folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vatan Bilgisayar‘A Windows İadesi

Vatan Bilgisayar‘A Windows İadesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Arkadaşlar forumdan alıntıdır. Güzel bir haber bu. emsal teşkil etmesi dileğiyle (:

http://forum.ubuntu-tr.org/index.php/topic,18388.msg223788/topicseen.html#msg223788

Vatan bilgisayardan aldığım dizüstü bilgisayarlarla birlikte tarafıma zorla satılan Windows işletim sistemi iadesi için Hakem heyetine yapmış olduğum başvurum lehime sonuçlanmıştır. 25.04.2010 günü Vatan Bilgisayar işletim sistemi bedeli olan 226 TL'yi iade etmiştir. İade süreci yaklaşık üç ay sürdü. Bu sürecin kısalığı Vatan Bilgisayar'ın hakem heyeti kararından sonra Tüketici mahkemesine itiraz etmemesinden kaynaklanmaktadır. Yeni bilgisayar alacak ve windows kullanmak istemeyen arkadaşlara duyurulur. İşletim sistemini iade etmekten korkmayın kaymakamlığa vereceğiniz bir dilekçe yeter. İadeler ne kadar çok olursa linux işletim sistemlerinin tanınması o kadar çok olacaktır.
    Bilgisayarı aldıktan sonra windows işletim sistemini iade edeceğimi söyledim. Konuyla ilgili Tüketici mahkemesi kararı olduğunun belirtmeme rağmen iade almadılar. Bende bir dilekçe yazarak Vatan bilgisayara iadeli taahütlü olarak posta ile gönderdim.

Birkaç gün sonra da süreci anlatan başka bir dilekçe ile hakem heyetine başvurdum. Hakem heyetine yazdığım dilekçe ekine Ankara 1. Tüketici mahkemesinin kararını ekledim. Bilgisayara da windowsu hiç açmadan direkt Pardus kurdum. Kaybetme ihtimaline karşı recovery bölümünü silmedim. Dün de kendileri bilgisayardan recovery bölümünü kaldırdılar. Fiyatı belirlerken Vatan bilgisayarın internet sayfasındaki işletim sistemi bedelini iade istedim. Bilgisayarı beş taksitle almıştım iade istediğim tutarda beş taksitli tutardır.
    Dilekçe örnekleri aşağıdaki gibidir.
    -----------------------------------------------------------------
    SAYIN VATAN BİLGİSAYAR  SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

17.01.2010 tarihinde İzmir şubenizden almış olduğum Lenova marka dizüstü bilgisayarla birlikte verdiğiniz Windows 7 Home Premium Tr işletim sistemini  Müşteri hizmetleri bölümünde görevli arkadaşa ve yöneticisine iade etmek istediğimi belirttim. Kendileri işletim sistemini iade almadılar. Konuyla ilgili Ankara 1.Tüketici mahkemesinde açılmış ve sonuçlanmış bir mahkeme kararı olduğunu belirttim. Linux Kullanıcıları Derneğinin internet sayfasında yayınlanan haberi okumaları için kendilerine verdim. Buna rağmen iade almadılar.
    18.01.2010 ve 19.01.2010 tarihinde internet sayfanızdan size iki mesaj daha göndermeme rağmen bir yanıt vermediniz.
    Windows sözleşme koşulları çok ağır olduğundan sözleşmeyi kabul etmediğimi bildirir ve satın aldığım bilgisayarla birlikte vermiş olduğunuz işletim sistemini kullanmayacağımı belirtirim. Bilgisayara yapıştırmış olduğunuz lisansı çıkaramadığım için (yırtılacak olması ve lisans bilgilerinin okunamaz duruma geleceği için) lisans bilgilerini aşağıdadır. Her zaman bir personeliniz gelip lisans bilgilerini iptal edebilir.
    Windows işletim sistemini iade almanızı ve işletim sistemine ödemiş olduğum 226 TL’nin tarafıma iadesini rica ederim.
    Saygılarımla

Coşkun Aktaş

Adres :……………………………………… İZMİR
    Lisans bilgileri :
    Windows 7 Home Prem OA MEA
    Product Key ……………………………………………….
             Microsoft
    ------------------------------------------------------------------
    T.C. BUCA KAYMAKAMLIĞI

