VB.Net "Te Keylog Veya Trojen Örneği [İstek]
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------Öncelikle bu tarz konularda yazmak istemem ama birşeyler paylaşmak istedim..
projeye bakmak istedim ama nod32 engelledi sürekli..
öncelikle vb.net ile keylogger yazmak daha doğrusu .net dilleriyle keylogger yazmak biraz saçmalık. Cpp daki kadar randıman alamazsın ve framework e ihtiyacın olacak. Vista ve sonraki işletim sistemlerinde standart olarak geliyor ama xp deki her sistemde bu araç yok, o yüzden yazacağın keylogger framework olmayan bilgisayarlar çalışmaz, bunun bilincindesindir sanırım. Ayrıca yazdığın keyloggerdan kullanacının haberdar olmaması gerek, c++ ile yazılan bir keylogger ile karşılaştırınca çok fazla ram yediği aşikardır.
yukarıdakiler vb.net in karşılaştırmasıyla ilgiliydi.. gelelim örnek koda
www.planet-source-code.com da .net i seçip keylogger diye aratırsan yığınla örnek bulabilrsin. direk link vermek istedim ama sitede bir sorun var, yarım saat sonra bakarsan açılır. keylogger ile ilgili istediğin soruyu sorabilirsin.
-----------------------------tabiki bunları biliyorum zaten amacım aa keylog buldum kodlarını değişitirip encrypte edimde birilerine atim derdinde değilim sadece uygulanan aşamaları belirlemek istiyorum ve nasıl kullanıldıklarına bakmak istiyorum link için teşekkürler
-
anladım, keylogger yazmak basit görünsede aslında zor bir iştir. herşeyi düşüneli programcı, çünkü en ufak bir hatası ele verebilir. örnek olarak logları mail ile atınca smpt nin portu 25 açılır, yada ftp ye logları yolladığında 21. port açılır. Eğer kullanıcı firewall kullanıyorsa o zaman portlar açıldığı için yakalanır. Bunun için standar olarak bir çok kişinin izin verdiği 80. http portu kullanılması daha mantıklıdır, en azından ben onu kullanıyorum.. Ayrıca anti-keylogger tarzı bir yazılım varsa bilgisayarında tuşları avlamak çok zordur. anti-keyloggerlar tuşları hiçbir algoritmaya dayanmadan rastgele olarak şifreliyorlar. hatta bu şifreleme o kadar çok hızlı oluyor ki bazen yazı yazmak istediğimde bile anti-keylogger yazdığım normal harf yerine şifreli harfleri yolluyor. mesela tahribat yazıyorum kfpskw04tkpgtk gibi birşeyler yazabiliyor ekrana (ekrana dedim dikkat et:)) bunu aşmak için de bir çok keyloggerın log almak için tuş dinlediği timer kullanmak yerine işlemci hızına eşitlikle çalışan döngüleri kullanmak mantıklıdır. for,while döngüleri işlemci ile aynı hızda çalışabilmekte..eğer tuş dinlemeyi profesyonel anlamda yapmak istiyorsan kodların bi döngü içinde olmalı
aslında yazılacak bir çok şey var, sadece temel düzeyde deyinmek istedim, belki bir fikir verir ve gidiş yolunu bulabilirsin. Zamanım olsaydı bi kaç şey daha yazardım. Sormak istediğin birşeyler varsa sorabilirsin forumda, gördüğüm müddettçe yanıtlamaya çalışırım..
şimdilik iyi geceler..