Vatan Bilgisayar‘A Windows İadesi
-
flassy bunu yazdı:
-----------------------------
cuneyd bunu yazdı:
-----------------------------
Simdi olay şu mu ;
ben 1500 tl ye bir laptop alıyorum. ama icinde kurulu olan windowsu istemiyorum.
ve buna karsilik bana 226 Tl iade mi edicekler ?
yani laptopun fiyati 1500-226 = 1274 Tl mi olucak ?
-----------------------------Aynen öyle.
-----------------------------o zaman bende laptop alinca kesin bunu soylerim.Ne diye fazla ücret vereyim ki..hem belki linux kurucam..
226 tl vermektense linux kurmayi tercih ederim :)
-
Valla kusura bakmayın ama banada sacma geldı adam dıyorkı bunu bu sıstemle satıyorum dıyor ve duyuruyor sen bunu alırken bu sıstemle bırlıkte aldıgını kabul edıyorsun cunku ıcınde bu ısletım sıstemının oldugunu bılıyorsun yok ben ılla ıstemıyorum dıyorsan adam dıyorkı sıe gıt bununla vermeyen bır eyrden alırsan. Satsın kuralı budur. Bazen bız bıle kardesım banım malım bu yersen dıyoruz adamlar detaylarını vermıs.
-
Bence bilgisayarlarda windows dayatmadan başka birşey değildir. müşterilerin işletim sistemi seçme/seçmeme hakkı olmalıdır.
-
Arkadaşlar olayın gerçekçiliğinden şüpheniz olmasın.Daha öncede oldu benzeri olaylar.Ayrıntılı bilgiyi yarın eklerim.Bende iadet etmeyi düşünüyorum.Recovery'yi siliyorlar.Öylece alıyorsunuz bilgisayarı.Emsal davalar var yani.
-
mahkemeyle falan uğraşmadan direkt işletim sistemsiz veya freedos dediğimiz mağazalarla anlaşmalı ücretsiz işletim sistemi kurulu isteyebilirsiniz, yine windows parasını düşeceklerdir.
sonra isteyen linux kullanır isteyen korsan windows, 200 küsür liraya işletim sistemi satmasınlar adam olsunlar da sonra korsana karşı savaş açsınlar.
-
bizim arkadaş a mersinde direk işletim sistemsiz satıp yanında ubuntu verip win7 yi de kuruvermişler :)
-
kimseye zorla bilgisayar satmıyor ne vatan nede benzeri marketler
-
Sanki Windows a para veriorz :D nysee
en iyisi toplama Pc hocam. kafana göre doldururosun Pc ni...
ben şirketlere güvenmiyorum. garantiymiş bilmem ne hepsi hikaye. pc d earıza olunca nedense
hep kullanıcı hatası die iade edilir. zaten aldığınız toplama pc deki tüm parçalrda teker teker garantilidir. de garanti boş iş
hocam...
-
dilekçe örneklerini bekliyoruz.
Emsal davalar varda biz başvururken emsal dava olduğunu nasıl belirteceğiz yani dilekçe mi sözlü süreç tam olarak nasıl işliyor bilenler tam olarak anlatabilirler mi?
-
"Yeni bi yasa çıktı, artık her model bilgisayarın Windowssuz olanından da satılacak" diye bir şeylr duymuştum ben de. Saçma diyen arkadaşlara da söyleyeyim, neresi saçma? Sen hiç kullanmayacağın bir şeye neden para veresin ki? Gayet de mantıklı bir şey bence. Sadece işletim sistemiyle kalsa iyi. Ofisi para, osu para busu para. Çoğu Windows kullanıcısının bilgisayarı crackli yazılım dolu. Sormazlar mı hiç adama "Çalıntı olduğunu bildiğin bir gofreti rahatsızlık duymadan yer misin?" diye? Konuyu özgür yazılıma getirmeyeyim yine devam edeyim. Bütüm markaların tüm modellerinde Windowslu versiyon varsa Windows olmayan versiyon da olmalı bence, varsa da ya da şu yukarda yazdığım - gerçekliğinden emin olmadığım- yasa çıktıysa ya da çıkacaksa bu iyi bir şey.Tüketicinin hakları var, o davanın da bir sürü örneği var. Bu sadece bilgisayarla, Windowsla sınırlı da değil.