Vay Başımıza Gelenler
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------Hayattaki tek başarıları üzerindeki üniformaları olan adamları polis yaparsan böyle olur. Akp ve yardakçıları olan emniyet müdürleri iktidardayken 1 mayısda işciyi dayak manyağı yapmalarıda,sokakta durduk yere çocuğu vurmalarıda 'münferit olaylar olarak' kalmaya devam edecektir.Polis devletine hoşgeldiniz.Aslında senin ucuz atlattığın için şükretmen gerek..
trajik basın açıklaması;
http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?menu_id=1&detay_id=405
Son günlerde yazılı basında polise yönelik objektif olmayan haksız, yalan, yanlış ve hakarete varan, muhabirlerin şahsi değerlendirmelerine bağlı olarak haber adı altında polisi yıpratıcı haberlere yer verilmektedir.
Neticede polis de bir insandır.puhahaha neticede polis de bir insandır.Bu bildiriyi yazan kişileri merak ediyorum.ulan sen koskoca emniyet müdürlüğündesin.ilk okul 2'ye giden çocuk gibi basit savunma yapmanın mentalitesi nedir?
-----------------------------Yazı Öyle bir Mantıkla Yazılmışki, Şüpheli Kişiler İnsan Değil gibi Algılanıyor, Anlaşılan Polis Dışında Her kes Hayvan. Hayda Bre Joplayın Hayvanoğlu Hayvanları, İşçiymiş Öğrenciymiş, Şüpheliymiş. Kimki Onlar.
Levent Kırca Güzel Oynamıştı bir oyununda Polis Joplarken Aniden Anne Babasıda Kalabalık içinde Karşısına Çıkıyor. Olacak iş değil.
Ayrıca Çalışan Kesim olarak Hayatını Tehlikeye Atan bir tek onlar gibi imiş Düşünenleride Hiç Anlayamıyorum. Basit bir işçi bile Hayati Tehlike Altında İşini yapmaktadır, Neticede Mesleğin getirdiği Tehlikeler Her Meslek Grubunda vardır. Hem Polis Maaşını Alır, Rüşvet Yer. Parasını Kazanır Bırakın Şımartmayı Gelişsinler, Okşamayın Akıllansınlar, Halk Onların halkı, Millet onların Milleti Az daha Görgülü olsunlar.
-
Arkadaşlar daha önceleri dükkan işletiyorduk ve o zaman dükkanın önüne aracın biri sıfıra sıfır park etmişti. sokaktan rastgele bir ekip otosu geçerken yakaladım ve abi dükkanın önüne sıfıra sıfır araba çekmişler bi zahmet bir anons yaparmısınız lütfen dedim. demez olaydım keşke ölseydim de bunları duymasayrdım.
O şöför koltuğunda oturan polis diye tabir edemeyeceüm koca göbekli leşgibi ağzı olan yaratık bana uzaydan gelme şivesiyşe dedi ki: napceen kendi arabanı mı çekeceeen ,, sonrada beni adam yerine koymadan basıp gitti. Lan bir kere benim hayatımda arabam olmadı ikincisi malları karşıdan otobüsle alıp getirdim ki kaç kiloydular. ben o malları annemle beraber getirmiştim. siz o hayal kırılığını tahmin edersiniz.
Şimdi mevzuya dönersem. adamların götü o kadar kalmıştı ki arabadan üstlerinde çevik kuvvet yazısını göremeyeceğimiz biçinde kafayı uzatıp rest çeker gibi derdin ne felan dediler. Bu bahsettiğim mevzu zaten köprü ayrımına gelmeden otoyol ile üstten uzanan köprünün bitimine doğru oluyor. adam sağa geçti biz soldan ilerledik ve bize 15 sn selektör yapmaya başladılar. O kadar inanılmaz olaylar oluyor ki anlatırken bile duvarları yumrukluyorum. Baktım aynandan arkadaşıma dedim ki ya XXXXX bunlar selektör sıkıyor paso ne iş?? o da yavaşladı zaten sağdan gidiyorduk. inanın trafik polislerinin oraya çekmesek resmen bize girişecekler. Yani tutupda akşam akşam iki patatesli bi kola yiyecez işimiz gücümüz yok gecenin ikisinde polisle mi aşık atacaz saygısızlık mı yapacaz. Adam bizi selektörle taciz ediyor bide kenara çek diye resmen tehtid ediyor. Vel hassıl kelam trafik ekip otolarının oraya gittikten sonra bunlar FBI ajanı gibi bir atladılar arabadan... lanet olsun diyorum yaa. LANET olsun. En kötü koyan şey arkadaşıma fena yüklendiler çocuk suçu olmamasına rağmen epey alttan felan almak zorunda kaldı.
