folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Uzay Boşluğu Gerçekten Boşluk Mudur?



Uzay Boşluğu Gerçekten Boşluk Mudur?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aquila
    Aquila's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2009
    Erkek

    Wolfwerine bunu yazdı:
    -----------------------------
    infernal a katiliyorum karanlik madde ve karanlik enerjiden olusuyor... ether mether degil yani cünkü her madde ışıkla etkilişime girer uzay boslugunda işikla etkilişime girip yönünü degiştiren bir şey yok...ether den oluşmussa ışıkla etkilişime girerdi kim söylemisse iyi keklemiş..Bilim teknik okuyun biraz yaf...ne etheriuzay boşlugu gercekten bosluk degil uzay boşlugu bir düzlem gibi dümdüz plaka gibidir zamanla herşey cöker bu zamana kadar ether olcak boş zannettigimiz uzayda ve yeni bulunup kanitlanmiş olcak siz buna inaniyormusunuz yahu böyle bir şeye :) ether olsaydi coktan kanitlanmiş olurdu zaten
    -----------------------------

     

    Karanlık maddenin ne olduğu hakkında fikrin var mı? Her madde ışıkla etkileşime girseydi bilmem kaç milyar yıldır insanlar nasıl yaşıyor da havadaki maddeler bozulmadı? Yani ışıkla etkileşimle bir ilgili yok o saçmalk..Uzay boşluğu plaka gibi dümdüz mü? :S Buna yorum yapamıcam.. Her şey zamanla çöker olayına da aynı cevabı veriyorum atmosfer niye çökmedi..Zaten kanıtlandı diyoruz ya neyden bahsediyorsun sen? 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wolfwerine
    Wolfwerine's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek
    birincisi uzay boşlugu plaka gibi evet... bir yatagin üstüne yattigin gibi düşün dünya ve diger gezengenler yıldızlar zamanla bu plakayi cöktürüyor  ve zaman gectikce daha da cöküyor ..tıpkı yatakta büyük bir cisim koydugundaki gibi cökme olusmasi gibi einstayn sölemiş bunu ben degil kanitlanmiş bişi buda...ether ışıkla etkilişime girer evet maddedir cünkü her madde etkileşime girer ve ışıgın yönünü degiştirmesine sebeb olur eterden oluşsaydi ışık sabit hıza yakin hizla dümdüz uzay boşlugu dediğimiz yerde gidemezdi...yani etherden oluşmasi uzay boşlugunun  cok cok sacma işik sabit hıza yakın hızla gidio madde atomlarina carpip hızında ve yönünde degişim olmasi gerekir yani ether mether yalan ışık boslukta birşeyle etkileşime girmez genelde oyüzden sabit hıza yakin gider 300.000 dünyaya gelince hızında düşme olur hatta ışıgında yerçekiminden etkilendigi ve yönünde dünyada sapmaya urandığıda kanitlanmiş birşeydir aynı zamanda uzay boşlugu dedigimiz yerde ısı yoktur ether olsaydi ısıyı iletirdi cünkü maddeler ısıyı iletir ama hiç bir iletim yok ısı iletimi uzayda yok uzay etherden olusamaz.... ....karanlik madde etkilişime girmez cünkü aslinda madde degildir tıpkı nötrinolar gibi herşey içinden gecebilir senin algilarinla sezemessin ama var oldugunu kanitlayabilirsin bunlarda kanitlanmiş bir şey ...karanlik madde diye birşey vardir sadece varligi kanitlanmiştir nasil bir yapisi oldugu bilinmiyor ama ...dünyadaki herşey etkileşime girior ışıkla sadece kendisiyle degil herşeyle etkileşime giriyor yaşlanmamizin sebebide bu zaten eger etkileşim olmasaydi yaşlanmada olmazdi yani radyoaktif dalgalar gibi ışık bizede zarar verir cünkü oda bir dalga salınımıdır .... yani cok uzun süreli de olsa ışık da zarar verir bizim hücrelerimizin bozulmasina sebeb olur arkadaşim ...kanıtlanmışsa gel bana gercek kaynakları göster bizde inanalim ama ben diyorum ki öyle birşey olamaz........
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek

    yukarıda yazan arkadaşın dedikleri güzelde bir kaç hatası var 

    evrenin en soğuk köşesi indeki sıcaklık yaklaşık olarak -270 santigrad derecedir :S

    ayrıca  boşluktan kasıt ne bişeyler göreceğim dersen(makro boyutlardan) evet boşluktur ama iş mikro boyularda değişir

    mikro boyutlara indiğimizde çöplükten farkı yoktur en başından gerek ışık olsun gerek emlektromanyetik kuvvet olsun bunlardan saçılan parçacıklar vardır(ki bunlarda fotondur) ayrıyetten gravitasyonel kuvvettin taşıyıcısı olan(teorik olarak varlığı kabul edilmiş ama deneysel olarak gözlenmemiştir) graviton parçacığı vardır yada süpernovar patmalarından yada çeşitle çekirdek reaksiyonlarından etrafa saçılan parçacıklar vardır yıldızlardan saçılan parçacıklar var(bknz:kutup ışığı)

    ayrıca boşluktan kasıt hiç bir enerji olmaması değilmidir yukarıdada yazdığım gibi en soğuk nokta -270 santigrad derece civarından

    bir yoğunluktan bahsetmek bilinen en düşük yoğunluk 10^-25 kg/m3 mertebesinde yıldızlar arası ortamdır 

    en büyük olanı ise nötron yıldız çekirdeğidir 10^18  kg/m3 tür vsvsvsvs


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek
    uzay boşluğunda ether bulunmuş olabilir, ancak boşluğun tamamının etherden oluştuğunu kimse kanıtlayamaz. Bulunan sınırsızın ta kendisi olamaz. Bu sebeple ether ve bileşenleri her naneyse aciz bi maddedir bana göre.

