Uzaydan Gelebilecek Hastalıklar?
-
Merhabalar,
Merak ettiğim bir konu var.
Uzaya çıktık diyelim. Bir kaç gezegene iniş falan yaptık aracımızla. Gerek biz indik gerekse de araçtan çıkmadık.
Şimdi böyle bir durumda Dünya ya herhangi bir hastalık, parazit getirme gibi bir durum olabiliyor mu?
NASA ne diyor bu konuda?
Mod not. Konu kategorilerine ve basliga ozen gosterelim.
-
-
bulabildiğimiz en gelişmiş canlı şimdilik bir iki çeşit bakteri. Onlar da yüksek radyoaktiviteye dayanıklı basit canlılar sonuçta.
Yani kutup buzullarında daha büyük tehlike var. Eridikçe son buzul çağından kalma bakteriler-tek hücreliler vs. çıkıyor mq insan üzerinde fena etkileri olabilecek canlılar çünkü vücudumuz tanımıyor.
Biz, dünyamız seviyesinde terraforma uğramış bir gezegen bulana ve oraya ayak basana kadar, oradan bir hastalık gelmez.
He belki uzaylılar gelir onlardan birşey bulaşır onu bilemem.
-
xxjokerxx bunu yazdı
uzayda yaşamı bulduk bide hastalık getirme kaldı
İşte cevap.
-
Evet olabiliyor.
Bildiğim kadarıyla dünyaya inen astronotlar hemen o amerikan filmlerindeki gibi aileleriyle kucaklaşmıyor. Sağlık kontrolunden geçiyorlar. O risk var hep.
Hatta tarihte hastalanıp ölen var diye hatırlıyorum. Emin değilim gerçi. Aklimda öyle kalmiş.
-
biz uzaya hastalık bulaştırıyorsak o nolacak belki olan canlılığı öldürcez öyle bir pis insanlarız çünkü
-
nasa nin uzaya gittigine bile inanmiyorum dunyayi kandiriyorlar :D uzaydan hastalik falan geleceginede pek inanasim gelmiyor
-
Martech bunu yazdı
nasa nin uzaya gittigine bile inanmiyorum dunyayi kandiriyorlar :D uzaydan hastalik falan geleceginede pek inanasim gelmiyor
Bknz Bakanımızın Nasa ile ilgili açıklaması :D
Ay desen neysede adamlar patara kutere ISS ye malzeme gönderiyorlar :/ -
İyi düşünmüşsün, herşeyin başı sağlık.
-
Hocam biz gelmişiz ya işte hastalık olarak. Dünya'nın içine ettik virüs gibi yayılmadığımız yer kalmadı.
-
Ekstrem şartlara uyum sağlayabilmiş, bircok şeye bağışıklık kazanmış bir bakterimsinin olduğunu dusunsek, bu bakterimsi de diğer bazi bakteriler gibi çürümeye yol açsa. Ama değdiği dokuyu komple işlevsiz hale getirebilse, birçok çeşit maddeyi sindirebilen bir yapısı olsa ve mükemmel bir hızla cogalabilseler insanoğlu için başedilmesi çok zor bir durum olabilir belki. Yada düşünebilen bir yapısı olsa bunların, belki dokularına girdikleri insanları kontrol edebilme yetisine sahip olabilseler ,bir şekilde birçok sıkıntılı durum yaşanabilir. Ama tek hücreli bir canlıdan bahsetmedim.
Şimdi dusununce hayal gücüm bu kadarına yetti. Başka ne olabilir bilemiyorum. Hâlâ uzay diye bir yerin olduğundan ne kadar eminiz olabiliriz durumunu falan da uzun uzadıya düşünmek de lazım aslında. :D