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı

TÜKETİCİ ŞİKAYET FORMU
    TÜKETİCİ :
    Adı Soyadı : COŞKUN AKTAŞ
    Adresi :……………………………………… İzmir
    Telefon no : ……………………………….
    Mal veya Hizmet Adı : Windows 7 Home Premium Türkçe İşletim Sistemi
    Bedeli : 226 TL
    Satış Şekli : Taksitli Satış
    ŞİKAYETÇİ OLUNANIN :
    Ünvanı : Vatan Bilgisayar Sanayi Ve Ticaret A.Ş.
    Adresi :  Ankara Caddesi 282/1 Sokak No:6      3. Sanayi Sitesi/Bornova İZMİR
    Telefonu : ………………………..                 Faks: ………………………….
    UYUŞMAZLIK KONUSU : 17.01.2010 tarihinde Vatan Bilgisayar A.Ş.’den Lenovo marka 59-028166 kodlu dizüstü bilgisayarı beş taksitle satın aldım. Bu bilgisayarla birlikte Windows işletim sistemini  şahsıma zorla sattılar. Kendilerinden işletim sistemini geri almalarını ve 226 TL tutarındaki işletim sistemi bedelini geri iade etmelerini rica ettim. Müşteri hizmetleri bölümünde çalışan memur arkadaş ve yöneticisi bunun mümkün olmadığını belirtti. Kendilerine aynı konuyla ilgili Ankara  1. Tüketici Mahkemesinde 2008 yılında Av. Nihad Karslı tarafından açılan ve 14 Aralık 2009 saat 10.25’te sonuçlanan mahkeme kararı  olduğunu ve buna dayanarak iade istediğimi belirttim. Bunu da dikkate almayıp paramı iade etmediler. 18.01.2010 ve 19.01.2010 tarihinden Vatan Bilgisayar A.Ş’nin intenet sayfasından iade için iki mesaj gönderdim. Bu mesajlara yanıt vermedikleri için 20.01.2010 tarihinde işletim sistemini iade almaları için dilekçemi  iadeli taahhütlü olarak gönderdim.
    Yukarıda adı geçen davada olduğu gibi işletim sistemleri bilgisayarların ayrılmaz bir parçası değildir. Bilgisayarlar işletim sistemi olmadan da satılabilir. Tüketici işletim sistemi seçme hakkını kullanarak istediği bir işletim sistemini bilgisayarına kurabilir. Dünyada yüzlerce işletim sistemi mevcuttur. Tüketici kendi ihtiyaçları ve zevklerine göre dilediği işletim sistemini kullanır. Bu işletim sistemleri Windows gibi ücretli olabileceği gibi; ücretsiz de olabilir. Ben ücretsiz olan bir işletim sistemi kullanmak istememe rağmen Vatan Bilgisayar A.Ş. bana zorla Windows işletim sistemi satarak elimdeki parayı almaktadır.
    Bu uygulama aynı zamanda diğer işletim sistemlerine karşıda  haksız rekabet ortamı yaratmaktadır. Vatan Bilgisayar A.Ş. Windows’un piyasada tekel olmasına yapmış olduğu bu uygulamayla yardım etmektedir. Bir süre sonra piyasa da sadece Windows kalacak ve Tüketicinin seçme özgürlüğü ortadan kalkacaktır.
    TALEP : Mağduriyetimin giderilmesi ve tutarın yasal faiziyle iadesi.
    Coşkun AKTAŞ
    21.01.2010

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

helal olsun abi tebrik ediyorum seni :) pcden fazla windows a veriyoruz parayı :|

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

alıntı

-------

Bilgisayarı aldıktan sonra windows işletim sistemini iade edeceğimi söyledim. Konuyla ilgili Tüketici mahkemesi kararı olduğunun belirtmeme rağmen iade almadılar. Bende bir dilekçe yazarak Vatan bilgisayara iadeli taahütlü olarak posta ile gönderdim. 

Birkaç gün sonra da süreci anlatan başka bir dilekçe ile hakem heyetine başvurdum. Hakem heyetine yazdığım dilekçe ekine Ankara 1. Tüketici mahkemesinin kararını ekledim. Bilgisayara da windowsu hiç açmadan direkt Pardus kurdum. Kaybetme ihtimaline karşı recovery bölümünü silmedim. Dün de kendileri bilgisayardan recovery bölümünü kaldırdılar. Fiyatı belirlerken Vatan bilgisayarın internet sayfasındaki işletim sistemi bedelini iade istedim. Bilgisayarı beş taksitle almıştım iade istediğim tutarda beş taksitli tutardır.

----------

Bende gold dan almıştım ama alalalı baya oluyor denesek tutar mı?

