Uzaktan Kumanda Yapımı(Her Evde Olan Şeylerle!!!)
-
Evet beyler,gezinirkene bi vidyo buldum izledim,sizede anlatayım dedim :D
Malzemeler;
1 adet el feneri
1 adet disket
1 adet büyüteç
Yapılışı disketi kırmadan içinde olan röntgen filmine benzeyen yuvarlak tabakayı çıkarıyoruz,elbette pembeleşinceye kadar kızartmıcaz bunu :D şimdi el fenerinin önünü açıyoruz ve o yuvarlak kısma oturcak büyüklükte bi parça kesiyoruz disket içinden.(Bu işlemi yuvarlak kısmı disket içinin üstüne koyup işaretliyerek daha kolay yaparsınız.) Şimdi fenerin yuvarlak kısmındaki camı çıkarıp disketten kestiğiniz parçayı koyun,daha sonra camıda koyun ve kapatın.Şimdi feneri büyüteçle birlikte tvye tutarak uzaktan kumandayı kullanabilirsiniz =)
NOT:Bu yazımdan bi bok anlamadığınızı düşünerekten vidyo linkinide veriyorum :D
http://xage.ru/comments.php?id=2333 -
saol hacı ikinede video yu vermişsin :)
-
TorNaVida bunu yazdı:
-----------------------------
saol hacı ikinede video yu vermişsin :)
-----------------------------:D anlatamadım pek iyi,anlayamadımda aslında :D yapımı çok basit ama o fenerdemi bi ipnelik vardır nedir çözemedim.Yoksa herif sesi fln aç kapa yapıyo nası olcakki ??
-
adam bi ibnelik yapıyo ama çözemedim :P vardır bu işinde bi fırıldaklıgı amk . Adam feneri açıyodur kardesi arkadan kumanda ile değiştiriydur bilemessin hacı ipnelerin içini :p
-
kardeş o videodaki 500.000$ falan kazanmış yazıyor orda way anasını
-
hadi kanal değiştiriyonda nasıl ses açıyon :D yapıp bakmak lazım bi bok anlamadım :D ilginç bi durum
-
ilginç bişe :) eve gidim denicem :D
-
TorNaVida bunu yazdı:
-----------------------------adam bi ibnelik yapıyo ama çözemedim :P vardır bu işinde bi fırıldaklıgı amk . Adam feneri açıyodur kardesi arkadan kumanda ile değiştiriydur bilemessin hacı ipnelerin içini :p
-----------------------------Aklıma ilk gelen buydu izlerken :P boşuna tvtnin içine kadar giripte yapmıyo ipne deneyi :D :P
-
farklı komutları nasıl gönderiyor peki? ses açma, tv kapama, zamanlama vs... ?
-
abi bana pek inandırıcı gelmedi ama çünkü her tv nin sinyali farklı bari her tv de işe yarıyo mu o da yazıyo mu :D
-
altta yazdıın not çok işime yaradı saol yaw :DDD