    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aquila
    Aquila's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2009
    Erkek

    @wolfwerine

     

    Dr. Blitz - 06.02.09:
    *madde değil ether
    *:D
    *enerji :D
    *element arası
    CureShoot:
    *nasıl C H O molekül olan ether deil mi
    CureShoot:

    *diyorum ya onu algılayabiliyoruz ama ölçemiyoruz
    *değil tam olarak...
    Dr. Blitz - 06.02.09:
    *o ether değil bu :D
    *adam bayıltmıyor...

    CureShoot:
    *hangi ether
    Dr. Blitz - 06.02.09:
    *ama oksijenli ortamlardaki iz düşümü CHO :D

     

     

     Wolfwerine kardeş o kadar yazmışsın da adamların dediği o ether değilmiş işte =) Son yazdıkların çürüyor bu nedenle ısı yayılımı felan..O bizim filmlerdeki ether değilmiş yani =) Algılıyabiliyoruz ama ölçemiyoruz diyor .. Araştırmaya devam ediyorum =)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2009
    Homo

    manyak ötesi bi konu dikkatle takip ediyorum... şu adamla her muhabbetini koysana mümkünse 

    edit eşki sözlükten

    bir dönem ışığın yayılımını açıklayabilmek için kainatı doldurduğu varsayılmış madde, esir.

    bir başkası

    isaac newton amcanin elektrigi aciklamakta kullandigi, yercekimi-optik ala$imli madde.

    buna kar$i cikan ise benjamin franklin olmu$ ve pozitif-negatif elektrik oldugunu iddia etmi$tir. ilerleyen yillarda proton ile kankasi elektron cikagelir ve olaylar geli$ir.

     

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    illision
    illision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2005
    Erkek
    Ta eski çağlardada ayın ne işe yaradığınıbın bilinmediği zamanlardada Aya taparlardı İlah diye :) buda öle bişee. Yok ether tanrı felan tövbe tövbe

    birgün olmasada birgün mutlaka
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek
    Evet gercekten bosluktur

    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wolfwerine
    Wolfwerine's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek

    boşluk bir maddeden oluşsaydi ışık sabit hızla ve ayni dogrultuda gidemez.. foton atomlara carpar ve yönünden sapardı ama  ışık sabit hızla gidiyor uzay da yani bildigimiz gibi atomik bir yapi göstermezki uzay..ether gibi cho veya farkli atomik yapida bir uzay var oldugunu söylemek için ışıgın sabit olmadigini uzayda kanitlamasida gerek ama işik sabit hıza cok yakın gidiyor bu da kanitlanmiş bir gercek...ben uzay boşluğu ısı iletmez dedim sıcaklıgı-270 derece degildir demedim ısı ile sıcaklık farklı şeylerdir aynı şey midir ? ısıyı iletmiyor işte fotonlar ısı yayiyor ama ısıyı iletmiyor madde olsaydi uzay boslugu ısıyı iletirdi diyorum..bunun neresini cürüttünüz anlayamadim :=)

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    Wolfwerine bunu yazdı:
    -----------------------------

    boşluk bir maddeden oluşsaydi ışık sabit hızla ve ayni dogrultuda gidemez.. foton atomlara carpar ve yönünden sapardı ama  ışık sabit hızla gidiyor uzay da yani bildigimiz gibi atomik bir yapi göstermezki uzay..ether gibi cho veya farkli atomik yapida bir uzay var oldugunu söylemek için ışıgın sabit olmadigini uzayda kanitlamasida gerek ama işik sabit hıza cok yakın gidiyor bu da kanitlanmiş bir gercek...ben uzay boşluğu ısı iletmez dedim ısısı -270 derece degildir demedim ısı iletmiyor işte fotonlar ısı yayiyor ama ısıyı iletmiyor madde olsaydi uzay boslugu ısıyı iletirdi diyorum..bunun neresini cürüttünüz anlayamadim :=)


    -----------------------------

    bak nereye gelecek konu :D

    eğer bir yerde hiç enerji yoksa oranın sıcaklığı -273,15 olması gerekirdi

    yukarıdada yazdığım gibi e=mc2 denklimi göz ömnünde bulundurursak ve c burada sabitse  

    nekadar enerji okadar kütle diyemezmiyiz :S

    onu demek istedim ayrıca yukarıdaki yazımdada bahsettiğim gibi buşluktan kasıt nedir :S

     

    diyorsunki ışık yolundan sapardı foton atomlarla etkilerşirdi

    sen boşluktan kastettğin nedir için de hiçbir parçacığın olmadığı bir yermi :S

    ki fotonda bir parçacıktır  

    ki parcacık varsa enerjide vardır 


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 9304 Toplam Mesaj: 48