Uzaydan Gelebilecek Hastalıklar?
-
Popüler science (yanlış değilsem 49 veya 50. Sayisinds) okumuştum , ay da yapılan yürüyüş ve gönderilen sonda lar her ne kadar dezenfekte edilmiş olsa da uzay a mikroorganizmalar taşımış olabilir diyordu.
Eğer böyle birşey olmussa ve orada evrim geçiren bir mikrop ilerde tekrar bizim aracılığınızla dünyaya gelebilir. Bununla beraber hangi gezegen olduğu aklıma gelmiyor ama yer altind buz tabakaları olabilir deniliordu eğer haklıysa adamlar muhtemelen orada da canlı bakteriler vs bulunur.
Sonuç olarak hastalığa yakalanmamiza sebep olacak birşey olur mu pek sanmıyorum , muhtemelen uzay bizi değil biz uzayı bozarız ;))
-
Genelde pislikten olur hastalık,
-
@izzmarit konuya bekleniyorsun. :))
Bir ara Mars 'ta buzulların altında bakteri bulundu falan diyorlardı. Doğru değil mi?
Zaten şimdiye kadar bir Ay 'dan geri gelindi Dünya ya. Ay temiz de diğer gezegenler temiz mi? Ya da kuyruklu yıldız, meteor falan işte neyse.
-
uzaydan gelirmi bilmiyorum ama bizim uzaya gönderdigimiz hersey özenle bakteriden arindiriliyor.
-
-
bizim milletimiz yaratici,ama sorun o kadar yarataciyiz ki gercekciligi kaybetmisiz
herneyse simdi tek hucreliler uzayda veya marsta yasiyacakca buranin kosullarina ayak uyduruyorlardir -50 +1 (mars kosullari dogru hatirliyorsam )derece oldugunu dusunursek cogu sicak kanli hayatta kalmali en azindan sicak bolgeler falan,
onun disinda ben neil grasetyson butun kanallarda koyun delisi gibi "uzay hayat bulmuk olum!!" diye bagirmadan hayat bulduklarinada inanmam
-
SkynetX bunu yazdı
@izzmarit konuya bekleniyorsun. :))
Bir ara Mars 'ta buzulların altında bakteri bulundu falan diyorlardı. Doğru değil mi?
Zaten şimdiye kadar bir Ay 'dan geri gelindi Dünya ya. Ay temiz de diğer gezegenler temiz mi? Ya da kuyruklu yıldız, meteor falan işte neyse.
hahah şahane konu kendimi toparlayayım spawn olucam
-
Dünyadan, uzaylılara AIDS bulaşır.
-
SkynetX bunu yazdı
Merhabalar,
Merak ettiğim bir konu var.
Uzaya çıktık diyelim. Bir kaç gezegene iniş falan yaptık aracımızla. Gerek biz indik gerekse de araçtan çıkmadık.
Şimdi böyle bir durumda Dünya ya herhangi bir hastalık, parazit getirme gibi bir durum olabiliyor mu?
NASA ne diyor bu konuda?
Mod not. Konu kategorilerine ve basliga ozen gosterelim.
aids :D bulaştırmasınlarda uzaylı bulup gerisi kolay
-
Oksijensiz solunum yapan bakteriler özellikle spor formda inanılmaz dayanıklı olurlar ve çok uzun süre hava boşluğunda dahil yaşayabilirler. Uzay mekiği ile uzaya çıkan bakteriler olacağı gibi benzer formda mikroorganizmalar diğer gezegenlerde de varsa (ki ben olduğunu düşünüyorum) dünyayı da kontamine edebilirler, etmişte olabilirler. Bizim bunu farketmemiz inanımlaz patojen olan bir mikroorganizma büyük bir yıkım yapmadıkça çok zor.