Uzaktan Kumanda Yapımı(Her Evde Olan Şeylerle!!!)
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Çok saçma. oldu o zaman kumanda firmaları boşuna uğrasmasınlar biz evde hazırlarız. O disketin o plak kısmında bizim içine yazdırdığımız bilgiler var yada boştur. Arkadan el fenerinin ışığı onda ne etki yaratabilirki kumanda görevi görsün. Büyüteç de ışık ile verilen komutun tv ye giderken güçlendirilmesini mi sağlıyor :)
Hocalar bu kadar saçma şeye inanılmaz ki, denemek lazım diyorsunuz birde...
-----------------------------Abü piyango biletlerindeki çıkma ihtimalinide biliyosun :D ha ondan denemişin şansını ha bunda :D Umut dünyası ama bende olurmu bilmiyom :/ denemedim...
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Çok saçma. oldu o zaman kumanda firmaları boşuna uğrasmasınlar biz evde hazırlarız. O disketin o plak kısmında bizim içine yazdırdığımız bilgiler var yada boştur. Arkadan el fenerinin ışığı onda ne etki yaratabilirki kumanda görevi görsün. Büyüteç de ışık ile verilen komutun tv ye giderken güçlendirilmesini mi sağlıyor :)
Hocalar bu kadar saçma şeye inanılmaz ki, denemek lazım diyorsunuz birde...
-----------------------------Wireless adaptör üreticileri de yanında anten veriyolar ama biz kendi antenimizi yapabiliyoruz. Şimdi bu olay gerçek mi değil mi bilmiyorum ama bence saçma değil. Dijital fotoğraf makineleri için de böyle birşey görmüştüm instructables.com da.Fotoğraf filmini lensin önüne koyup kızılötesi resimler çekilebiliyordu. Sanırım burda bu adamın yaptığı şey de bu. Işığı disketin içindeki filmin içinden geçirerek kızılötesi ışık yaymak. Lensi ise çıkan ışığın frekansını değiştirmek için yapıyor olabilir.
Zaten tahminimce bu kızılötesi zımbırtıların çalışma mantığı birbirinin aynısı. Örneğin eğer kızılötesi ile çalışan bir fare kulalnıyorsanız bir televizyon kumandasını alıcısının önüne getirip basın. Farenin saptığını göreceksiniz.
-
olm adam rus sitesinde yayınlamış eğer kendisi de russa her türlü ibnelik beklenir.
rusları kendimden iyi tanırım.
-
kreston senin verdiğin örnekler açılan konudaki örneği kıyaslayamazsın. Yok ben kıyaslarım diyorsan o senin sorunun..
Not: Bunun olabileceğine ısrar eden arkadaslar yorumdan ziyade deneyip somut bilgiler verin !
-
olums en bunu yapçağına :D uzaktan kumönda al daha ii
bak
disket = 50 ykr
fener = 100 ykr
büyüteç = 100 ykr
+ -----------------
250 ykr = 2.5 ytl
:D kısaqca yeni bitane al sesinide değiştirrirsin
-
hbgrstyle bunu yazdı:
-----------------------------olums en bunu yapçağına :D uzaktan kumönda al daha ii
bak
disket = 50 ykr
fener = 100 ykr
büyüteç = 100 ykr
+ -----------------
250 ykr = 2.5 ytl
:D kısaqca yeni bitane al sesinide değiştirrirsin
-----------------------------
Aq doğru diyonda evde olan malzemelerle diom ben :D mesela kumanda pederdeyse sende kıllığına bu tarz bişiy yapabilirsin :D
-
İlginç birşeymiş.Sağol paylaşım için.Yapasım geldi benimde :))
-
denicem.. ama çalışmayacağını biliyorum çok skindirik bişey eger olursa ucuna büyütec takıp kullanırım odada :)
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
kreston senin verdiğin örnekler açılan konudaki örneği kıyaslayamazsın. Yok ben kıyaslarım diyorsan o senin sorunun..
Not: Bunun olabileceğine ısrar eden arkadaslar yorumdan ziyade deneyip somut bilgiler verin !-----------------------------
Benim işe yarayabilecek birşeye ihtimal vermem ve bunu örnekleme yapabilmem neden bir sorun olsun ki? Hadi bunu da geçtim benim konu ile ilgili kıyaslama yapıp yapamama ne zamandan beri emirreis karar veriyor? (bu arada örnekleri yeniden incelersen ışığın disketin filminden geçerken ışığın ortam değiştirdiğini ve kızılötesi ışın yayabileceğini düşünürsün belki)
Açık konuşayım : bir konuda bişey bilmeyip de "ben herşeyi çözdüm amk" tipinde davranan insanlar karşıma çıkınca ben sinirlerime hakim olamıyorum. -
arkadaşlar tv kumandasının önündeki ir ledden çıkan ışığı gözle göremiyoruz çünkü kızılötesi
ancak kamera ile görebiliyoruz ama en nihayetinde o da bir led ve ışık veriyor
bizde fenerin ışığını kızılötesi hale getirmek için disketin şeffaf kısmını kullanıyoruz, bu çok mantıksız değil
uygulamada mümkünmü bir fikrim yok