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

23 nisanda aldım bilgisayarı ne gibi işlemler yapılacakmış anlayan varsa bi yazsın bende vatandan aldım

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Delikanlı linuxçüymüş. Ben de yapacam bunu.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

olay iyi güzelde bana birazda saçma geldi. Adamlar eğer işletim sistemini iade edebilirsiniz diye bir seçenek koymadılarsa bence mahkeme işi falan saçma geliyor

Sonuçta satılan bilgisayar bir paket olarak satılıyor. İçinde otu boku kılı tüyü dahil. Her ne kadar yazılımsal birşeyde olsa işletim sistemide o paketin içinde yer alıyor.

Mantığa ters gelen noktada bu. Düz hesap abi der ben bunun 1 gb ramini kullanmıcam bunu sana geri iade edeyim sende bana 1gb ramin parasını ver.

Yada 4 gb ramli makinede abi ben nede olsa bi msn bi feysbuk bide winamp acicam. Topu topu 1 gb ram tutar ,3ünü zaten kullanmıyacağım bana paramı geri ver hesabı gibi birşey oluyor.

Madem işletim sistemi istemiyorsunuz o paketi bozmaya hakkınız yok gidip toplama bilgisayar al kardeşim diye siktiri çekme hakkı olması lazım vatanın BENCE.

veya [karnım aç saçmalıyorum]

tabi bu anlatılanlar masaüstü içindi :]

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Genki bunu yazdı:
    -----------------------------

olay iyi güzelde bana birazda saçma geldi. Adamlar eğer işletim sistemini iade edebilirsiniz diye bir seçenek koymadılarsa bence mahkeme işi falan saçma geliyor

Sonuçta satılan bilgisayar bir paket olarak satılıyor. İçinde otu boku kılı tüyü dahil. Her ne kadar yazılımsal birşeyde olsa işletim sistemide o paketin içinde yer alıyor.

Mantığa ters gelen noktada bu. Düz hesap abi der ben bunun 1 gb ramini kullanmıcam bunu sana geri iade edeyim sende bana 1gb ramin parasını ver.

Yada 4 gb ramli makinede abi ben nede olsa bi msn bi feysbuk bide winamp acicam. Topu topu 1 gb ram tutar ,3ünü zaten kullanmıyacağım bana paramı geri ver hesabı gibi birşey oluyor.

Madem işletim sistemi istemiyorsunuz o paketi bozmaya hakkınız yok gidip toplama bilgisayar al kardeşim diye siktiri çekme hakkı olması lazım vatanın BENCE.

veya [karnım aç saçmalıyorum]

tabi bu anlatılanlar masaüstü içindi :]

Microsoft'un sözleşmesinde sistemi açmadığın takdirde iade hakkın bulunuyor.

.ike .ike iade edecekler. Bu davanın ilk örneği ABD'deydi.

http://lifehacker.com/216393/run-linux-and-get-money-back-on-your-new-pc

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

tüketici hakkında söle bir hakkınızda var etiketin üstünde ne yazıyorsa aldıgın ürünü o fiyattan alabilirsin.üstüne ek para koyamazlar.koyarlarsada verme :D etikete bakacaksın orda ne yazıorsa o..windows işletim sistemini sonradan ekledilerse yasal degildir..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Simdi olay şu mu ;

ben 1500 tl ye bir laptop alıyorum. ama icinde kurulu olan windowsu istemiyorum.

ve buna karsilik bana 226 Tl iade mi edicekler ?

yani laptopun fiyati 1500-226 = 1274 Tl mi olucak ?

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hoca şu yaptıklarını ayrıntılarıyla (dilekçe örnekleri yazdıkların....) buraya koyarsan diğer arkadaşlarda hiç uğraşmadan bu işi kolaylıkla yapabilirler. Ayrıca tebrik ederim.

Şimdi kafama takılan tek bir soru var. Normalde laptop üreticileri bir windows için 226 ytl gibi bir rakam ödemiyorlar. Çünkü toptan alıyorlar. OEM windows o kadar etmez benim bildiğim ir acer yada bir toshiba gibi bir firmaya bir adet windows'un maaliyeti 49 dolar kadar. Peki bu farkı şimdi kim ödemiş oluyor? Vatan Bilgisayar mı?

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

cuneyd bunu yazdı:

Simdi olay şu mu ;

ben 1500 tl ye bir laptop alıyorum. ama icinde kurulu olan windowsu istemiyorum.

ve buna karsilik bana 226 Tl iade mi edicekler ?

yani laptopun fiyati 1500-226 = 1274 Tl mi olucak ?

Aynen öyle.

Toplam Hit: 6926 Toplam Mesaj: 31