folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder VB.Net İle İlgili Öğrenmek İstediklerim Var.

VB.Net İle İlgili Öğrenmek İstediklerim Var.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dostlar merhaba,

Şeyh'imizin ''hangi programlama dilini seçsek'' başlıklı paylaşımı ve kendi yaptığım araştırmalarla da anlamış bulunmaktayım ki; aradığım şey Visual Basic ve onu temel alan VB.net ama herşey bu kadar kesin ve net değil kafamda.

Zira bir programlama dili o konuda proje geliştirerek öğrenileceğine inanıyorum. Bu bağlamda basit bir projem var ve bu projeyi VB.net kullanarak hayata geçirmek istiyorum. Yapmam gerekenleri yazayım, eksiğim varsa düzelteyim.

- Öncelikle bilgisayara bir Windows kurmam lazım. Linux Mint candır deyip Linux'ten yardırıyorum kaç yıldır.

- VB.net'i indirmem gerekiyor. Vb.net Visual Studio altında da çalıştığından; Sanırım buradan indireceğim. Link: http://www.gezginler.net/indir/visual-studio.html

- VB.net öğrenmek için bazı video setlerine veya dökümanlara ihtiyacım olacak. Bu ihtiyacı da aramanın gücüne inanıp gugıl hocaefendiye soracağım.

Buraya kadar yazdıklarım olması muhtemel durumlar. Peki bir tık sonrası ile ilgili neler yapmam, ne tür pratikleri tekrar etmem gerekecek?

Ben sizden balık istemiyorum, balık tutmayı öğrenmek istiyorum...

O yüzden yönlendirici olmanız kafi.

Saygılarımla

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

döküman ve sete ihtiyacın olmayacak

tek ihtiyacın internet ve ingilizce

ama en önemlisi : götünden ihtiyaç uydurmak ve proje üretmektir

ayrıca programcı adamın temel özelliği tembel olmasıdır

bilgisayarın yapabileceği bir işi sen yapmayacaksın, işin özü bu

proje üretmekten korkma, şuan hiçbir şey bilmiyorsun ya

direk projeye dal, dökümanla vakit kaybetme

yapacağın sıralama şu

götten basit proje üretmek

1- hesap makinesi

bilmen gerekenler neler?

- string, int fonksiyonları

- basit matematiksel işlemlerin vb.net'teki karşılığı (matematiksel operatörler)

- if else kullanımı

- gui (pencere) oluşturmak

- penceredeki kontrollere hükmetmek

- program derleme

- hatanın nerede olduğunu kavrama yeteneği (hatanın nerde olduğunu çogu programlama dili zaten sana söyler, beyin yetiyo)

falan filan

projeye dalacaksın, ihtiyacın olanları öğrene öğrene devam edeceksin

ufak denemeler yapmaktan çekinmeyeceksin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

.net de çatısındaki diller object oriented (nesneye yönelimli) olduğu için buna odaklanmanı tavsiye ederim. Ayrıca vb.net ya da c# hiç fark etmiyor aslında (hemen hemen), sadece syntax ı öğrenip c# a rahatlıkla geçiş yaparsın, çok zor değil yani geçiş yapmak . O yüzden odaklanman gereken nesneye yönelimli programlama.

Ama amacını tam anlamadım,neden öğrenmek istiyorsun? Eğer hobi amaçlı şeyler üretmekse niyetin, winform anlatım yapan kitaplardan yararlanabilirsin, öyle design pattern leri öğrenmene gerek yok.. hurra diye girebilirsin :) ama amacın uzmanlaşmak ve profesyonel anlamda işler yapmak istiyorsan dediğim gibi object oriented a odaklanacaksın ve c# a yönelmen daha mantıklı olacaktır. çünkü genelde firmalar c# cı bakar

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

Illa .net'te bir şeyler yapacağım diye kıyma Linux'a!

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek

Hocam programlama ogrenmek okumayı ogrenmek gıbıdır .

İllaki o fişlere baka baka kekiyerek okuyacaksın. 

İşi kıvırdıktan sonra hangi kitabı okursan oku ister c# ister java hepsi birbirinin aynısı olacak.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Cevab-ül elGenel:

Hocalar, programlama öğrenmek istiyorum. Şu an için hobi olarak tabi ki ama ilerleyen zamanlarda kendimi geliştirmek adına farklı dillere de salça olabilirim.

Web tabanlı programlama bilgim var ama o da bana bile yetersiz geliyor. Çoğu zaman takılıp kalıyordum. 

Nihayetinde dünyayı kurtarmaya çalışmayacağım. Haaaaa aklıma gelmişken; Linux programcılığı daha KOLAY ise ona doğru bir yönelim de gösterebilirim.

Evet yetkili abileri alayım...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

İlla Vb.Net için windows kurmana gerek yok Linux da Vb.Net'in klonu diyebiliceğimiz Gambas var bi bak istersen 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    0x656e bunu yazdı

İlla Vb.Net için windows kurmana gerek yok Linux da Vb.Net'in klonu diyebiliceğimiz Gambas var bi bak istersen 

Ekistıra bilgi için gugılda kayboldum amk. Bu gambas olayını bi açıklarmısın başkan?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

https://tr.wikipedia.org/wiki/Gambas Gambas Wiki olarak yazarsan Gambasın kendi official wiki sayfası çıkar . 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    0x656e bunu yazdı

https://tr.wikipedia.org/wiki/Gambas Gambas Wiki olarak yazarsan Gambasın kendi official wiki sayfası çıkar . 

Linux Mint Yazılım Sayfasından Gambas3'ü bulup indirdim. Biraz bızıklayalım bakalım...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

ben de hobi olarak vb öğrendim ve devam ettim. vb basit kalınca vb.net e geçiş çok zor olmadı. çönce visual studio indirmen gerekir. normal word gibi program. nesneleri koyup çıkar. youtubedan bir sürü video var. her şeyi öğrenmeye kalkma itiyacın oldukça öğren. o zaman daha kalıcı oluyor. benim sana tavsiyem dört işlem yapma, if komutları, webden veri çekme vs kodlarını öğrenirsen yapacağın bir çok şey olabilir.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 1749 Toplam Mesaj: 13
programlama vb.net