folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Uzun Yol Gemide Herhangi Bir Bölümde Çalışabilmek İçin

Uzun Yol Gemide Herhangi Bir Bölümde Çalışabilmek İçin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seriouserror
    seriouserror's avatar
    Erkek

benim 15-20 gün içinde deniz adamı belgem çıkar tahminimce. bu gece ist.a yola çıkyorum. son sınav var. bundna önce 2 sınava daha girdik. fakat 2 side formaliteydi. yarınki gerçek sınav ve müşavirlik yapılıyo. eğer meslek lisesi mezunuysan yağcı olarak başlayabilrisn. 1000-1200 $ dan başlar maaşlar. eğer 36 ay yabancı bayraklı gemilerde çalışırsan bedelli askerlik hakkında doğar. sigortan 1e 1.5 yatar. yani 30 gün çalışırsın 45 gün yatar. fakat yabancı bayraklı gemilerde sigorta olayı yoktur. fakat maaşı yüksekyir. birde sözleşmene göre 6 yada 8 ayda bir tam maaş ikramiye alırsın. daha detaylı bilgi istersen seriouserror@hotmail.com

SeRiousErRoR
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Bende yakında bilgisayar mesleğini bırakıp denizci cüzdanı çıkartıp gemide çalışmaya başlayacam. Sitede kaptan büyüklerimiz var, konuyu kendilerine gösteririm, yorum yaparlar...

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek
    beyler şu sınav,mınav olayları nasıl oluyor tarihler,prosedürler,şartlar nedir açıklayıcı bilgiler verirseniz sevinirim.bende gemilerde çalışmak istiyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Aciklasinda  birisi , iyice ayrintili bilgi versin.anasini satim cekip gitmek istiyorum artik buralardan.Bugun nefret ettirdiler iyice nan :| Bro guverte temizlenir , yelkenler fora , iskele alabanda yapilir , direksiyon tutulur , ag atilir ...her isi yaparim :D Yeterki insanogluyla cok iletisim icinde olmayayim :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

herkez hayatından bezmiş denizci olmak istiyo :D

benida alın aranıza asdsdagdsafad :D

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek
    herkeste hafiften bir şıtaynbeklik(john steinbeck)etkisi görüyorum:) eğer şartlar elverseydi 17imde şıtaynbek yüzünden dünya turuna çıkacaktım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    Aciklasinda  birisi , iyice ayrintili bilgi versin.anasini satim cekip gitmek istiyorum artik buralardan.Bugun nefret ettirdiler iyice nan :| Bro guverte temizlenir , yelkenler fora , iskele alabanda yapilir , direksiyon tutulur , ag atilir ...her isi yaparim :D Yeterki insanogluyla cok iletisim icinde olmayayim :D
    -----------------------------

Benide al lan "tbt gemide" filmi çekeriz, köklerik cügaraları  xD

kendinize ayığ olunuz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seriouserror
    seriouserror's avatar
    Erkek

millet gereken açıklamayı herkese yapabilrim. bi önceki msj ımda msn im var

fakat 2 gün giremijem. birasdan ist. a yola çıkıyorum. bu arada eskişehirdeyim.

SeRiousErRoR
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek

Muridler ;

gemide calisabilmek icin denize kiyisi olan (iskenderun, mersin, antalya, izmir, istanbul, samsun, vs...) liman baskanliklarindan en detayli bilgiyi edinebilirsiniz.Ben denizde 9-10 yil calismis biri olarak sorulariniz olursa yanitlarim.Oncelikle gemide calisabilmek icin gemi adamai cuzdani cikartmaniz gerekir, basvuruyu yaptiginizda liman baskanligi sizi bu cuzdani verme yetkisi olan kurslara yonlendirecektir.kurs'ta size temel denizcilik bilgisi ogretilir ve kurs sonunda sinavlar vardir, basarili olmaniz halinde temel 5-6 sertifikayi almaya hak kazanirsiniz.Gemi adami cuzdanimizi ve gerekli sertifikalirimizi aldik varsayalim, Simdiiiiiiiii, calisacak bir gemi bulmaya geldi sira, yukarida bahsettigim illerde, ya sirketlerin kendisinin yada gemilere yuk ve kumanya temin eden sirketlerin acentalari vardir.Bunlardan is basvurusu formlarini temin edip doldurabilirsiniz, ama agir abimizin birinden "yakinimdir, ilgilenile" kartini gostermezseniz is bulmaniz zor olabilir.Cunku gemilerde acemi adami sevmezler, bu demektir ki sana ogretecekler ve senin yerine de calisacaklar.Gemide herkes kendi isini yapar ve sorumludur, eger zincirin bir halkasi bozuksa ki bu sen olacaksin, digerlerine yuk olursun. Zannetmeyin ki, gezmek, dunyanin bir cok ulkesini gormek cok zevkli olacaktir.Eger disiplini sevmiyorsaniz, dilinize sahip olamayip cok konusursaniz, alkole duskunlugunuz varsa, gemi ve deniz hayatiniz hic de kolay olmayacaktir.Ozellikle cok ve bos konusmamaya ve kendi ozel hayatinizdan, ailenizden, karinizdan, kiz arkadasinizdan bahsetmeyin derim.Onlar sadece senin adini ve nereli oldugunu bilsinler yeter, fazlasini kendinize saklayin.Arkadasin birinin dedigi gibi, yuk gemilerinde calismak icin sizden bedensel guzellik beklenmez, kisa, uzun, sisman, yakisikli, cirkin, ne olursan ol, calisabilirsin.Siz liman baskanliginda basvurunuzu yaptiginizda tahsilinize gore size sinif atarlar, mesela duz lise mezunlari eger kendileri aksini istemezlerse buyuk ihitmalle "guverteci" olurlar, bunun ilk asamasi ya mico'luktur yada kamarot'luktur.sanaat okulu mezunlari da "makinaci" olarak baslarlar, ilk asama "silicilik"tir sonra "yagcilik" sonra "makina lostromo"dur.

Maaslara gelince, Ben 3-4 yildan beri calismiyorum, o yuzden tam detayli bilgim yok ama gecen gun arkadasin biriyle kousmustum, guverte reisi olarak 1240 euro aldigini soyledi.Siz yeni cikcaginiz icin gemiye 1000 dolar civarinda olacaktir.

Gelelim Kaptan olma olayina, Herkes kaptan olamaz, olmak icin gemi insaat yada denizcilikle ilgili bir unv. bitirmek gerekir( unv. adini hatirlayamadim). Ayrica "carkci" olabilmek icinde gemi makinalari yada denizcilik meslek liselerinin ilgili bolumunden mezun olmak gerekir.Ama hem kaptan hem de carkci olmanin uzun yollarida vardir, buda kideminiz arttikca gorevinizde yukselir, eger baslarsaniz detaylari goreceksiniz.

Eger, gurultuye, stresse, uykusuzluga, deniz tutmasina, kir'e yag'a, disipline dayanamazsaniz ve antisosyal kisilik bozuklugunuz varsa gemi hayati size gore olmayacaktir.

"Allah selamet versin"

Another day another death another sorrow another breath...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

benim abim Miço :|

gemide calisma belgesi war :D

mersinde çıkarttırmıştı,1 aylık bi kurs...kursu geçene veriyorlar,iş bulabilirsin öyle sanırım :B

ama abim hiç uğraşmadı,o yüzden gemici de olmadı :D

evde Miço diye çağırırız onu :|

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
Toplam Hit: 8795 Toplam Mesaj: 24