folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Uzayda Okyanusların 140 Trilyon Katı Büyüklüğünde Su Kütlesi Keşfedildi

Uzayda Okyanusların 140 Trilyon Katı Büyüklüğünde Su Kütlesi Keşfedildi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

lan sanki ben yapmışım gibi soruyon. iyimisin sen ya ? cern deki deneyde ne aradıklarını biliymusun. anti madde. peki bu anti madde ne zaman oluşuyo. büyük patlamadan hemen sonra. kısa bir süre. karadelikler birleşip patlamaya neden oluyo demişsin. iyimisin sen ? nerde yazıyo benim yazdıklarımda ? yat uyu arkadaşım. yazdıklarımın altına kesin doğrudur mu yazmışım. araştırma yapmadım. tek bildiğim kara delik solucan deliği değildir.

kara delik hakkında araştırma yapasım geldi ve yaptım. evet yanılmışım. ama sende her çoku bildiğini iddaa etme bana.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kara_delik

http://tr.wikipedia.org/wiki/Solucandeli%C4%9Fi

al oku şunları. solucan deliği ne işe yarar kara delik ne yapar. sonra cevap ver. yada verme umrumda değil zaten.

-----------------------------

amma kızdın müdür sende, çömezim diye olsa gerek, yok yani anti madde değil içlerindeki diye biliyorum, öyle olsa yok olurdular yuttukça, nasıl yırtıldıysa boşluk maddeye ve anti maddeye öyle dikilirdi ve yeniden boşluk olurdu, bu nedenle cern'deki deneyde bir antimadde kuark sisteminin diğer madde sistemlerini kendine benzetmesinden ve dünyanın yok olmasından korkuluyordu şu ana kadar olmadı. Her neyse cümleler uzarsa sen yine kızarsın, deli zırvaları ile gerçek bilmi ayırman dileğiyle

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

evrenin genişlemesinin tek kanıtı x ışıması değil yıldızların ve daha kompleks olan galaksilerin birbirlerinden uzaklaşmasıdır ki bu artık bilinen ve genel kabul gören bir bilgidir yani teoriden öte bir gerçekliktir.soruma net bir cevap alamadım.ben diğer evrenleri sormuştum ama dayanağını açıklamadan başka bir evren diyerek devam ettin.ben işte o başka evrenin dayanağını soruyorum. ve diyorum ki genişleyen balon şeklindeki evrenimiz (tıpkı dünya gibi) in varlığından yola çıkarak başka bir evrenin varlığının dayanağı nedir ? evren dediğimiz gerçeklik ile uzayı birbirinden ayırmak gerekir.uzay dediğimiz hepimizin bildiği gibi sonsuz kabul edilen bir boşluktur, evren de bu boşlukta yer alan ve genişleyen balon şeklinde olduğu bilinen bir varlık alanı.evrenin genişleyen balon şeklinde olduğu kabul edildiğinde kara delikler ve beyaz delikler anlamlı hale geliyor.son olarak herhangi bir evren modelini temel alsak bile başka evrenlerin varolduğu konusunda kesin bir bilgi edinemeyiz çünkü bizim varlığımız big bange dayandığından big bangin öncesini bilemiyoruz.günün birinde evrenin sınırlarını aşacak olursak -ki bu balon evren modelinde mümkün sanırım- diğer evrenleri -tabi varsalar- görebiliriz ancak göreceğimiz o evrenlerin bizim evrenimizle pek bir ilgisinin olacağını tahmin etmiyorum, tamamen bağımsız olacaklardır.ve asıl sorulması gereken soru şudur sonsuz uzayda kaç tane big bang olayı oldu ?

Emin misin uzaklaştıklarına ? elbette big bangin etkisinde olan ve hala uzaklasanlar olabilir ancak galaksimiz şu an bir karadeliğe doğru hızla gitmekte, adım adım bütün cisimler karadelik olduktan sonra ve karadelikler de birbirini yuttugunda madde hacme sıgmayarak patlayacaktır, yani evrendeki cisimler birbirinden tamamiyle uzaklaşmaz bu bilgiyi nereden bulduysan bi zahmet git bunu diyenin ağzına sok, ortaya deli zırvası atıyorlar sonra da bu bilinen kabul gören bir bilgidir diyorlar, evrenin genişledigi konusu kütlesiz fotonların kütle cekim yasalarından çok az etkilenmeleri nedeniyle ilk big bangden sonra durmadan devam eden fotonların çıkardığı bir sonuçtur, başka bir evrenin dayanağı nedir sorusuna cevap veremem, daha onceki yazımda da evrenler şayet çoklarsa eğer içiçedirler ve bunların toplamı yine bir evrendir dedim, en başından beri başka bir evrenin varlığıyla ilgili bir iddam olmamasına rağmen önce baska evrenler nedir dedin sonra da baska evrenlerin dayanagı nedir dedin, ilk yazımda belirttigim gibi evrenler birden fazla iseler bile biz bunu bilemeyiz, umarım aynı soruyu bir daha sormazsın =)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

12 milyar yıl öncenin suyu o bitmiştir şimdiye.

=)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:

12 milyar yıl öncenin suyu o bitmiştir şimdiye.

Hahahah

Ben diyecektim sen yazmissin zaten.

Hacilar o gordugunuz sey 12 milyar once vardi. Yani su anda olup olmadigi mechul.

NOT: Karadeliklerin uzayi ve zamani buktugu einstein kanitlamistir. Buyuk ihtimal karadeliklerin icine giren zamanda ve mekanda sicramalar yapiyordur.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayteach
    ayteach's avatar
    Erkek

resim atarii oyunlarına benzio aynı

Bir Serseriyi Öldürecek Yine Serseri Kurşundur...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

su aydınlıktır bi şey olmaz boş verin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juliet
    Juliet's avatar
    Erkek
    Kara deliklerin anti maddeden oluştugunu veya kara maddeden olustugu gibi varsayımı daha önce duymadım.Kara delikler kütle çekiminin sonsuz boyuta ulasması sonucu olusur o nedenledir ki ısık dahi kaçamaz.Ha belki kara delik kafayı yiyip bütün evreni yutarak küçültüp patladıysa bilemem. National geo yalancısıyım bende ilk mesajımda yer alan solucan deliği vs. muamma dedim stewen hawking zaten böyle birşeyin olmadıgını da söyledi ancak uzay hala sır.

011100110110000101111010011000010110111000101110011000010111011001101001
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkraver
    darkraver's avatar
    Erkek
    scuderia bunu yazdı:

bende şu karadelikleri merak ediyom içine giren nereye gidiyo acaba...

koptum hacı sabah sabah :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Lan ben bilmem kaç megapixel kamerayla burnum ucundaki şeyi çekiyorum birşey görünmüyor parazitten bulanıklıktan bu elemanlar taaaaa nerdeki şeyi çekiyorlar jillet gibin çıkıyo. Vay annasını. :D

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

melih gökçek kızılırmağı bıraksında burdan çeksin suyu :D 

www.yesilgrow.com - Growshop
Toplam Hit: 8245 Toplam Mesaj: 57