Yaptıkları terbiyesizliği fazla uzatmadılar ama zoraki ehliyet ruhsat sormaları oradaki trafik polislerinin arkadaşın ismini felan alması bizi rencide etti. biz trafik polisinin yanına sorunu çözmek için gittik halbuki suç işlemiş gibi yaptıkları muameleye bak. Ne hakla diyorum Allah belanızı versin.
-
dünde tam bu olayı soruşturuyodum polis keyfi olarak istediğini durdurur mu arama belgenizi görebilir miyim olaylarını :F
geçenlerde çünkü yunuslara kıl kaptım bigün bitanesini değnekle indirip gazetelere manşet olacam amk :B
yeni mezun polisler kadar öküzleri yok
geçen yolda arama yapıyolar siz aileye benzemiyosunuz dedi arkada annemle babam oturuyo babam direk senin aileşin ne lan dedi sen kime hakaret ediyosun bkz. yeniz bitme yunus göt olup sustu abi sen yanlış düşünüyosun tarzı bi cevap verdi göt oluşuyla kaldı arabayı da aratmadı babam :F
-
aracın plakasını ve sizi tartaklamaya çalışan polislerin isimlerini aldıysan emniyet müdürlüğüne şikayet edip haklarında suç duyurusunda bulunabilirsin.
görev başında olmayan polisin sana böyle davranmaya hak ve yetkisi yok..
illa hak istiyorsan hakkını arayacaksın..
-
Bunu daha çok benim arkadaşın yapması lazımdı çünkü mağdur olan o oldu. Ben sizlere böyle bir şeyi bundan sonra hazırlıklı olmanız için aktarıyorum. Tartaklanmadık ama muamele kötü oldu. Böyle ego zavallısı polislerimizin olması beni hayrete düşürdü. şahin içinde yüksek sesle ismail yk dinleyen krolar olsak hadi neyse ama işinde gücünde insanlara bunu yapmaları size ne düşündürür anlarsınız artık. daha neler göreceğim kim bilir.
-
amele'ye ithafen
bu ülkede?
sen?
polisi şikayet edeceksin?
hemde kötü muameleden?
abartılı bir tepki olabilir fekat deneyimlerime dayanarak veriyorum bu tepkiyi.
-
@Triumph kesinlikle aynen öyle.. buna hakkın var.
savcılığa intikal ettirebilirsin olayı..hele ki bu işin sonucunda darp ve rapor olaydı adamın götünden şırıngayla kan alınırdı.ancak arkadaşların somut delilleri olmadığından bi nane olmaz bu işin sonunda..
keşke direk bir karakolun önüne çekselermiş arabayı. indikleri gibi takip ediliyorum şikayetçiyim derlerdi. olay kayıtlara geçebilirdi..
-
Arkadaşlar bu tür muameleye tabi tutulduğunuz zaman mutlaka resmi işlem yaptırın.Bir tutanak veya alkol muayenesi yada benzeri bir işlem yaptırn.Eğer polis size bir işlem yapmayacak ve yaptığı ile kalacaksa o zaman polisler daha yanınızdan ayrılmadan 155 Polis Harekat Merkezini arayın ve Polis otosunun plakasını bildirin.Size karşı yapılan işlemleri bildirin.Uygulamayı anlatın.Baktınız yine hiçbir gelişme olmuyor Vatan Caddesindeki Emniyete gidin ve Nöbetçi amire durumu bildirin.Polis kendi kimliğni göstermeden sizden kimlik göstermenizi talep edemez.
