Vatandaşlıktan Çıkmak
-
ben bunu ünide hocama sormuştum. gözleri parladı. sonra error verdi :)
ama finalde hatırlat sana bu soru için 25 puan ekleyeceğim demişti.
verdi hakketen 25 puanı :)
-
Hocam vatansız olmanın getirdiği en büyük sorun hiçbir hakkının olmaması ve pasaportun olamayacağından dolayı herhengi bir ülkenin sınırından legal yollarla giriş yapamayacak olman. Ha yüzölçümü çok büyük ya da aynı şekilde nüfus yoğunluğu fazla olan ülkelerden birine giriş yapmayı becerebilirsen, herhangi bir devlet kurumu ya da kolluk kuvvetleri ile münasebetin olmadan hayatını geçirebilirsin.
Eğer ingilizcen varsa wikipedideki ilgili başlığı incele. Bm nin vatansızlar ile ilgili çeşitli kanunları mevcut
http://en.wikipedia.org/wiki/Statelessness
Yanlız şunu söyleyeyim çifte vatandaşlığın yoksa eğer vatandaşlığını iptal etmen imkansız gibi birşey.
-
sanırım türkiye ile ilgili
tc vatandaşlığından çıkarsın çıkmasınada
çıktığın anda bir daha tc sınırları içine giremezsin
öyle bir ipnelik yaparlar sana ;) -
başımdan geçen bir olayı anlatayım:
işyerinden arkadaşımla adliyede bir davada şahit olarak gittik.topu topu 5-10 dk sürecek bir olay.
işler uzadı arkadaşım mübaşirle takıştı. birsürü olay da gerçekleşti.Adliyedeki polisler geldi fln. Sonra arkadaşım;eline bir kağıt kalem aldı
dilekçe yazdı.Cumhuriyet başsavcılığına diyerekten. .....vatandaşlıktan çıkarılmamı istiyorum diyerek nöbetçi savcının karşısına çıktı.
kapı açık bende olayı dışardan izliyorum. Savcı: siittir giiiitt senle mi uğraşacağım ben. seni içeri bi attırırım bir daha güneş yüzü göremezsin fln korkuttu. aldı kağıdı yırttı attı.
vatandaşlıktan çıkmak için bir takım hazırlığın olması lazım.2. bir vatandaşlığın olması gerek ki. buradan ayrıldıktan sonra diğer vatandaşı olduğun ülkeye gidesin. yoksa aynı filmlerdeki gibi. hiçbir sosyal kimliğin olmaz. (ancak facebook profilinde olur)
-
o is kolay degil kardesim,kan aliyolar bitarafindan saglam bi ulkeden vatandaslik icin,eger evlenmezsen.Macera dolu amerika tarzi hayal yapma 10sene anani goremezsin
cordelian tarafından 21/Ağu/13 00:57 tarihinde düzenlenmiştir -
soyundan gelen imtiyazları var sanırım hoca
-
bazi avrupa ulkelerinde vatandasliktan cikip kendini vatansiz yapabiliyorsun. devlet disina cikiyorsun, devletten faydalanamiyorsun falan.
ancak turkiye'de gecerli degil, vatandasliktan cikmak icin baska bir ulkenin vatandasi olman lazim, yani zoraki vatandassin.
-
siyasi mülteci olarak sığın
-
HolyOne bunu yazdı
Sealanda vatandaşlık başvurusu yaptım hatta toprak satin alim dedim ama vermedi şerefsizler, sealand kraliyet ailesinden referans fln gerekiormuş.
Onun dışında cumhuriyet ilan edilince yurtdışına sığınan osmanlı hanedanları ve onların torunlarının çoğu vatansız. Biz osmanlıyız diyorlar ve yaşadıkları ülkenin vatandaşı olmayı kabul etmiorlar. Fakat onların özel bi pasaportu var istedikleri ülkede yaşamalarını sağlayan. Kaldıkları hiçbir ülkede sağlık güvencesi, sigorta, emeklilik vs gibi hakları olmuyor.
şimdi şeyhim hiç bi ülkenin vatandaşı değiller ya bu özel pasaportu nereden alıyorlar? sonuçta bunlara istedikleri ülkede yaşama isteğini verecek bi merci olmalı baktığında (yada saat geç oldu benm için)
-
vukuat bunu yazdı
vatandaşmıyız ki köleyiz ameka gidip yunanistana iltica edesim var .
geeeeel geeeelll... bekliyorum :)