folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Uzayda Okyanusların 140 Trilyon Katı Büyüklüğünde Su Kütlesi Keşfedildi

Uzayda Okyanusların 140 Trilyon Katı Büyüklüğünde Su Kütlesi Keşfedildi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

lordvader89 bunu yazdı:
    -----------------------------

ltcelik bunu yazdı:

12 milyar ışık yılı demek gözlemlediğimiz cismin 12 milyar yıl önceki hali demek...

Şu an orda olsak bile yerinde bualbilir miyiz?

Nasıl yani? 12 milyar yıl önceki halini mi görüyoruz biz o su kütlesini? Hocam anlamadım ben :S

aynen öyle 12 milyar yıl önce uzayda su vardı teorik olarak oksijyen oluşumuda mevcuttu..

eğer mutasyona ugramışlarsa veya evrim geçirmişler ise bir atmosfer oluşumu gerçekleşmiştir :)

buna bağlı olarak 12 milyar yıl sonra hayat belirtisi kıpırdamış olabiilir :)

yani şuan o su kütlesi yalan olmuştur nasa gündem yaratmaya çalışıyor :))

edit: düzenleme :  şuan ki görüntüler 1 milyar yıl öncesine ait olabilir :))

paralel evren teorisi bu konuda tespitlenmiş olabilir mi:)

şimdi çek ama paralel evrende 1 milyar yıl önce filan diyeblirmiyiz fizikçiler ?

edit 2 :  ingilzce quasar vs şeysi : 

http://www.phys.vt.edu/~jhs/faq/quasars.html

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

lordvader89 bunu yazdı:

Nasıl yani? 12 milyar yıl önceki halini mi görüyoruz biz o su kütlesini? Hocam anlamadım ben :S

o kadar uzak ki ondan yayılan ışık bize 12 milyar yılda ulaşıyor. evet 12 milyar yıl önceki halini görüyoruz. mesela güneşten gelen ışık 8 dakikada ulaşır dünyaya. güneşin de 8 dakika önceki halini görüyoruz hep.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juliet
    Juliet's avatar
    Erkek
    12 milyar ışık yılı öncesini gördügümüzden kasıt ısığın ordan buraya gelme süresi boyunca 12 milyar ışık yılı geçmiş olmasından kaynaklı yani eş zamanlı düşünürsek orası su anda bambaska bi halde olabilir.

011100110110000101111010011000010110111000101110011000010111011001101001
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

lordvader89 bunu yazdı:

Mesela sana uzaktan bir top atıldığını düşün sen bu topu kucağına varana kadar elinde hissetmessin. Aynı mantık.Çoğu cisim gibi bu karadelik ve çevresindeki olay her neyse bir ışık saçıyor. bunun saçtığı ışık ilk oluşum anından itibaren evrende bir yol almaya başlar. 12 milyar ışık yılı uzaklıkta olduğu için ( bir ışık yılı = 9,460.530 x 10¹² km)  oluşumu anında ilk saçtığı ışık bize anca bugünlerde ulaşabiliyor. En basitinden mesela güneş diyelim ki bir gün sönse enerjisini yitirse biz güneşin söndüğünü 8 dakika sonra farkederiz. Güneşte o anda çıkan ışık dünyaya 8 dakika sonra varmakta.  Kısacası şu anda bu arkadaş oralarda olmayabilir :D Ama olayın geneli önemli evrende hayat olmadığına inanlar için büyük bir inanç kaynağı bu :D

Avukat/Hukukçu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

ltcelik bunu yazdı:

12 milyar ışık yılı demek gözlemlediğimiz cismin 12 milyar yıl önceki hali demek...

Şu an orda olsak bile yerinde bualbilir miyiz?

belki de hayat oluştu evrimleşti onlar da bizim 12 milyar yıl önceki halimizi görüp "burda daha güneş bile yok lan" diyor =)

marsta protein bulduk diye biliyorum zaten bir kaba birkaç element koy ve elektrik ver proteinler olusur, protein-substrat ilişkisindeki anahtar yapısı, aslına bakarsanız orbitallerin eşleşmesi, konu çok derine inmeden, proteinlerde erkek ve dişi olacak girinti ve cikintilar olusur, yani C seklindeki proteine O seklindeki protein girer sonra O seklindeki proteine C ceklindeki protein girer boylece milyonlarca C ve O olur, bunlar kendi aralarında uzun zincirler oluştururlar ve yaşamın ilk adımları oluşur, kimse on üzeri bilmem kaç ihtimal var deyip, küçüklük göstermesin, 10 üzeri bilmem kaçta bir ihtimal var diyorsunuz o on uzeri bilmemkacın on uzeri bilmem kacıncı kuvveti kadar dünyada atom oldugunu unutuyorsunuz, yok aslında unutmuyorsunuz, allah yok din yalan demeye utanıyorsuuz, bu arada kopardım ipin ucunu prophet kusura bakma =)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flybatwin
    flybatwin's avatar
    Erkek

suyun olduğu yerde yaşamda vardır bilim adamları diyor :) 

www.tekno50.com
Toplam Hit: 8251 Toplam Mesaj: 57