folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Vatan Sağolmasın! Sermaye Sağolsun, Paşalar Sağolsun..!



Vatan Sağolmasın! Sermaye Sağolsun, Paşalar Sağolsun..!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek
    1962 denizli doğumlu bir askerin sözleri.. kitapta yayınlandığı gibi yazıyorum...


    Ordu savaşı bitirmek istiyor mu? Bir gece tabur komutanı geldi karakola, bu arada köyden ateş geldi. bana; "bin şu kariyere git tara gel şu köyü" dedi. "Kendi köyümüzü nasıl tarayayım" dedim. "Yazılı emir verecekmisin?" "Tara" diyor ama kendisi gitmiyor. Galeyana gelip tarasam! yorumu size bağlı. İstiyor mu istemiyor mu? Güney Doğuya gitmek istenir mi, biz köylü çocuğuyuz. Köylü çocuğunun torpili morpili mi olur? Kimsesizleri gönderiyorlar, kaytarma çok fazla. Vatanı korumak garibanlara düşüyor, zengin işini bilir. Toplum, kendine değinceye kadar hiç ilgilenmiyor. Ölürsek şehit, kalırsak gazi hesabı. Ya sakat kalırsam..?

    1992 yılında tehris olmuş.. bu sözleri 1998 yılındsa söylemiş...

    Yıllar önce bitlisteki bir savcının sözleri....

    Biz elimizden geleni yapıyoruz, barış istiyoruz.. Zaman zaman işler normale dönüyor, yollarda günenlik sorunu kalmıyor ve insanlar evlerine rahatça gidebiliyor. Fakat ne oluyorsa birgün haber alıyoruz; bir arabanın soyulduğunu, ya da birinin kaçırıldığını birinin öldüğünü görüyoruz. Bunun üzerine tekrar karar alınıyor, emirler veriliyor ve bölgedeki yolculuklar tekrar konvoyla yapılıyor. yani 30-40 araba biraraya geliyor, sonra bu arabaların önüne askeri panzer getiriliyor. Arkada da panzer, bu şekilde insanlar evlerine ulaştırılıyor. Ve bu da saatler sürüyor. Bu benim tuhafıma gitti, araştırdık. Bölgedeki yollarda çay ocağı, lokanta restoran, benzin işletmesi gibi yerlere baktık, araştırdık. bunların sahiplerinin çoğunun özel tim görevlisi olduğunu öğrendik. Bu beni şok etti. Çünkü ortada büyük bir ticaret var, bir rant var. Eğer güvenlik olursa, insanlar evlerine rahatça ulaşırsa; bu yol boyu dizilen restorantlar, çay ocakları, benzin işletmeleri para kazanamayacak. Öbür türlü ğer güvenlik sorunu olursa insanlar saatlerce yollarda bekleyecek. Beklerse ne olacak? Restorantları kullanacaklar. Evet bütün bu oalyların arkasında biz bu kişilerin olduğunu tesğit ettik. Söyleyin, böyle bir ülkeye barış gelir mi..?



    MEMEDİN KİTABI - NADİRE METER

    Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maganda
    maganda's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2006
    Erkek
    Atatürkçülük'ten kopalı çok olmuş bu millet yazık
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2006
    Erkek
    bu işler 94-95 lere kadar surdu bu hatalar artık yapilmio.licenin nufusunun yarıya dusuruldugu ve pasaya suikast yapildii zamanlardan...

    hız emniyettir...!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    keolerea
    keolerea's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    fakat hala arada bi danışıklı dövüş olduğuna inanıyorum ben....

    GEMİDE FRAGMAN ; http://www.youtube.com/watch?v=uoZrImWRO3M
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek
    pff. özel tim elemanın restorandan kazanacaı 3-5 kuruş para ya ihtiyacı mı var?

    ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MRkill
    MRkill's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2006
    Erkek
    tabii olayın sadece görünen yüzünü bu keşke sadece bu restorant gibi ufak işler olsa doğu ve güney doğuda kaçakçılığın sahtekarlığın başını bu paşalar çekiyor kaymağı onlar yiyor ezilen zavallı halk oluyor. bu savaşın bitmemesinin ana sebeplerindendir...

    Dün gece yeni bir meyhane buldum mezarlıgın tam karşısında, Eger bir gün arayıpta bulamazsanız ya meyhanedeyim yada tam karşısında
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek
    hacı askere laf sokma!! bu ulkede herkezden herseyi bekle hatta babandan bile ama askerden bekleme...yuzbası cıkıyo 1-2tane yolsuzluk yapmıs oda 15yılda 1 ya olur ya olmaz paşa demek general ve ustudur o insanlar hakkında boyle konusma!! o paşa oyle bisey yapsa bile bunu bırak sen mit bile ogrenemez kocum o yuzden boyle salakca seylere inanma halkıda inandırtma askere olan guveni sarsmak icin bi politika iste...ama biseyi bilmiyolar Turklerde ordu-millettir guven hicbirzaman sarsılmaz asker dimdik ayaktadır... org.İlker Basbugun sozleri vardı"Kimse TSK nın vatan ve millet sevgisini olcmeye kalkmasın,sabrımızı sınamaya calısmasın.bunun için Tarihin kanlı sayfalarına bakmaları yeterlidir"

    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amorf
    amorf's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek
    size iki kitap önerecem.
    -güneydoğudan öyküler-
    -şemdinlide sınırı aşmak-
    Bu kitaplarda mehmetçiğin ne zor koşullarda savaştığını,şehit,gazi olduklarını okudum,inanılmaz etkilendim ama ...neyse okursanız bu "ama" ları bulursunuz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    Dkn_Jan Kardeş zaten Orduya Millet güveniyor, Zaten göz nurumuz ki zaten içinde evlatlarımız var hepsi bizim evlatlarımız, Konuyu açan arkadaşta kötüleme amacı ile dememiş

    Yurdum içinde oynanan oyunlara dikkat çekmiş, Kötü olanları anlatmış ki memlekette çok kötü olaylar baş gösteriyor ne güzelde ifade etmiş, mesele bizim bunu bilmemiz olurda içimizden birinin günün birinde bu milletin başına gelmesi olasıdır işte bu bilgiler ışığında bişeyler edebilmesine vede düzeltmeye katkıda bulunmasına vesile olabilir.

