tam olarak? birde orada karma eğitim gibi birşeyden bahsediyor o olay farklı bir şey olmasın.
-----------------------------hacı ahmet yesevide sakaryada öss puanıyla girilen kontenjanlı bölümler.
bunlar normal üni gibi düşünülür.