-
@amele_2
şikayet eder. savcılık tutanak tutup haklı bulursa polisin başı yanar ama unutmyn ki çevirmeye yetkisi var. şüpheli sandım kontrol etmek için çevirdim der geçirir olayı.
@pit10din
haklısın abi yaparsın.dikkat ette sana adını unutturmasınlar.seninle işleri bittikten sonra hayata yeni bi başlangıç yaparsın. sen yunuslaru kıçı kırık karakol polisiyle karıştırdın heralde yada sen insan dışuı bi varlıksın.
merak ettim ;
geçen yolda arama yapıyolar siz aileye benzemiyosunuz dedi arkada annemle babam oturuyo babam direk senin aileşin ne lan dedi sen kime hakaret ediyosun bkz. yeni bitme yunus göt olup sustu abi sen yanlış düşünüyosun tarzı bi cevap verdi göt oluşuyla kaldı arabayı da aratmadı babam :F
sana 2 tane yunus gönderecem yanına istersen emniyet müdürünü hatta başbakanı al. o arabayı çektirip alayını 3 gece nezarette tutmazsa bende bi daha tbt ye girmem :)
senin gibi biri vardı bodrumda karakola düştü hayvan gibi bişeydi bodrumu koştran elemanlardan biriymiş :) en fazla öldürürsünüz allahtan başka kimseden korkmam falan diyodu. yerden sürünerek adam öldürüyolar kurtarın demesi hala gözümde canlanıyo :)
yine senin gibi bi kaptan düştü adam savcının arkadasıymş girdi odaya bacak üstüne falan attı ben bunları tanıyorum dedi ilk önce nezarete attılar sonra bekle sana dokunmucaz ama seni kalemle bitirecez dedi abim. sabaha 130 sayfalık bi tutanağı tanıdığı savcıya yolladı sonuç;
1 200 ytl maaşı olan kaptana 18 000 ytl ceza kesildi. gemisi mühürlendi.
@Triumph
durun ikazı yapan polise arkadan sopayla saldıran resimleride gördük hocam.
niye bunlardan kimse bahsetmiyo ?
adam gibi eylemini yapana kim ne karışır.
gelen emirleri uygular polisler eylemlerde.
eylemcilere şu sokağa giremezsiniz derler adamlar girmekte ısrar eder girmeye çalışır. çevik kuvvette sözle anlatamadıgı için gerekli kadar şiddet kullanarak oraya giremiceni öğretir ?
asıl sorun izin verilenin dışına çıkan dingil eylemcilerde olmasın ?
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------keşke direk bir karakolun önüne çekselermiş arabayı. indikleri gibi takip ediliyorum şikayetçiyim derlerdi. olay kayıtlara geçebilirdi..
-----------------------------Ya karakolu boşverin trafik magandası olabileceği için zaten biraz daha sürüp ard arda duran 4 tane ekip otosunun orada durduk. ama sonuç bu oldu. dediğin gibi yapabilirdim ama olay şöför koltuğundaki arkadaşın etrafında dönüyordu zaten adamlara daha fazla salça olmamak için alttan aldı onca dil döktü. ben bizimkilere karışamadım da anca biraderi , çektim kolundan öteye aldım dedim ne olacaksa olsun bakiyim. yalnız adamlar fazla uzatmadan gazlayıp gittiler işte.anlaşılan ceza yememizi istediler. Tenhada inseydik kapışabilirmiydik bilmiyorum çünkü adamların üzerinde o silah taşına kemerleri filan sarkıyordu.muhtemelen darp yapacaklardı. Ondan sonra gel de vur polise. hani maganda olur kavga edersin ama birde magandanın kendisi çevik kuvvet polisiyse ne yapabilirdiniz acaba.? Araçtan FBI ajanı gibi zıplamaları acaipti ya. Sanki terörist yakalıyorlar.