    Vatan kısa yada uzun vadede yatırım için değmezmi.
    Gençlerimizin bu pislik odaklarına şer üstü şer odaklarına yada milletin güvenini sahtekarca kutsal Ordumuzun adı altında yürütmeleri hakkında bilgilenmeleri bence faydalıdır.

    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    Arkadaşın dediği olayları yapanlar da zaten asker sayılmazlar, anlattığı kişiler Özel tim dir, Paralı askerler para için askerlik ederler, Bu tanımlamaya göre Tüm Özel timcileri ele almamak da lazımdır, bizim için bizler için yaptıkları takdire şayandır aldıkları para verdikleri hizmeti karşılamaz.

    Ancak içlerinde kötü amaçlı gruplaşmalara meyilli kişiler Güneydoğuda akan kanı azdırmakta asıl olarak Milletin barış içinde yaşamasına engel teşkil etmektedirler.

    Vede Duyumlarda yada anlatılan hikayelerde kesinlikle Askerimizle ilgili şaibeli hikaye olmamıştır, Yanlışlıkla olan olayları ört bas etmek haricinde. Mesela zavallı bir çobanı yanlışlıkla öldürdükten sonra yanlışlıkla kısmına kadar her şey normal ama hadi öldü neden pkk damgası vuruyon be kardeşim denecek hatayı etmeleri vardırki bu hıyanet de sayılmamaktadır. olayın vahim şokuyla oluşan bir durumdur. Askerimize laf atılamaz atanda sanırım burada yoktur.

    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek
    Asker baba Kandil'e neden çıkmaz diye düşünürüm hep. Neden temizlemez ? Bu konuyu bi ele alaım ne dersiniz.?

    Çokmu zor koşullar var orda, o yüzden mi çıkamıyor asker ?
    Bordo bereliler vs. özel timlerimiz diye övünüyoruz. bu birliklerimiz çıkamıyor mu o eğitimsiz militanların rahatçı hoplaya zıplaya çıkabildikleri yere.

    Peki neden çıkıp temizleyemiyor Mehmetçik ? Tayyip engelliyor diyecek bazıları. Tayyibi çok mu seviyorum ? Hayır ! Ama asker Kandil'e çıkacak ta Tayyip hangi götle çıkma diyecek söyler misiniz bana ?

    Askere laf atmayın, askere laf atmayın ! Yıllarca burada terörle mücadele amirliği yapmış polis, tayini istanbula bir ilçede emniyet müdürlüğü çıkmasına rağmen geri getirtiyor tayinini eski görevüne dönüyor. Vatan aşkı için, düşmanla polis olmasına rağmen savaşabilmek için. Ve diyorki bizim bu örgütü temizlememizi engelleyen tek güç dolaylı yoldan ve ya direkt, asker diyor. gözleri doluyor. hayatında silah tutmamış, ya da anası babası gariban anadolu köylüsü olanlar bir bir düşerken torpilin amına koyanlar kantincilik yapıyorlar sıcak kıçlarını dayayıp koltuğa. çoban hasanın yegane oğlu hüseyin körpecikken adeta devleşerek savaşıyor ve düşüyor, bilmem hangi yaraımın oğlu tikky tankut kışlada ya kantik işletiyor, ya da ağaçların dibinde sigara içiyor.

    yok asker ne yaptığını bilir bekliyor ayaklarına hele hiç yatmayın. asker zamanıda gelince dalacak ortalığın amına koyacak hiç demeyin. ortalama 20 yıllık bir süreç boyunca bu ülke kürdüyle türküyle lazıyla zazasıyla arabıyla kan kusuyor. nerede asker ? nerede götümüzü kaldıra kaldıra anlattığımız özel timlerimiz, kendi üretimimiz silahlar özel tesisler, nerede ? evet asker ne yaptığını biliyor, asker rant peşinde ! ha bu rant peşinde ki asker belki en tepedeeki değil, ama onun sağında ki solunda ki asker.

    binlercesinin kanı hala yerdeyken bazıları timsah gözyaşlarıyla sadece darbe sinyalleri vermeyi öğreniyor. ve a.q.dumun yawşak borsasını iki çift sözüyle hoplatmayı öğreniyor.

    bilmiyorum mürid kardeşlerim söyleyecek çok şey var. bu forumda ahkam kesem o kadar kişi varki. bunların çoğu eminimki daha hayatında bi panzer onun peşine vermişken ondan kaçmamıştır, ya da bi özel eğitimli mehmetçiğin gözlerinin içine canlı canlı bakmamış, doğru dürüst jop yememiş, jitemci amcaları tarafından sindirilmemiştir. ve çoğunun buna götü de yetmemektedir !!

    kendinize ayığ olunuz
Toplam Hit: 2346 Toplam Mesaj: 16