Vatandaşlıktan Çıkmak
-
-
Atatürk verdirmiş, diplomatik pasaportmuş
http://www.dailymotion.com/video/xe02we_1-16-23-09-2009-osmanli-hanedan-cik_shortfilms
-
normalde kimliksiz vatandaşlar vardır.bunlara haymatlos denir.
bildiğiniz orjinal çingenelerdir :-) ülkemizde bu şekilde yaşayan insanlar vardır TC kimlik numaraları yok adamların kimlikte :-)
ülkemizdede gittikleri yerde valilik izniyle kalırlar.
T.C. vatandaşlığından çıkman için de bi başka ülkeden sığınma talep etmen gerekir.
sığınma sebebin de önemli bişeylere dayanmalıdır.işkence, ırkçılık vs vs vs
-
Vatansız pasaportu alıyosun diye biliyorum.
Neresi verir neye istinaden verir bi bilgim yok babamın böyle bi arkadası vardı.
Ülkesi bağımsızlığını ilan etmis o gece ülkede bulunan herkese vatandaslık hediye etmis.
Ülkede olmayanları kendi vatandası saymamıs.
Adam o gece Türkiyedeymis.
Pasaportu iptal olmus vs vs vs Vatansız pasaportu vardı.
Uzun uğraslar sonrasında TC vatandaslığı aldı.
-
BosnaK bunu yazdı
Neresi verir neye istinaden verir bi bilgim yok babamın böyle bi arkadası vardı.
Ülkesi bağımsızlığını ilan etmis o gece ülkede bulunan herkese vatandaslık hediye etmis.
Hocam peki adamın ülkesindeki vatandaşlığı iptal olmadan önce Türkiye'den gelip de bir ev aldı diyelim. Vatandaşlığı iptal olunca konut üzerindeki bütün hakları da iptal mı oluyor?
-
Ayazz bunu yazdıBosnaK bunu yazdı
Hocam peki adamın ülkesindeki vatandaşlığı iptal olmadan önce Türkiye'den gelip de bir ev aldı diyelim. Vatandaşlığı iptal olunca konut üzerindeki bütün hakları da iptal mı oluyor?
O konu hakkında bir bilgim yok olmaması gerekiyor.
Ancak eğer öyle bir şey varsa hakkı iptal olmaz devlet el koymaz.
Hakkını devreder.
-
MbK bunu yazdı
normalde kimliksiz vatandaşlar vardır.bunlara haymatlos denir.
bildiğiniz orjinal çingenelerdir :-) ülkemizde bu şekilde yaşayan insanlar vardır TC kimlik numaraları yok adamların kimlikte :-)
ülkemizdede gittikleri yerde valilik izniyle kalırlar.
T.C. vatandaşlığından çıkman için de bi başka ülkeden sığınma talep etmen gerekir.
sığınma sebebin de önemli bişeylere dayanmalıdır.işkence, ırkçılık vs vs vs
Heitmatloss denilen şey sanırım alman faşizmin uydurduğu bir kavram gibi geldi bana =D kelime almanca yurtsuz demek.
-
heimatlos olucak. vatansız anlamı taşıyor.
-
ben türkçesini yazdım beyler kusura bakmayın şimdi herkes yurtsuz olabilir bu açıklamalardan sonra.
-
1)Soyun Kurt,cerkez, rum veya ermeni soylarina dayaniyorsa, deforme olup yitirdiysen dahi dedelerinden birinin gocmen oldugunu kanitlayabilirsen, kendini saglam darp ettirip fotograflarini ve belgelerini yaninda alip turist vizesiyle herhangi bir avrupa ulkesine gittikten sonra , ulkende haksizliga ve darpa ugradigini belgeleyip vatandaslik icin basvurabilirsin.
another way
2)Herhangi bir turist kizi kendine asik edip evlenmeye ikna edebilirsen o ulkenin vatandasligina basvurabilirsin.
3)Vatandaslik haklarini yitirdigine dair veya herhangi bir devlet kurumunda haksizliga ugradigini kanitlayabilirsen, yuksek tazminat alabilir ve baska bir devletin vatandasligina bas vurabilirsin.
Daha bircok yolu var, aklima gelenler bunlar.