folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vatandaşlıktan Çıkmak

Vatandaşlıktan Çıkmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

ben bunu ünide hocama sormuştum. gözleri parladı. sonra error verdi :)

ama finalde hatırlat sana bu soru için 25 puan ekleyeceğim demişti.

verdi hakketen 25 puanı :)

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam vatansız olmanın getirdiği en büyük sorun hiçbir hakkının olmaması ve pasaportun olamayacağından dolayı herhengi bir ülkenin sınırından  legal yollarla giriş yapamayacak olman. Ha yüzölçümü çok büyük ya da aynı şekilde nüfus yoğunluğu fazla olan ülkelerden birine giriş yapmayı becerebilirsen, herhangi bir devlet kurumu ya da kolluk kuvvetleri ile münasebetin olmadan hayatını geçirebilirsin.

Eğer ingilizcen varsa wikipedideki ilgili başlığı incele. Bm nin vatansızlar ile ilgili çeşitli kanunları mevcut

http://en.wikipedia.org/wiki/Statelessness

Yanlız şunu söyleyeyim çifte vatandaşlığın yoksa eğer vatandaşlığını iptal etmen imkansız gibi birşey.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

sanırım türkiye ile ilgili

tc vatandaşlığından çıkarsın çıkmasınada

çıktığın anda bir daha tc sınırları içine giremezsin

öyle bir ipnelik yaparlar sana ;)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caldii10
    caldii10's avatar
    Erkek

başımdan geçen bir olayı anlatayım:

işyerinden arkadaşımla adliyede bir davada şahit olarak gittik.topu topu 5-10 dk sürecek bir olay. 

işler uzadı arkadaşım mübaşirle takıştı. birsürü olay da gerçekleşti.Adliyedeki polisler geldi fln. Sonra arkadaşım;eline bir kağıt kalem aldı

dilekçe yazdı.Cumhuriyet başsavcılığına diyerekten.   .....vatandaşlıktan çıkarılmamı istiyorum  diyerek nöbetçi savcının karşısına çıktı.

kapı açık bende olayı dışardan izliyorum. Savcı: siittir giiiitt  senle mi uğraşacağım ben. seni içeri bi attırırım bir daha güneş yüzü göremezsin fln korkuttu. aldı kağıdı yırttı attı. 

vatandaşlıktan çıkmak için bir takım hazırlığın olması lazım.2. bir vatandaşlığın olması gerek ki. buradan ayrıldıktan sonra diğer vatandaşı olduğun ülkeye gidesin. yoksa aynı filmlerdeki gibi. hiçbir sosyal kimliğin olmaz. (ancak facebook profilinde olur)

Alacakaranlığı hiç sevmem, ya gündüz olmalı ya gece ; kurşun değidiğin ya derinden vurmalı ya namluda kalmalı ; Dost dediğin ya senin gibi olmalı yada hiç olmamalı...!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

o is kolay degil kardesim,kan aliyolar bitarafindan saglam bi ulkeden vatandaslik icin,eger evlenmezsen.Macera dolu amerika tarzi hayal yapma 10sene anani goremezsin

cordelian tarafından 21/Ağu/13 00:57 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

soyundan gelen imtiyazları var sanırım hoca

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

bazi avrupa ulkelerinde vatandasliktan cikip kendini vatansiz yapabiliyorsun. devlet disina cikiyorsun, devletten faydalanamiyorsun falan.

ancak turkiye'de gecerli degil, vatandasliktan cikmak icin baska bir ulkenin vatandasi olman lazim, yani zoraki vatandassin.

=)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sosyopatmanik
    sosyopatmanik's avatar
    Erkek

siyasi mülteci olarak sığın 

at avrat silah
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Sealanda vatandaşlık başvurusu yaptım hatta toprak satin alim dedim ama vermedi şerefsizler, sealand kraliyet ailesinden referans fln gerekiormuş.

Onun dışında cumhuriyet ilan edilince yurtdışına sığınan osmanlı hanedanları ve onların torunlarının çoğu vatansız. Biz osmanlıyız diyorlar ve yaşadıkları ülkenin vatandaşı olmayı kabul etmiorlar. Fakat onların özel bi pasaportu var istedikleri ülkede yaşamalarını sağlayan. Kaldıkları hiçbir ülkede sağlık güvencesi, sigorta, emeklilik vs gibi hakları olmuyor.

şimdi şeyhim hiç bi ülkenin vatandaşı değiller ya bu özel pasaportu nereden alıyorlar? sonuçta bunlara istedikleri ülkede yaşama isteğini verecek bi merci olmalı baktığında (yada saat geç oldu benm için)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    vukuat bunu yazdı

vatandaşmıyız ki köleyiz ameka gidip yunanistana iltica edesim var .

geeeeel geeeelll... bekliyorum :)

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
Toplam Hit: 4854 Toplam Mesaj: 32